Regnvær og kranglete kvinnfolk

Som stadig takdrypp en regnværsdag,
slik er en trettekjær kvinne.

Ordspråkene 27,15

Jeg kjenner jeg får litt vondt av mannen som skrev dette ordtaket. Han får ikke fred noe sted. Ute regner det og inne kjefter hun.

På den tiden ordtaket ble skrevet, var hustakene flate og lagd av jord. Sprekker og lekkasje var ofte til stor irritasjon for dem som var inne i huset en regnværsdag.

En kranglete kvinne er like plagsom og ubehagelig. Og jeg kjenner at selv om jeg ikke ønsker det, er jeg noen ganger den kvinnen som alltid kommer med noen små stikk. Særlig når jeg er sliten og har mer å gjøre enn jeg klarer.

Både taket og kvinnen trenger stell og noen rolige soldager for å holde tett.

Forresten, det gjelder begge veier. En kranglefant av en mann er heller ikke kjekk å ha i hus.

Jeg liker best dagene med smil. Når solen skinner over oss og smilene skinner i øynene våre.

Noen dager går likevel ikke som vi ønsker. Derfor har vi bestemt oss for å jobbe sammen på både taket og forholdet slik at tålmodigheten er litt lengre neste regnværsdag. Da er det litt enklere å være i samme hus.

• • • • 💜 • • • •

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *