Godhet og troskap

Gi aldri slipp på godhet og troskap!
Bind dem om halsen, skriv dem på hjertets tavle!

Ordspråkene 3,3

Jeg liker kombinasjonen av godhet og troskap. Særlig i nære forhold.

Godhet er nestekjærlighet og det å gjøre godt mot andre fordi man selv ønsker det. Troskap er å ikke gi opp, men fortsette å prioritere det man har valgt.

I Ordspråkene står det at vi bør binde godhet og troskap om halsen. Hvis vi binder noe stramt rundt halsen, blir vi kvalt. Og det høres ikke akkurat ut som en god oppfordring.

Men vi kan også binde et kjede rundt halsen. Et flott smykke som henger slik at andre kan se det. Godhet og troskap er et slikt pent kjede.

I vår kultur bruker vi hodet som symbol på vilje, og hjertet som symbol på kjærlighet, men i hebraisk kultur representerer hjertet både vilje og det indre menneske. Når Ordspråkene oppfordrer oss til å skrive godhet og troskap i hjertet, så oppfordres vi til å velge godhet og troskap som en naturlig del av vårt indre jeg.

• • • • •

Noen ganger står jeg ved et veiskille der jeg kan velge mellom godhet og sinne. Troskap eller svik. Fortsette eller gi opp. Det kan være fristende å behandle en person slik vi mener de fortjener i stedet for ut fra hvordan vi selv ønsker å være.

Jeg har bestemt meg for å velge godhet og troskap så ofte jeg klarer.

• • • • •

En liten notis til deg som tror på Gud: Jeg tror at bak hver oppfordring i Bibelen, ligger det også et løfte. Godhet og troskap brukes ofte for å beskrive Gud. Og Han kan gi oss den støtten vi trenger. Vi har fortsatt de samme vanskelige valgene og situasjonene, men vi kan få hjelp. Og det trenger jeg i blant.

• • • • 💜 • • • •

2 kommentarer til «Godhet og troskap»

  1. Fint innlegg igjen!

    Det du beskriver er noen av de viktigste ingrediensene i kjærlighet. Det er lett at ordet kjærlighet blir innholdsløs. Jeg tror mange unge blir påvirket av serier som Paradise hotel etc. De mister den dimensjonen du beskriver, og som de egentlig lengter etter. Nemlig godhet og trofasthet, istedenfor bruk å kast. Ja, vi trenger alle å bli påminnet om ikke å gi slipp på dette!

    1. Takk. Jeg setter pris på oppmuntrende kommentarer. 🙂

      Ja, jeg synes også kjærligheten blir hul uten å knytte den bevisst til noe holdbart. Det er jo en vinterstorm og to i et forhold.

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *