Multiple (2): Tren PC-muskelen

Uten en sterk PC-muskel og kunnskap om hvordan den brukes, er det umulig for en mann å få multiple orgasmer1Kleist, M. (2009). The Secret to Male Multiple Orgasms and Other Sex Skills. Lulu. com.. Heldigvis er PC-muskelen enkel å trene, men som alle andre muskler, trenger den vedlikehold for å forbli sterk.

Å trene PC-muskelen er Steg 2 i guiden: Hvordan gi ham multiple orgasmer?
Intro
Innledning
Steg 1
Tro at det er mulig
Steg 2
Tren PC-muskelen
Steg 3
Bli kjent med opphisselsesskalaen
Steg 4
Øv på STUP
Steg 5
Lag platåer
Steg 6
Skill orgasme og ejakulering
Steg 7
Din første orgasme uten sprut

Finn PC-muskelen (Bekkenbunnen)

PC-muskelen (pubococcygeus muskelen) er en slyngemuskel som strekker seg fra halebeinet mellom beina og frem til kjønnsbeinet.

Den enkleste måten å finne PC-muskelen, er å stoppe strålen mens du tisser. Prøv å slappe av i alle andre muskler (særlig magen og baken) slik at du kun bruker PC-muskelen. Legg merke til hvordan det kjennes ut når du spenner muskelen.

Alternativt kan du reise deg opp og forsøke å løfte pålen når den er stiv. Hvis du klarer å vippe den oppover, har du tak i riktig muskel. Her også er det viktig at du forsøker å slappe mest mulig av i alle andre muskler.

En tredje måte er å spenne PC-muskelen under samleiet. Da vil din kjære kunne kjenne at pålen beveger seg litt opp og ned. Noen jenter synes det er veldig pirrende på en litt forsiktig måte. Selvsagt kan dere også trene PC-muskelen sammen under samleiet. Prøv dere gjerne litt frem i forskjellige stillinger.

Kegel-øvelser

På 40-tallet utviklet gynekologen Arnold Kegel øvelser for gravide for å hjelpe dem med blærekontroll. En av bivirkningene kvinnene rapporterte, var mer intense orgasmer.

Det finnes mange gode app´er til telefonen. Og hvilket program du velger, er egentlig ikke så viktig. Her har du to forslag til et treningsprogram du kan følge:

Raskt og effektivt
1: Spen PC-muskelen, raskt og kraftig
2: Slapp av
3: Gjenta 10-30 ganger tre ganger daglig.

Seigt og sterkt
1: Spenn PC-muskelen med økende styrke i 3-5 sekunder mens du puster inn
2: Hold i 5-10 sekunder mens du puster ut
3: Gjenta 10-20 ganger tre ganger daglig

Sørg for å kun spenne PC-muskelen og slappe av i alle andre muskler (særlig mage og rumpe). Det blir lettere med trening. For å hindre magemusklene i å spenne seg kan du eventuelt ta noen situps først slik at magen er litt sliten.

Disse øvelsene kan du gjøre nårsomhelst og hvorsomhelst. Før du står opp, mens du kjører til jobben, mens du sitter i et kjedelig møte, mens du står i kø på vei hjem, mens du lager middag og etter at du har lagt deg.

Husk at disse øvelsene opprinnelig ble utviklet for kvinner, så få gjerne din kjære med på treningen.

Les gjerne mer om å trene PC-muskelen

Mål

Målet er at du skal klare å spenne PC-muskelen i minst 20 sekunder sammenhengende uten at den mister styrke.

PC-muskelen er en muskel som må holdes ved like. Så husk å fortsette treningen selv om du går videre til neste steg.

Fortsett til Steg 3: Opphisselsesskalaen

• • • • 💜 • • • •

Intro
1
2
3
4
5
6
7

8 kommentarer til «Multiple (2): Tren PC-muskelen»

 1. Takk for tips.
  Jeg har forsøkt å trene pc muskelen, men er usikker på om jeg treffer rett muskel, eller om jeg kniper med feil muskel. Gode tipe for hvordan jeg finner rett muskel her. Disse vil bli prøvd ut i løpet av dagen, så kan terningen starte 😊

  1. Lykke til!

   Jeg har også hørt at menn kan trene ved å legge en vaskeklut (eller håndkle) over pålen når den er stiv. Og så løfte den opp og ned ved å spenne PC-muskelen. Samme bevegelse som når de spenner muskelen under samleie. Det er kanskje også en måte å finne muskelen på?

   Si gjerne fra hvis du gjør noen erfaringer andre kan ha nytte av! 💜

 2. Enklere å spørre her, siden du har gravet og lest endel om temaet.
  Kan man overdrive treningen av pc muskelen?
  Altså, må man passe på ikke å gjøre øvelsene for ofte?
  (ble litt redd for å bli overivrig på denne…)

  1. Det er faktisk mulig å få en overtrent PC-muskel. Du kan lese om det her. Årsaken er at man spenner PC-muskelen og holder over litt lengre tid (f.eks. for å unngå å gå på do). Og behandlingen går blant annet ut på å lære seg å slappe av i muskulaturen.

   I alle Kegel-øvelser er det to faser: Spenn og slapp av.
   Såvidt jeg har skjønt det, er man trygg så lenge man tar med begge faser. Da trener man jo også på å gi slipp.

   Det er milevis forskjell på å klare å spenne PC-muskelen i et minutt og å holde seg i flere timer. I alt jeg har lest om multiple, er det kun snakk om å spenne i 20-60 sekunder. Så jeg ville nok stoppet der. 😊

   (Forresten, mange leger anbefaler å finne riktige muskler ved å stoppe urinstrålen, men fraråder å trene fast når man tisser. Hvis du alltid trener når du tisser, kan det bli en refleks du ikke kan styre.)

 3. Har blitt mer bevist på å trene denne muskelen nå, etter å ha lest her 🙂
  blir gjort knipeøvelser både i bilen, og ved komfyren 😉

  Når en mann som aldri har tenkt på at det er lurt å trene denne muskelen starter med det, hvor lang tid vil det gå før man merker en effekt?
  Det er kanskje veldig individuelt.. men må liksom spørre likevel.

  1. Så gøy at du trener!

   Jeg har inntrykk av at hvor lang tid det tar er veldig individuelt. Dessuten avhenger det av både hvordan og hvor mye du trener. Og selvsagt hva du regner som effekt. Første effekten er å jo finne muskelen. Og så klare flere repetisjoner og/eller klare å holde lengre uten å «miste taket». Tenker vi bør glede oss over hvert steg, jeg. 🙂

  2. Fant en webside som sa noe om dette, der står det:
   If you do your Kegel exercises regularly, you can expect results — such as less frequent urine leakage — within a few weeks to a few months.
   For continued benefits, make Kegel exercises a permanent part of your daily routine.

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *