Lek med hørselen

Trykkbølger i luften overføres fra trommehinnen gjennom mellomøret til rundt 30 000 sanseceller i det indre øret og videre som elektriske signaler til hjernen som oversetter signalene til lyder. Det kan være skikkelig sexy.

Lek med alle sansene.

Lytt til svarttrostens vemodige sang om kvelden og måkenes skrik ved sjøen. Legg merke til gresshoppene en sommerkveld, vinden som leker i trærne og barnas latter. Lukk øynene og sug til deg lydene rundt deg. Observer dem som om det er første gangen du hører dem.

Hvorfor ikke bruke dette fantastiske systemet til å øke nytelsen? Her er noen ideer:

Bruk hørselen bevisst

Musikk

Musikk er en enkel måte å sette stemningen. Rolig, avslappende musikk etter en travel dag og et nært forspill, hjelper begge til å slappe av og nyte. Mens heftig musikk piffer opp stemningen. Kanskje dere kan velge musikk bevisst ut fra hva dere prøver å oppnå?

Prøv også å kjærtegne hverandre ut fra musikken. Lette, dansende fingrer når musikken er lett. Og mer krevende hender når musikken blir mer mektig. Lytt til musikken og la den flomme ut i fingrene og over på din kjære.

Hva med å lage spillelister tilpasset forskjellige typer elskov? Kanskje dere kan sette dere ned en kveld og lage dem sammen? Det kan være et artig forspill.

Kanskje dere kan legge inn noen sanger med passelig støte-rytme og prøve å følge takten i musikken? Og kanskje dere klarer å følge intensiteten også? Her kan det være en ide å se mot filmmusikk eller klassisk musikk. Eller hva dere nå liker.

Ord

Ord kan både bidra til stemningen og bryte den.

Komplimenter kan bidra til å gjøre din kjære trygg. Vær raus. Og lytt når du blir gitt komplimenter. Våger du å lytte til godordene din kjære sier og ta det til deg? På ordentlig?

Ofte handler det ikke om mengden ord, men om måten de blir sagt på. "Wow, du er sexy!" er et kjempekompliment dersom det blir sagt med innlevelse, men litt nedtur hvis det bare blir slengt ut i en oppramsing. Noen ganger kan et sakte "wow" være vel så effektivt.

Les gjerne mer om å gi komplimenter
og anerkjennende ord som kjærlighetsspråk

Et spennende alternativ er å lage lydfiler der dere leser inn hva dere har tenkt å gjøre. Når din kjære hører hva du har tenkt å gjøre og så føler hva du gjør, bidrar det til nytelsen.

Her er et eksempel på en lydfil

Å fortelle din kjære hva du gjør underveis, er faktisk en effektiv måte å holde fokus og gjøre opplevelsen mer virkelig.

Det er ikke et mål i seg selv å si mest mulig under elskoven. Det kan bryte stemningen. Prøv dere frem. Under noen typer elskov, er det mer naturlig å prate enn andre. Når dere for eksempel prøver noe nytt, trenger dere å guide hverandre, mens andre ganger vil dere bare drukne i nytelsen.

Les gjerne om å prate med ham underveis
eller om å prate med henne underveis

Slipp ut lyder

Ikke glem å slippe ut lyder, alt fra små stønn og sukk til hyling eller hva det nå er som kommer naturlig. Høylytte lyder er kanskje ikke lurt hvis det er til bry for andre, men ellers er det bare å slippe dere løs.

Din kjæres lyder kan være veldig fascinerende naturlige. Lytt til dem. Jo mindre pene og kontrollerte de er, jo mer kan du sannsynligvis ta dem som et kompliment. De er lyden av naken nytelse.

Mange jenter kan plutselig begynne å le eller gråte under akten. Med mindre elskoven vekker noen dårlige minner, kan du sannsynligvis ta det som et godt tegn. Det er bare følelsene hennes som bobler over og kroppen hennes vet ikke helt hvordan den skal reagere.

Naturlige lyder

Når dere elsker, lager dere mange forskjellige lyder. Sengen knirker eller dunker mot veggen. Kanskje det høres noen våte lyder eller kroppene lager lyd når de klasker sammen. Prøv å legge merke til disse lydene. Se på dem som et musikkstykke der hver lyd spiller sin tone og alle er en del av opplevelsen. Gi hver lyd plass.

Hindre lyder

Å hindre lyder, er også en måte å intensivere opplevelsen på.

Dere kan også prøve å ikke lage noen lyder underveis. Absolutt ingen. La all kommunikasjon skje via blikk og bevegelser. Noen ganger krever situasjonen det. Som hvis barna nettopp har sovnet i samme rom. Eller dere sover vegg i vegg med gjester. Men dere kan også utfordre hverandre til å være stille. Kanskje dere prøver alt dere kan for å få den andre til å slippe ut et lite stønn i det minste. Og den som først lager lyd, må dekke frokostbordet neste dag.

Hvis dere liker gi den andre kontroll, kan den som har fått kontrollen bestemme at kjæresten bare får å si utvalgte ord. For eksempel "ja" eller "mer". Eller hvis dere er mer vågale: "hardere!". Å gi kjæresten beskjed om å være stille eller til og med knytte et silkeskjerf rundt munnen for å hindre lyd, kan være veldig effektfullt. Men, husk, slik lek må alltid være gjensidig frivillig og begge kan når som helst bryte ut av leken. Dere må sammen finne ut hva dere liker.

Oppsummering og flere ideer

Kort sagt, prøv dere frem. Ikke bli så opptatt av lydene at dere tar fokuset vekk fra hverandre. Men kanskje lydene kan rette fokuset mot det fine dere deler.

Her er noen eksempler på hvordan hørselen kan brukes. Kanskje dere finner flere ideer der?

Kan jeg virkelig si det?

- Jeg kan ikke si det! utbrøt jeg. - Hvorfor ikke? Han så både uforstående og utfordrende på meg. -...
Les mer

Karaokekveld

I kveld er det Datekveld. Og vi har begge lyst på en One Night Stand. Dessuten har vi lyst til...
Les mer

Om å le mens man elsker

Ikke en hul eller hånlig latter. Ikke en påtatt latter du bestemmer deg for å le. Men en ustoppelig latter....
Les mer

Lytt hotellrom

Jeg skal på jobbreise med min mann. Vi skal bo på hotell. For å si det enkelt; å bo på...
Les mer

Om å gi lyd…

Mange lyder er ufrivillige og kommer helt plutselig når jeg f.eks. brenner meg på en varm ovn, sklir på isen...
Les mer

Ordene vi oppfatter

Når det samme ordet betyr forskjellige ting for deg og meg.
Les mer

Kjærtegn innsiden av hodet mitt…

Vi hadde vært fra hverandre en stund, – ikke fysisk, men mentalt Han kjærtegnet meg. Kroppen min var klar. Han...
Les mer

Antydninger…

Utrolig hva antydninger kan gjøre med hodet mitt… I går holdt mannen min meg hardt inntil seg mens han fortalte...
Les mer

• • • • •

Hørselen er bare en av flere sanser dere kan utforske sammen. Les gjerne om lek med flere sanser og om hvordan dere kan bruke sansene bevisst når dere kysser.

Sanselek
Syn
Lukt
Hørsel
Føle
Smak
Sansekyss

.

• • • • 💜 • • • •

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *