Hva har jeg lov til som kristen?

Noen ganger får jeg spørsmål om hva jeg har lov til å gjøre som kristen. Som om det å bli kristen er å ta imot en ferdig pakkeløsning som bare skal aksepteres.

I denne serien har jeg tenkt å gå litt utenfor komfortsonen og kaste ut noen brannfakler. Jeg er temmelig sikker på at mange i ulike leirer vil være uenige med meg. Og det er faktisk helt greit. Jeg er vant til å stå for mine egne meninger, si ifra når noen blir urettferdig behandlet og innse at jeg noen ganger bør endre mening.

Jeg håper at serien vil inspirere både deg og meg til å tenke gjennom valgene våre og ta mer bevisste valg.

Her er spørsmålene jeg har svart på så langt:

Har du flere spørsmål, skriv dem gjerne i kommentarfeltet. Jeg liker å bli utfordret. Og bidra gjerne med dine svar. Mine svar i dag er ikke de samme som da jeg var tenåring og kommer sikkert til å endre seg mange ganger før jeg går av med pensjon - nettopp fordi vi lærer.

Merk at jeg svarer på vegne av meg selv. Ikke et kirkesamfunn. Og jeg håper å oppmuntre deg til å gjøre det samme.

Hvis du velger noe annet enn meg, har jeg ikke tenkt å dømme deg. Det er heldigvis ikke vår oppgave. I mange tilfeller kan vi dessuten være uenige og likevel ha rett begge to. En med peanøttallergi må ha andre regler enn en uten allergi. En tidligere alkoholiker, må være mer forsiktig med alkohol enn andre. En som har dårlige erfaringer seksuelt, må ta hensyn til det. Så hvordan skal jeg kunne avgjøre hva som er rett for deg?

Flere innlegg fra samme serie

Kan jeg som kristen, ha analsex?

Både han og hun har mange nerver i anus. Særlig rett ved inngangen. Derfor er det egentlig ikke så merkelig...
Les mer

Kan jeg som kristen, like BDSM?

Kristen og BDSM i samme setning? Det er kanskje ikke hver dag du ser. Og jeg må ærlig innrømme at...
Les mer

Kan jeg som kristen, forsvare homofili?

Jeg er heterofil. Og veldig glad for det. Det gjør livet mitt enklere. Homofile har møtt urettferdig mye motgang opp...
Les mer

Kan jeg som kristen, stille kritiske spørsmål til Bibelen?

Ja, absolutt! Det synes jeg er lurt. Bibelen har tross alt overlevd noen år, så den bør tåle mine kritiske...
Les mer

Kan jeg som kristen, onanere?

Ja. Hvorfor skulle vi ikke det? Den eneste som kan avgjøre om du skal masturbere, er deg selv. Det er...
Les mer

Kan jeg som kristen, ha oralsex?

Ja. Og jeg elsker det. (mer…)
Les mer

Kan jeg som kristen, ha sex før ekteskap?

Jeg er vokst opp i et konservativt kristent miljø der idealet var å vente med sex til man ble gift....
Les mer

Kan jeg som kristen, drikke alkohol?

I noen kristne miljøer er det vanlig å være avhold. Andre mener alkohol er helt greit. Noen mener det er...
Les mer

Les gjerne innledningen til serien: Hva har jeg lov til som kristen?

• • • • 💜 • • • •

7 kommentarer til «Hva har jeg lov til som kristen?»

 1. Jeg liker å få ulike innfallsvinkler på utfordrende saker. Jeg har nok også endret en del standpunkt ettersom livet er levd. Noe er verdt å ta vare på, andre deler er sekundært og har lite med troslivet å gjøre. Som du sier; noe kan være rett for noen, og samtidig galt for andre. Skal vi spennende å bryne seg på brannfaklene dine.🧐😳😑🤭😷🙃😁

  1. Må innrømme at jeg er litt spent på reaksjonene på disse innleggene. Håper både du og andre kommer med innspill slik at vi sammen kan både lære og utfordre hverandre. Det hadde jeg likt. 🤗

 2. Jeg synes innleggene dine så langt er (som vanlig) veldig velskrevne, og jeg synes du reflekterer på en god måte. Kunne du våget deg på å ta opp problemstillingen kristendom og homofili? Det hadde vært interessant å høre ditt perspektiv på!

  1. Ooo… det er et vepsebol i mange sammenhenger. Så mange skjebner og enda flere meninger. 😥

   Faktisk stod homofili på den opprinnelige listen min, men så ble jeg for feig. Men, jeg tar utfordringen. Jeg er faktisk begynt på et innlegg. Bare gi meg litt tid. 😉

   1. Spennende, det gleder jeg meg til å lese! Det er et tema som er lett å unngå, for man risikerer å støte noen på både den ene og den andre siden. Jeg har tro på at du er nyansert og behandler temaet respektfullt, uansett hvilket standpunkt du måtte ha tatt (eller eventuelt ikke tatt).

    1. Puh… nå har jeg prøvd å skrive et innlegg om homofili. Det eneste jeg er sikker på når det gjelder homofili, er at det ikke er vår oppgave å dømme.

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *