Hvorfor bruker vi glidemiddel?

Lenge følte jeg at det var litt nederlag å bruke glidemiddel. Det var som å si at jeg ikke hadde nok glid selv. At jeg på en måte ikke strakk til.

Nå har jeg endret mening.

Det er riktignok ikke alltid vi gidder å finne frem glidemiddelet, men det gjør noen ganger opplevelsen bedre. Særlig hvis vi tar en kjapp en og jeg ikke rekker å bli helt klar. Eller hvis vi ønsker en lengre runde med mye fingring. Eller leketøy. Sex føles rett og slett glattere og bedre ut med god glid.

Og jeg er ikke alene om å føle det slik.

Hvorfor bruker dere glidemiddel?

Se resultater

Årsaker til å bruke glidemiddel

I 2011 publiserte noen amerikanske forskere et studium1Herbenick, D., Reece, M., Hensel, D., Sanders, S., Jozkowski, K., & Fortenberry, J. D. (2011). Association of lubricant use with women's sexual pleasure, sexual satisfaction, and genital symptoms: A prospective daily diary study. The Journal of Sexual Medicine8(1), 202-212. basert på erfaringer fra 2453 kvinner over fem uker. Kvinnene fikk utdelt forskjellige glidemidler uten å vite hva som var hva, og rapporterte hvordan de opplevde sex´en.

På spørsmål om hvorfor de brukte glidemiddel, svarte 70% at det var for å øke nytelsen, altså gjøre sex mer behagelig. Rundt halvparten mente det ikke var nok naturlig glid. Og mange synes rett og slett at sex er bedre eller gøyere med glidemiddel.

Ubehag under sex

Kvinnene svarte også på om de opplevde ubehag eller smerte under sex.

Når kvinnene ikke brukte glidemiddel var det nesten 10% som opplevde litt smerter ved første inntrengning. Andelen var omtrent den samme når de brukte silikonbasert glidemiddel, men ble mer enn halvert når de brukte vannbasert glidemiddel.

Ubehag ble redusert til en tredjedel når kvinnene brukte vannbasert glidemiddel fremfor ingen eller silikonbasert glidemiddel.

Hva føles best for deg?

Selv om det er godt å vite at man ikke er alene, så er det du som sitter på fasiten for deg. Det som teller er nemlig hva du liker.

Hvis du liker sex bedre med glidemiddel, så gled deg over det. Og hvis du ikke synes det gir deg noe, så dropp det.

Stol på deg selv.

• • • • 💜 • • • •

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre.