Hva er Bibelen for deg?

Jeg bare lurer.

Hva er Bibelen for deg? Ser du på Bibelen som en interessant historiebok full av myter? Eller som den mest dyrebare boken du har? Eller som en samling tull, tøys og svovel? Eller… ?

Jeg bare lurer på hva den betyr for deg. Jeg vet jo hva den betyr for meg.

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • 💜 • • • •

88 kommentarer til «Hva er Bibelen for deg?»

 1. jeg har faktisk ikke noe forhold til Bibelen…

  For meg er det en bok liksom…

  Alle har forskjellig forhold til bøker, og noen bøker blir dermed det. Bøker. Intet mer, intet mindre.

  Jeg har lest Bibelen fra perm til perm, men den ga meg ingen spesielle opplevelser av noe slag.

  Så for meg er det en bok.

  1. Har du faktisk lest fra perm til perm?

   Jeg har hørt om flere som har lest masse og ikke blitt berørt i det hele tatt. Og så har jeg hørt om andre der det stikk motsatte har skjedd. Utfallet er ikke gitt på forhånd, liksom.

 2. eventyr på lik linje med ringenes herre.

  no offence mot folk som har et mer seriøstr forhold til den, for all del, det respekterer jeg!

  Men spørsmålet var jo hva den var for meg;)

  1. Jepp, jeg spurte hva den var for deg. Det var jo det jeg var interessert i å vite. 😉

   Liker du eventyr? I mine øyne har ringenes herre et litt mer rettlinjet plott gjennom sine sider…

 3. Bibelen er en fantastisk bok!

  Der står det alt som er verdt og vite, og mye mer!

  En nydelig bok med noe for en hver smak!

  Romantikk, spenning, kriger, glede, dikt og sanger!

  Helt fantastisk!

  1. Sånn ser jeg det også. Svært variert. Og mye interessant.

   Ikke en bok jeg liksom “blir ferdig” med.

 4. For meg er det en historiebok, og har ikke noe religiøst innhold. Men når det er sagt, så er det spennende å besøke (angivelige) bibelske steder. Se siste innlegg i bloggen min forresten

  1. Jeg har sett innlegget ditt. Interessant! Så takk for tipset. 😉

   Selv har jeg dessverre ikke besøkt så mange hellige steder (uavhengig av hvilken religion de er hellige for).

 5. jeg har faktisk lest den fra perm til perm da jeg elsker å lese eventyrbøker!

  Mange tror jo på innholdet, og all respekt til dem, men vi ble jo lært opp til at dette hadde faktisk skjedd på barneskolen uten å få reflektere særlig over det. Jeg tror ikke så for meg betyr den ikke noe annet enn at det er en av utallige bøker jeg har lest.

  1. Har du faktisk også lest den fra perm til perm? Også de delene jeg synes er både vanskelige å forstå og kjedelige? (ehhh… kanskje de er kjedelige fordi jeg ikke forstår dem?)

   Jeg lærte også om det på barneskolen, men jeg vet ikke om det hadde så mye å si for min voksentro. Jeg stilte håpløst mange kritiske spørsmål da jeg ble voksen likevel. 😉

  1. Veldig tykk? Det kommer an på skriftstørrelsen, det. 😉

   Men, mye mord, ja. Ingenting som males pent over der, nei.

 6. Når jeg tenker på bibelen, må jeg egentlig si at jeg føler for å sovne. Ikke forde at historiene er kjedelige, de er like “realistiske” i dag, som den gangen. Moralen i hvertfall, om ikke noe annet.

  Men det har nok noe med KRL læreren min på barneskolen å gjøre. Hun kunne fortelle en historie du vanligvis hadde ledd deg halvt fordærvet av, men pga hun sa det sovnet du under 5 minutter.

  Og jeg har liten vergring for Bibelen, i og med at familien min ofte har prøvd å “tvingt” meg til å tro. Noe som jeg mener bør komme av meg selv, og ikke pga press fra familien. Det å tro er ikke noe man bare kan gjøre på komando. Om jeg noensinne begynner å tro,skal det være på mitt “initiativ” 🙂

  Men er mange fine dikt/fortellinger i bibelen, det skal den ha!

  🙂

  1. *ler* Kjedelige KRL-lærere kan være en utfordring! Men jeg må innrømme at jeg fortsatt kan sovne når jeg leser Bibelen. 😉

   Tvinge til tro, fungerer ikke såvidt jeg kan skjønne. Ser liksom for meg: “Hei, gjør som jeg sier: Tro!” Som om det kan gjøres kommando.

   Familien din mener det sikkert godt. Det er nemlig litt vanskelig når man selv har funnet noe som fungerer flott, og man gjerne vil at andre skal få del i det, – særlig sin egen familie. Man vil så gjerne dele, men så skal man ikke presse sin tro på andre. For å være helt ærlig, har jeg lyst til å rope det ut i tide og utide, at folk må gi troen en sjanse fordi det kan gi enormt tilbake, men jeg prøver så godt jeg kan å holde meg i skinnet… 😉

   Uansett, å tro er et valg en kun kan ta for seg selv.

   1. Hehe, ser hun ofte. Men prøver å skjule meg. Tror ikke helt hun husker meg. Kanskje like greit, med tanke på hvor fokusert og kverulerende jeg var når jeg hadde hun…

    Joda, de gjør det nok i god tro. Har ikke så mye kontakt med de. Er vel pga at hver gang jeg er i familietreff, er det så viktig for dem å vise at de er kristene. De gjør det ikke tydelig, men du hører hele tiden kommentarer de kommer med. De hverken forstår, eller akspetere at jeg ikke er kristen, noe som gjør at jeg føler meg “mindre verdt” og presset hver gang jeg skal dit. Er slitsomt å måtte bære en maske hver gang du skal snakke med familien.

    (som sagt, har ingenting i mot kristendom)

    1. Noen ganger er det helt greit å ikke bli gjenkjent. 😉

     Når jeg leser/hører slikt så lurer jeg litt på hvordan jeg oppfattes. Jeg forteller ofte om et eller annet “kristent” når jeg er sammen med folk. Absolutt ikke fordi jeg mener at alle andre er “mindre verd” eller noe sånt, men fordi min tro er en naturlig del av meg og det detter like lett ut av meg som at jeg forteller om barna, været eller jobben.

     Synes det er så viktig å akseptere hverandre. Kanskje særlig hvis det er familie.

     Jeg vet ikke hvordan det er i din familie. Men jeg har oppdaget at noen ganger oppfattes jeg helt annerledes enn det jeg hadde ment…

 7. Jeg kan vel si såpass at jeg laget en dekorasjon av min bibel. Sånn med pistollim, gullspray og litt sånn pynt.

  1. Jeg har faktisk sett en sånn. Gullspray og stæsj. Faktisk fint. 😉

   … men hvilken bok det var, vet jeg ikke. Den var litt… ehh… uleselig med all gullsprayen.

 8. Bibelen er en fantastisk bok som gir oss mange løsninger på ting vi lurer på. Det er kun tro som er en avgjørend faktor til det kristne budskap den bringer. Og tro er opptil enhver av oss. En kan bare lure på vordan vi hadde hatt det i dag hvis vi ikke hadde hatt Bibelen, det var tross alt de kristne som begynte med skoler for alle.

  1. Det merkelige er at løsningene noen ganger er så originale at de er geniale. Løsninger jeg aldri kunnet komme på selv og likevel fungerer over all forventning. Det er virkelig herlig når en bok blir så levende og aktuell.

   Var det virkelig de kristne som begynte med skoler for alle?

   1. Ja det var de kristne som begynte med skoler men først for forberedelsen til konfirmasjon, siden har det utviklet seg. Tydelig at mennesker er opptatt av spørsmålet du stiller, veldig bra.

    1. Konfirmasjonsundervisningen, ja.

     Tanken er jo kjent langt tilbake i tid. Jødiske gutter ble opplært i skriftene mye tidligere enn de kristne kom på banen og mente at opplæringen skulle være for alle.

     Jeg hadde ikke forventet så mange svar på spørsmålet mitt. Spennende. 😉

 9. .. en samling av masse historier – fragmenter siden det er funnet i biter og dermed blir det ei lappekake… fra tilfeldige forfattere i en svunnen tid… Og oversatt så mange ganger at det er langt himmelvidt fra opprinnelsen.

  Hadde det vært skrevet som novellesamling hadde det nok ikke vært en slik bestselger.

  1. Bibelselskapet påstår at de prøver å oversette fra første kjente avskrift. Men det er et krevende arbeid. Et problem er at jo at man ikke kjenner nyansene i grunnteksten. Og et annet er at alle språk hele tiden er i utvikling. Ikke lett, nei.

   Jeg prøvde en gang å undersøke hvilke fragmenter som er funnet, og jeg ble positivt overrasket og egentlig litt imponert over hvor mye som er funnet og hvor lite teksten har endret seg. 😉

   Et lappeteppe uten sidestykke. Jeg tror heller ikke det ville blitt en bestselger som en novellesamling i dag.

 10. Har ikke noe forhold til den egentlig. Hverken positivt eller negativt. Hadde jeg hatt god tid kunne jeg godt ha lest den bare for å lese den, men foreløpig har jeg ikke tid.

  Det blir litt som en vanlig bok jeg ikke har veldig interesse av, bare..

  Men har ingen problemer med å respektere mennesker som den betyr mye for 😉 Synes spesielt å diskutere forskjellige ting med deg er veldig interessant;)

  1. Jeg har Koranen liggende. Skulle gjerne lest den, men har liksom ikke tatt meg tid. Det blir kanskje det samme som med deg og Bibelen?

   Respekt er enormt viktig, synes jeg. Klarer man å formidle respekt, så får man så mange spennende diskusjoner! Det er jo mye mer spennende å diskutere med folk som har et annet syn enn ditt eget. 😉

   Selvfølgelig går det ann å diskutere uten respekt også, men da heter det kverulering og det ser jeg kun på som skittkasting.

 11. Jeg har absolutt intet forhold til bibelen, annet enn at den er èn av mange bøker jeg eier…. som ennå ikke er ferdiglest.

  Dog, akkurat DEN bibelen vil følge med meg så lenge jeg lever. Men det er mer av affeksjonsverdi enn noe annet, ettersom boka i seg selv er fra 1823 og har gått i arv i familien ever since…

  Så sånn sett er bibelen noe av det mest dyrebare jeg eier… selv om den er for gammel og skjør til noen gang å leses 😉

  1. Å, min mor har også en sånn Bibel. Den er svart og bladene er så skjøre at jeg nesten ikke våger bla i den. Dessuten er teksten så gammeldags at det er fascinerende, men tungt å lese. 😉

 12. For meg er bibelen en historisk roman, skrevet av flere forfattere. Jeg har lest deler av den, da jeg var yngre og “måtte”, men ikke hele. (Prøvde én gang, fra første side og videre innover, men det fenget ikke tilstrekkelig.)

  Idag har jeg ikke noe forhold til bibelen. Har aldri eid et eksemplar og har heller ingen planer om å skaffe meg et.

  1. Jeg prøvde mange ganger å starte på første side før jeg klarte å komme meg til siste side. Det går liksom greit de første sidene, men så blir det vanskeligere og vanskeligere. Det nye testamente er mye enklere å lese tvers gjennom.

   Selv trives jeg bedre med å hoppe rundt omkring. 😉

 13. Noe i likhet med Asbjørnsen & Moes

  bind IV, er jeg redd.

  Udokumenterbare eventyrfortellinger fra en svunnen tid!

  1. Hvorfor er du redd for det? Mange som har det synet, vet du. 😉

   Vi har nok litt andre krav til dokumentasjon i dag enn på Bibelsk tid…

 14. Liker utrolig godt bloggen din 🙂 Og at du er så åpen og ærlig!

  Jeg lurer på hvordan dere har det sammen i forhold til Gud? Jeg og min kjæresten vil gjerne ta Gud mer med i forholdet (be, Bibel eller noe) men det blir liksom så unaturlig…

  1. Jeg prøver å være så ærlig jeg kan. Fint du liker. 😉

   Flott at dere vil ta Gud mer med i forholdet! Jeg tror dere må prøve dere litt fram for å finne ut hvordan dere kan gjøre det.

   Vi har lest i Bibelen sammen og også forsøkt å bedt, men det med bønn har ikke fungert så bra til nå, så vi øver fortsatt. Vi er veldig gode til å snakke sammen om Bibel og tro og sånt. Mye om tro er utrolig personlig, og dermed blir det lett unaturlig å dele med noen i starten. Heldigvis blir det bedre med trening. 😉

   Flere av våre venner ber sammen også og sier at det styrker forholdet noe enormt, – selv om det aldri kan erstatte “lønnkammerbønnen” hver for seg.

   Lykke til!!!

   … og ikke legg noe prestisje i det. 😉

 15. Bare en eventyrbok som disverre mange tar litt for seriøst og dermed er med på å skape fanatikere verden over som ikke bruker hodet, bare tror blindt på en eldgammel bok som ikke har noen sikre kilder. Helst skulle bibelen vært brent og glemt, det hadde spart mange menneskeskjebner fra å bli religiøse fanatiske skrullinger.

  Men nå viser jo faktisk en undersøkelse at de som tror på gud har lavere IQ en gjennomsnittet, så de hadde kanskje endt opp med å tro på en eller annen barnebok istedet uansett.

  1. Synes det er slemmt sakt. Blir fremstillt som de som tror er dummere enn oss ikketroende. Men alikevell tror jeg det ligger noe i det. Selv er jeg ikke troende og har fått rundt 120 på div useriøse IQ tester. Men så må man tenke litt på hva en IQ test går ut på. Man sjekker jo egentlig ikke hvor smart en person er. Men ser hvor flink personen er til logisk tenkning. Og bibelen er ikke særlig logisk. Derfor tror jeg det er dette som er sammenhangen. Vi med logisk sanns har større krav til vitenskaplig dokumentasjon, mens de mer kreative(kansje) ikke har dette behovet.

   1. Settningen om at jeg ikke tror at troende er dummere enn oss ikke-troende forsvant vist under redigering:P sorry!

    1. *smiler* Helt greit, Babben. Jeg tror jeg skjønte det, men det er greit å få det poengtert. Mange ser faktisk ut til å tro nettopp det. 😉

   2. Er ikke Bibelen logisk? Det har ikke jeg fått med meg.

    Jeg studerer matematikk. (Som kjent, er matematikk logisk.) Jeg har også tatt noen få (useriøse) iq-tester, og skårer mellom 120 og 135.

    Likevel ser jeg på Bibelen som logisk…

    1. Tror egentlig vi er flere som synes Bibelen er logisk. Man må bare lære den å kjenne først. 😉

     Lykke til med studiene!

   3. Tror egentlig ikke logisk sans har så mye med saken å gjøre. Jeg går for å ha logisk sans og har alltid tatt realfagene relativt lett. Bibelen kan studeres på akkurat samme måte. Den er svært logisk bare du lærer den og dens oppbygning å kjenne. Men vitenskapen har noen metoder og begrensninger som troen opererer utenfor. Det gjør Bibelen mer spennende og utfordrende for meg.

  2. Jada, vi er nok fanatikere, skrullete, blinde og har lav iq hele gjengen. Noen annen forklaring finnes selvfølgelig ikke. 😉

   Fanatisme har jeg ingenting til overs for. Uavhengig av overbevisning.

   Jeg tok forresten en titt på nettet etter IQ-tester av kristne. Jeg fant kun henvisninger til en test som viste at ateister hadde høyere IQ enn kristne. Men det virket mest som en vandrehistorie. Ingen jeg fant, henviste til kilden eller skrev hvor mye forskjellen var.

   For noen år siden hadde NRK et program der de testet IQ til Norges folk. Livssyn ble ikke nevnt, men tilhengerne av KrF klarte seg rimelig bra. 😉

  1. Foran i gamle Bibler og brudebibler er det et sånt fint slektstre. Kanskje det er derfor jeg egentlig synes dødsannonsene hører hjemme der også? Hmm…

 16. Det gamle testamentet er en historiebok. Der er det vist mange historier om kriger og slik. (er jeg blitt fortalt av en som har lest hele bibelen flere ganger) Men tviler på at historiene er så allt for korekte da. Men det kan gi oss en liten pekepinn på hvordan ting var på den tiden. I tillegg gir det svar på ting man ikke fannt noe vitenskaplige beviser for. Man kan trekke mange likehetstråder til norrøn og gresk mytologi. De gir jo svar på akkurat det samme.

  Det nye testamentet derimot er en fortellig om en av de flinke tryllekunstnerene som gikk rundt på den tia. Jesus var jo ikke alene. Det var visst ca 10 andre som også gikk rundt og utførte mirakler, hadde disippler og hevdet de var guds sønn. Er bare ren tilfeldighet at det var jesus som ble kjendis.

  Leger opp i komentarene ble det navnt at tro ikke kan tvinges på en person. Men det stemmer da ikke. Får man høre samme historien mange ganger begynner man å tro, spesiellt når man er barn. Selv om man vil eller ikke. Dette er jo heldigvis ikke så vanlig i norge siden vi er så sekulariserte. Er jo ikke tilfeldig at familier som regel tilhører samme trossammfunn.

  Dette ble jo litt mer utfyllende enn det du spurte om:P Men dette er jo et så engasjerende tema et jeg ikke klarte å dy meg 😉 Kunne gjerne skrevet mer om selve bibelen, men tenker litt å stakkarne som skal lese allt oxo;)

  1. Bare koselig med lang kommentar, Babben. Dette er nemlig et tema som opptar meg også. Og da er det alltid spennende å se temaet fra andre synspunkt. 😉

   Såvidt jeg kan forstå, er Det gamle testamente en slags historiebok, men historien er ikke vinklet på samme måte som nåtidens historiebøker. I Det gamle testamente er det “åndelige” viktig og f.eks. krigene fungerer som kulisser. En “troshelt” blir omhyggelig skissert, mens en mektig kriger blir oppsummert i noen få setninger.

   Svar på hvor vi kommer fra og hvordan verden ble til, er det mange religioner og livssyn (inkl. vitenskap) som har svaret på. Er må man velge hva man vil stole på.

   En original blir alltid etterlignet av kopier. Både fordi noen er ute å tjene noe på originalens suksess, men også fordi noen er ute etter å forvirre. Jeg tror ikke at det var ren tilfeldighet at Jesus ble kjendis. De andre var nok kopier. Litt for mye ved Jesus henger for godt sammen med profetiene i Det gamle testamentet. Det er selvfølgelig mulig at den Jesus vi har hørt om, er en mikstur eller gjort om en del på i ettertid. Men det blir så grunnløse spekulasjoner, at jeg har valgt å ikke tro det. Jeg tror på en Gud, og jeg ser ikke noe problem for Ham å gjøre sin sønn til kjendis…

   Jeg ble lært opp til å tro som barn. Jeg hørte de samme historiene om og om igjen og jeg trodde dem. Men likevel måtte jeg ta et valg da jeg ble voksen og barnetroen ikke lengre stakk til. Da måtte jeg gå grundig inn i min tro, utfordre den. Og jeg kom fram til at troen gir meg mye mer enn den tar. Derfor har jeg ingen problemer med å hjernevaske mine barn som det så fint heter. De må uansett ta et selvstendig, voksent valg en gang. 😉

   Ooops, her kom visst enda et langt innlegg. 😉

 17. For meg er det den mest dyrbre boka jeg har.

  Det er den boka jeg leser i når jeg søker trøst eller søker svar på spørsmål.

  Det er boka som er av og til er veldig spennende, av og til full av ting jeg ikke sjønner, av og til gir den trøstende ord og andre ganger sprer den glede.

  Det er en god bok, en bok jeg er veldig glad i. Jeg tror på inholdet. og jeg opplever mye stess fra menneskene rundt meg på grunn av dette…. De mener jeg er ung og dum, og etterhvert vil jeg skjønne hvilket eventyr dette egentlig er.

  Jeg er lei av og bli kalt ung og dum. Men jeg finner meg i det, og jeg tenker med meg selv at det er disse personene som mangler noe i livet.

  1. Godt å høre at Bibelen er dyrebar for deg! Det er den for meg også. 😉

   For meg er heller ikke Bibelen bare en samling ord mellom to permer. Bibelen innholder Guds ord. Og ordene gjør noe med meg. De utfordrer meg, trøster meg, svarer meg og krever av meg. De angår meg selv de står i en svært gammel bok. Det er jeg utrolig glad for fordi det gir meg mye.

   Jeg blir også kalt dum (egentlig mest av folk som ikke kjenner meg). Men, troen er for verdifull til å miste. Tror nok det er derfor vi finner oss i det, du og jeg. Uten troen ville vi manglet noe veldig vesentlig i livet. Så da får folk bare kalle oss dumme. Vi vet jo hva vi ville gått glipp av hvis vi ikke hadde vært så “dumme” at vi tror på disse “eventyrene”. 😉

  1. Tror det dessverre er situasjonen for flere. De eneste som kan gjøre noe med det, er oss selv. 😉

 18. For meg er bibelen en bok. Med mange ord som mange mennesker tror på.

  Det er en bok. En kjedelig lang bok, full av fantasi… mener jeg.

  1. Jeg har fått overraskende mange kommentarer på dette innlegget. Og jeg synes det er spennende å se hva folk mener. 😉

   Selv om jeg ikke kan forstå hvordan noen kan synes Bibelen er kjedelig, så kan jo andre mene det!

   Hvorfor synes du egentlig den er kjedelig?

   1. Synes vell den er kjedelig fordi det står ting der jeg ikke tror på, som jeg bare tror er myter folk velger å tro på.

    For meg er det jo da bare en bok med løgner og det liker jeg dårlig.

    Ser du har fått mange kommentarer 🙂 Det er jo bra.

    1. Ja, kjedelig med løgner. Fortellinger som ikke gir seg ut for å være noe annet enn oppdiktet, kan gjerne være løgn. Men fortellinger som gir inntrykk av å være pålitelige og som mange satser livet på, bør helst være sanne! Og det tror jeg at Bibelen er (du skal selvsagt få lov til å tro noe annet 😉 )

     Jeg synes det er spennende med mange kommentarer, – de inneholder så mange forskjellige syn. 😉

     1. Jeg synes den er kjedelig fordi jeg tror ikke på det som står der. Null interesse for det og jeg liker ikke bøker jeg mener er oppspinn…

      1. Skjønner poenget. Det er mange som deler ditt syn.

       Litt interessant egentlig. Så mange forskjellige meninger om den samme boken. Noen tror den er rent oppspinn og andre har funnet nøkkelen til det virkelige livet der. 😉

 19. Bibelen for meg er en kjempespennende actionthriller, med mett av spennende historier, groteske krigføringer og intrikate fremtidsforestillinger.

  Men det er det, gitt.

  1. En actionthriller faktisk? Og jeg som ikke har nerver til å lese sånt… 😉

   Men, ja, mye groteskt og intrikat i det gamle testamente. Det nye er litt “snillere” selv om det går et og annet liv med der også. Og Åpenbaringen er ikke akkurat lettforståelig.

 20. Eventyr bok med masse dårlige eventyr i.

  Skinn innbundet arvegods med gullbokstaver som det stadig blir flere av i min skuff.

  1. Hvis du er ute etter eventyr, finnes det mange som er mye mer underholdende enn det som står i Bibelen! Den er jo ikke akkurat lettlest. 🙂

   Disse arvegodsene fascinerer meg litt. De er behandlet med ærbødighet. Husker hvordan mormor behandlet sin.

   Min Bibel er en bruksbibel med masse skribling og noen løse sider i. Synet av den kunne sikkert fått mange til å vri seg i graven hvis de hadde kunnet… 😉

  1. Det nye testamente er gitt ut som lydbok:

   http://www.bibelbok.no (søk på lydbibel øverst til høyre eller velg fanen Bibel og deretter lydbibel)

   Men det gamle tror jeg ikke er gitt ut på norsk. Det er selvsagt mulig å få tak i den på engelsk. Jeg tror til og med den er lagt ut gratis på nett et eller annet sted.

 21. Lurer på hvor mange som har leste Bibelen jeg, av dem som sier at den er kjedelig, dårlig osv osv. Tror flesteparten av befolkningen har lest en setning eller to ifm skolegang el i ulike innslag i media, men ikke lest større deler av den i sammenheng.

  Jeg har lest boken fra perm til perm. Mye jeg selvfølgelig ikke forsto eller gav meg noe. Men helhetsinntrykket er noe helt annet enn dårlig:)

  Vet den finnes i lydbok også 🙂

  1. Hvis man slår opp tilfeldig, eller bare begynner å lese fra starten som i vanlige bøker, så kan den lett virke kjedelig. Tror det er viktig å få noen gode start-ideer. 😉

   Jeg har lest den fra perm til perm flere ganger. Første gangen var det mye jeg ikke forstod og mye som var rett og slett uinteressant. Jo mer jeg leser, jo mer forstår jeg og jo mer interessant blir den. Andre bøker blir jeg liksom ferdig med. Bibelen ser jeg ikke ut til å bli ferdig med. 😉

  1. Jeg har ikke lest noen bøker som angår meg like mye som Bibelen. 😉

   Jeg har fått overraskende mange svar. Kjempe spennende!

 22. Det står da masse spennende og fint i Bibelen! Man trenger ikke være kristen for å lese i den, synes jeg. Ikke bare action i GT, men også masse pent om kjærlighet og medmenneskelighet i NT.

  1. Nei, det gamle testamente er ikke bare en actionthriller. 😉

   Egentlig er den en salig blanding av krig og kjærlighet, forsoning og opprør. Det er noe som fascinerer meg i Bibelen. Den ser ut til å framstille menneskene som de er. Ingen pussing av glorier. David var en stor konge, men hans ydmykelser vies likevel stor plass.

 23. Bibelen er ei tunglest bok som kunne vært veldig fengende om den var skrevet helt annerledes, en samling med manus håndplukket av en gjeng med makt som fiflet vekk det de mente var skadelig for regjeringa da de satte sammen bibelen og valte ut det de syntes passet bra for sin egen del.

  Ellers en bok som stort sett ligger og samler støv.

  1. Jeg har egentlig ventet på at noen skulle kommentere noe om hvordan Bibelen ble satt sammen. 😉

   Jeg studerte det for en stund siden. Det var flere kriterier for hva som kunne bli med i Bibelen. Ett av dem var at skriftene skulle være i allmen bruk i flere menigheter. På den tiden var muntlige overleveringer viktige, og Bibelen ble samlet bare noen få generasjoner etter at Jesus døde. Så jeg har ikke noe problem med at de kun tok med skrifter flere gikk god for på den tiden. Samtlige bøker i det gamle testamente blir dessuten sitert i det nye.

   (Jeg fant forresten noen nedstøvede bøker i dag. Og da nøys jeg til tårene rant. 😉

 24. Bibelen er sannheten 🙂 Den gir oss et levende ord og er vår kontakt til himmelen.. det mest dyrbare jeg eier.

 25. Bibelen er et stykke interessant lesestykke, som har påvirket og formet hele den vestlige kultur i over tusen år.

  Sånn sett fortjener den stor interesse.

  Som noe som skulle ha vært skrevet av gud; hæhæhæhæhæhæhæ..

  Om gud kan skrive, hvorfor skulle han gjøre det i form av forskjellige tekster med flere hundre års mellomrom, kunne han ikke bare gjøre som i Miraklenes tid, og snakke direkte til folket med tordenrøst og pauker og basuner?

  1. Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde foretrukket tordenrøst, pauker og basuner iblant. Kanskje han kunne valgt seg ut et fast sted og klokkeslett. Og så kunne vi sette opp et skilt: “Forestilling kl. 18 ved foten av fjellet” med pil og severdighetsskilt og nettside? 😉

   Men. Så er jeg litt treglært. Noen ting trenger jeg å høre flere ganger. Da er det kjekt å kunne slå opp igjen og igjen akkurat når jeg trenger det. Og så fungerer det sånn at ting jeg har lest, kan jeg lett minnes på.

   Litt tordenrøst hadde likevel vært fint iblant…

 26. Fioljenta,

  du er inne paa noe der. Tull, toeys og svovel. Folk med litt fornuft i behold, skjoenner nok ikke mye av det som staar i den eventyrboken.

  Hverken ServantofChrist eller Vakna har kunnet fortelle oss hvor himmelen deres er. Eller hvor nissefaren deres sitter. Det er helt sykt.

  Takeshi

  1. Tja, noen av de mest fornuftige og gode menneskene jeg kjenner, forstår mye av Bibelen.

   Vi finner nok snart ut hvor Guds himmel er, tror jeg. Det er nemlig sånn tro virker. Alt blir åpenbart i sin tid.

   1. Fioljenta,

    forstaa boken deres? Flykta Josef og Maria med jesubarnet til Egypt eller ikke? Og naar levde Kong Herodes? Ta den korsfestede ned fra korset. Det er helt kaal i huvet. Hva er saa vitsen i det hele tatt aa henge den kriminelle opp ute til toerk?

    Dere er vel ikke saa interessert i fakta, hva? For dere tror bare paa en oppdikta eventyrbok. Aa tro, det er det eneste dere gjoer. Er ikke det paa tide aa bruke hodet litt ogsaa?

    Skulle tro at dere var analfabeter som ruslet rundt omkring ute i bushen.

    Takeshi

    1. Jeg beklager, Takeshi. Dette er ikke det jeg kaller en diskusjon preget av respekt. Jeg har ikke lyst til å være med på denne skittkastingen og jeg kommer derfor ikke til å godkjenne flere av dine kommentarer med mindre jeg ser en annen tone i dem.

     Jeg vet av våre tidligere “diskusjoner” at hvis jeg svarer på disse spørsmålene, kaster du bare flere spørsmål mot meg. Det virker på meg som om du er mer opptatt av å kaste spørsmål enn å lese svarene. Jeg ser derfor ingen hensikt i å svare.

     Lev vel, Takeshi.

 27. Bibelen var mitt viktigste “verktøy” i noen år, leste den, studerte den og elsket den.. Men så oppdaget jeg at den ikke er fra Gud, fordi Gud ikke finnes, og siden da har den stått i bokhylla og støvet ned..

  Så akkurat nå har jeg ikke noe forhold til Bibelen..:)

  1. Hvordan oppdaget du at Gud ikke finnes? *litt nysgjerrig*

   Du skjønner, jeg har selv vært der. Jeg forlot min tro, tenkte Gud ikke finnes, men så kom jeg tilbake igjen. Jeg oppdaget at det er like få “beviser” for at Gud finnes som at han ikke finnes. Hvis jeg velger å tro, ser jeg at Gud finnes. Hvis jeg velger å ikke tro, ser jeg heller ingen Gud. Det er akkurat som om jeg ser verden gjennom forskjellige briller…

   Det irriterer meg at jeg ikke kan bruke sånne bevis til å finne ut om Gud eksisterer!

   Men jeg vet at jeg har det best når jeg velger å tro, så da gjør jeg det. 😉

 28. Dersom man hadde hatt tid til å vente i bare en time, ville troende og ikke troende fått seg en overaskelse som hadde gjordt dem til saltstøtter.

  Da må man ikke se seg tilbake på det man selv har gjordt og sakt.
  Det gjelder også for de generasjonene før oss.

  Stemmer ikke dette med Bibelen?

  Hva er da fasitten når ingen har rett?
  Unntatt de som har fasitten.
  Men de som har fasitten, kan de ta på seg skylden for at så mange blir saltstøtter av sin tro/ikke tro?
  Ville ikke de bli korsfestet av de som tror og har plutselig mistet sin tro?
  Ville ikke de bli hyllet av de som ikke tror?
  Og når de troende har brakt et budskap frem gjennom tidene uten å vite hva de bringer.
  Hvordan dømmer du da?

  1. Interessante tanker det der. 🙂

   Når mener du vil burde få vente en time?

   Jeg vet at når jeg ser tilbake på det jeg har sagt og gjort, er det mye jeg angrer på. Mye jeg burde gjort annerledes.
   Men det er forskjell. Noe gjorde jeg i god tro, – og ser i etterpåklokskapens lys at jeg burde gjort annerledes. Andre ting gjorde jeg selv om jeg visste bedre. Det er disse jeg angrer mest på. Fordi jeg ikke var ærlig mot meg selv.

   Og jeg tror det er det som er det viktigste: Å være ærlig mot seg selv.

   Jeg _vet_ ikke om min tro er fasitten, men jeg har valgt å tro det. Jeg er ærlig mot meg selv, men kan ikke pådytte andre mitt valg. Nettopp fordi vi ikke ser fasitten, vil vi alltid møte fordommer og forvirring.

   Personlig tror jeg at det finnes en Gud. Bibelens Gud. Men jeg tror også at mange som ikke tror på Bibelens Gud, vil bli frelst. Så sant de er ærlige mot seg selv og velger det gode for seg selv og dem rundt seg i den situasjonen de er i. Så sant de ikke forkaster det lys de blir gitt, men prøver det ut ærlig og oppriktig.

   Heldigvis er det ikke jeg som skal dømme! Heldigvis.

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *