Hvis Gud skapte…

Jeg blir ofte utfordret på mitt syn på Bibelen og sex. Jeg blir aldri ferdig med Bibelen, men jeg skal prøve å formidle det jeg tror. Hvis du er uenig, må du gjerne skrive hvorfor slik at jeg har mulighet til å lære mer, – det er lett å sette seg fast i eget syn…

(Merk: Jeg kan ikke bevise verken at Gud finnes eller at Bibelen er troverdig. Jeg skulle ønske at jeg kunne, men jeg kan ikke. Å tro på Bibelen og Gud er et valg jeg har tatt. Jeg burde derfor begynt setningene nedenfor med “jeg tror at…”.)

Den første mannen…

I Bibelen står det at Gud skapte mennesket til mann og kvinne. Han skapte mannen først, men det var ikke godt for mannen å være alene og Gud ville derfor skape kvinnen. Men Gud prakket ikke denne kvinnen på mannen. Først førte Gud alle dyrene til Adam slik at han kunne navngi dem. Og Adam oppdaget at det ikke fantes noen som ham. Adam fikk mulighet til å ønske seg et annet menneske. Men hadde han forventet det han fikk?

Den første “vielsen”…

Bryllup er vakre, synes jeg. Bruden føres av sin far opp til alteret der brudgommen venter. Det er høytid. Glede. Alvor. Spenning. Vakkert.

Gud formet kvinnen og førte henne bort til mannen. Hva slags følelser rørte seg i de to da de møtte hverandre? De var nakne, men skammet seg ikke. Var Gud stolt slik en far som nettopp har ført sin datter opp kirkegulvet?

Alt var godt…

Gud så på det han hadde gjort, og det var overmåte godt, står det. Hvis Gud skapte mennesket, så skapte han faktisk også våre kjønnsorganer. Og det var en del av dette som var overmåte godt. Det var ikke noe skittent. Det var godt. Menneskenes kropper ble skapt for nytelse. Ren og god nytelse.

Mann og kone ble ett…

De to skulle være ett. Ett. Fysisk og mentalt. To så forskjellige og likevel ett. Det mentale er noen ganger overveldende, men jeg er mest imponert over hvor godt mann og kvinne passer sammen seksuelt. Vi kan elske i alle mulige stillinger, – også ansikt til ansikt som ikke akkurat er normalt i dyreriket. Unntaket er aper som gorillaer og orangutanger, samt noen overraskelser som hamster og bevere.

Vi kan elske dag etter dag, år etter år, og sex’en blir fortsatt bedre. Mye bedre. Fordi vi har mulighetene, trygghet og eventyrlyst. Var det virkelig Gud som skapte alle disse mulighetene?

Men kun til forplantning?

Gud velsignet mannen og kvinnen og sa: “Vær fruktbare, og bli mange.” Det er umulig uten sex. Gud sa faktisk at de første menneskene skulle ha sex da han velsignet dem.

Jeg tror overhodet ikke at sex bare er for forplantning. Jeg skal gi noen små eksempler:

Jeg har et veldig følsomt punkt som heter klitoris. Den blir ikke stimulert ved vanlig inn-og-ut-forplantning. Den er rett og slett unødvendig. Hvorfor i all verden har jeg en slik nervebunt full av muligheter så feilplassert? I mine øyne passer den ikke med en gud som kun tillater sex for forplantning. Men det passer inn i mitt bilde av et elskende par som går inn for å gi den andre kos og orgasmer på den andres premisser. Den passer ikke med egoisme, men med kjærlighet. Klitoris kan gi masse nytelse. Og jeg tror den ble oppfunnet bare for nytelse.

Og hvis sex kun er for forplantning, hvorfor er det da så få dager i måneden jeg kan bli gravid og ikke oftere som hos enkelte pattedyr? Hvorfor får jeg ikke eggløsning når jeg har sex sånn som enkelte dyrearter? Og hvorfor er det godt også når jeg ikke kan bli gravid? Dessuten har jeg hørt at sex også kan være godt lenge etter overgangsalderen og evnen til å bli gravid, er borte.

Oppsummering

Jeg har valgt å tro at Gud skapte mennesket overmåte godt. Og jeg tror at Gud skapte oss slik at vi har mulighet til å ha nydelig sex år etter år.

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • 💜 • • • •

2 kommentarer til «Hvis Gud skapte…»

  1. Jeg kan bekrefte at sex er godt også etter overgangsalderen. Det virker hvertfall slik på min kone. Riktignok var det en periode (jeg synes den var lang) hvor lysten virket å bli borte. Men med litt inspirasjon, virker den nå å være tilbake, dog ikke like ofte som i gamledager men den er der. Enig med deg at når vi er skapt med erogene soner som blir stimulert av annet enn ren forplantning, så må det jo være en mening med det. Er ny her på nettsiden din, men tro jeg kommer til å bruke litt tid her fremover om det er greit. Er ikke ung og viril, men har fortsatt sexxlivet i behold med min kone gjennom 30 år. Kanskje kan vi finne inspirasjon her til å få det enda bedre sammen.

    1. Godt å høre at det kan være mer å se frem til også og at dere er på vei tilbake. 🙂

      Jeg har tro på sex i lange forhold. Trygghet og stabilitet åpner for mye, men av og til er det fint å få innspill utenfra. Håper dere finner noe dere kan bruke.

      Det som virkelig har hjulpet for oss, er det med kjærlighetsspråk…

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *