Lek med luktesansen

Nervene som fanger opp lukt, går fra nesen og direkte til vår emosjonelle hjerne, det limbiske system. Derfor forbinder vi ofte lukt med sterke følelser og minner.

Lek med alle sansene

Neste gang du går forbi en duftende rose, ikke gå forbi. Stikk nesen inntil og trekk duften dypt inn. Lukt på naturen etter regnvær. Trekk inn duften av nyvasket tøy, grilling, sjøen, nybakt brød, mat, nyklippet gress, babyen og sin kjære.

Hvorfor ikke utnytte luktesansen i elskoven? Her er noen ideer:

Bruk nesen bevisst

Finn ut hvilke dufter du liker

Noen dufter liker du. Andre liker du ikke. Hvilke dufter du liker og ikke liker, handler i stor grad om assosiasjoner. Legg merke til duftene rundt deg og følg med på hvilke assosiasjoner de gir deg.

Prøv å eksperimentere med forskjellige dufter. Hvordan føler du deg når du lukter på dem? Kanskje de gir deg en godfølelse, gjør deg mer avslappet eller kanskje klar til aksjon. Er det noen av duftene som kan gjøre elskoven mer spennende?

Omgivelsene

Hvis du finner en duft som gir deg en godfølelse, prøv å ha den nær deg når dere elsker. Kanskje noen duftende roser på nattbordet, en ny parfyme eller kanskje mintsjokolade? Når du nærmer deg å komme, trekker du duften dypt inn og lar deg beruse av duften. Kanskje du da kan lage nye assosiasjoner til duften? Med litt trening så vil duften alene gjøre deg litt lysten.

Kanskje dere sammen kan velge en elskovsduft? Som dere kan bruke bevisst sammen. Kanskje en parfyme, kroppspray, mintsjokolade eller noen spesielle blomster. Når dere bruker den, sender dere hemmelige signaler til hverandre.

Eller hva om dere prøver å elske i en blomstereng, nær sjøen eller i nyslått gress? Legg merke til duftene og trekk dem inn.

Omfavn kroppens dufter

Hvordan lukter egentlig din kjære? Endrer duften seg i løpet av dagen? Prøv å legge merke til duften av din kjære når hen står opp om morgenen, kommer ut av dusjen, hjem fra jobb, leker, jobber i hagen, nettopp har trent og etter tannpussen.

Det er gjort forsøk der kvinner lukter under armene til menn for å finne ut hva som er en maskulin duft og hvilke dufter som virker seksuelt tiltrekkende. I vårt samfunn lærer vi likevel at svette ikke er bra og må vaskes bort. Men hva om vi omfavner kroppens egne dufter og lærer å forbinde dem med noe godt i stedet for å skamme oss over dem?

Under sex frigjøres det mange dufter. Prøv å legge merke til disse duftene neste gang dere elsker. Noen av dem er ganske sterke og kan til og med lukte ganske så fælt. Ikke rynk på nesen av dem, men fortell deg selv og din kjære at dette er elskovsdufter som forteller at kroppene deres har det godt.

Og morgenen etter når duftene fortsatt sitter igjen på kroppene og i sengetøyet, husk å legg merke til dem før dere vasker dem vekk. Noen av duftene er mer standhaftige, som når han lukter hennes dufter rundt munnen etter oralsex eller hun lukter væsker som renner ut dagen derpå. Ta dem som en påminnelse og la dem trekke frem et smil.

Tilfør dufter

En god massasjeolje som dere har brukt til å massere hverandre tidligere, kan gi assosiasjoner til intimitet og nærhet. Bare fordi den dufter.

Lavendel virker ofte avslappende. Noen tørker derfor lavendel og putter dem i små stoffposer som de har ved sengen. Hvis du trenger hjelp til å slappe av og gi slipp når dere elsker, så kanskje lavendel kan hjelpe?

Eller hva med blomsterdufter som rose og jasmin? De brukes ofte i parfymer og i romantiske situasjoner. Er det dufter som du assosierer med intimitet og romantikk?

Sitrusduftene er gjerne friske. Er det dufter du forbinder med energi og kreativitet eller forbinder du dem bare med et nyvasket bad?

Hvis dere liker mintsjokolade, er det kanskje en duft dere kan knytte til elskoven? Spis litt eller smør sjokoladen ut over din kjæres kropp og trekk inn duften underveis. Kanskje dere får en ny favorittduft som gir spennende assosiasjoner også ute blant andre?

Oppsummering og flere ideer

Kort sagt, prøv dere frem. Ikke bli så opptatt av duftene at dere tar fokuset vekk fra hverandre. Men kanskje dufter kan rette fokuset mot det fine dere deler.

Her er noen eksempler på hvordan luktesansen kan brukes. Kanskje dere finner flere ideer der?

Dagen derpå…

Jeg drar meg ut av sengen. Litt groggy i dag også, ja. Smiler litt likevel. Jeg kjemper meg ut på...
Les mer

Prompe dyna varm

- Blir du med å prompe dyna varm? spurte han. Det var sent. Egentlig burde de lagt seg, men det...
Les mer

Datekveld ved asurblått vann

I kveld tok min kjære meg med til en liten stillehavsøy omringet av asurblått vann. Jeg visste ikke engang at...
Les mer

• • • • •

Luktesansen er bare en av flere sanser dere kan utforske sammen. Les gjerne om lek med flere sanser og om hvordan dere kan bruke sansene bevisst når dere kysser.

Sanselek
Syn
Lukt
Hørsel
Føle
Smak
Sansekyss

.

• • • • 💜 • • • •

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *