Nydelige lepper

Lepper (kjønnslepper) kommer i alle fasonger, lengder og farger. De indre kan være så korte at de er fullstendig skjult av de ytre leppene eller de kan stikke ut. De kan også ha ulik lengde. De kan være tykke, tynne eller variere i tykkelse. De kan være mørke, lyse eller variere i fargene. Men alle er nydelige på sin måte.

Hva vi læres opp til å synes er «fint», avhenger av kulturen vi vokser opp i. I noen kulturer er små indre lepper idealet. Og enkelte jenter strekker seg så langt for å møte idealet at de tar kirurgiske inngrep. I andre kulturer blir det sett på som skam å ha korte lepper.

To sett lepper

De ytre leppene er myke, beskyttende puter som begynner over klitoris og går hele veien ned til skjedeåpningen.

De indre leppene er festet innenfor de ytre, er fulle av deilige nerveender og beskytter skjedeåpningen og urinrøret. Øverst er de festet i klitorishetten som verner klitoris.

Når hun blir lysten, svulmer leppene opp. De får dessuten en mørkere farge, sprer seg og blir mer følsomme for berøring. Ganske genialt, egentlig.

Uavhengig av lengde, så kan leppene komme litt i klem under elskoven. Da er det bare å legge dem på plass før man fortsetter.

Les gjerne mer om å finne frem på henne

Lange lepper

En afrikansk tradisjon som gikk hånd i hånd med kunyaza, er ideen om at lange, indre kjønnslepper var viktig for å oppnå nytelse. Jentene ble derfor opplært til å trekke jevnlig i de indre leppene slik at de ble lange og fine. De ble også hjulpet av eldre kvinner. Korte lepper var skamfullt.

Lange lepper ble sett på som varme tepper som holder skjedeåpningen varm og fuktig. De ga selvtillit og var veldig opphissende for en mann. Dessuten bidrar de til mer nytelse og friksjon under sex fordi lange lepper dekker mer av pålen.

Tradisjonen er omstridt. Teknikken kan være smertefull. Sosialt press og forventning gjør at jentene bare er 8-14 år gamle når de begynner. Selv om teknikken ikke innebærer noe kirurgisk inngrep, er det en måte å modifisere genitaliene. Og er en form for barnemishandling. Nygifte jenter med korte lepper, kunne bli sendt hjem til foreldrene fordi hun ikke møtte kravene.

Les gjerne mer om kunyaza

Kommentar fra Fioljenta

Helt ærlig synes jeg det er trist når vi ikke aksepterer kroppen som den. Det gir stjeler vår nytelse og selvverd.

Størrelsen på leppene føyer seg inn i en lang rekke med andre bekymringer vi pålegger oss selv og hverandre. Og det burde være unødvendig. Størrelsen har ikke noe å si for sexlivet hvis vi skal tro forskningen. Men våre komplekser kan ødelegge mer enn vi våger innse.

Tidsskriftet Sykepleien som utgis av Norsk Sykepleierforbund, hadde i 2010 en artikkel som jeg synes alle burde lese.

Husk: Du er vakker!

• • • • 💜 • • • •

11 kommentarer til «Nydelige lepper»

 1. Har ikke noe å sammenligne med så jeg vet ikke om de avviker fra «normalen» men min kones lepper er fantastiske, når jeg bøyer meg over magen hennes, munnen finner veien til «knoppen» og nesen mykt omsluttes av hennes fantastiske lepper, når vi blir ivrige sklir nesen lenger inn og leppene møter mykt huden rundt nesen min 😍
  Måtte bare dele dette, fordi jeg aldri har tenkt over eller brydd meg om utseende ellr lengder på leppene. De befinner seg på henne jeg elsker, og da er de fantastiske uansett utseende 🥰

  1. Nydelig! Jeg likte spesielt siste setning. 😊

   Jeg må innrømme at jeg aldri har tenkt på dette med lange/korte lepper før jeg begynte å Google. Da ble jeg møtt med lassevis av innlegg om jenter som skammer seg over leppene sine, vil operere dem eller er usikre på om de er fine nok. Jeg visste ikke engang at hvordan leppene ser ut har noe å si for folk. Variasjon er jo fint i mine øyne. Dessuten er de jo ikke en del av kroppen jeg pleier å vise frem til andre enn min kjære. Og han elsker dem fordi de sitter på meg.

 2. Jeg elsker å suge på de indre leppene hennes.
  De er så myke å glatte å suge på.
  Det er en bonus å høre henne stønne når jeg gjør det.
  Tar ofte en leppe av gangen og tar den helt inn i munnen mens jeg lar tunga leke med den.

  1. Liker også å kose med leppene. I tillegg til å suge, synes jeg det å massere dem er koselig. Det kreves litt finmekanikk men gir fint innsyn. Har egentlig ikke så mye formening om hvordan leppene bør se ut, men fruen vet at jeg setter pris på alle leppene hennes☺️

 3. Jeg ynder å kalle kjønnet hennes for en blomst 😊
  Den er vakker og rosa, og fantastisk fordi den tilhører min elskede.
  Leppene er som kronblader, og når blomsten springer ut, elsker jeg å leke med leppene. Kysse suge slikke. Herlig!
  Om hun har lengre eller mindre lepper enn andre det aner jeg ikke har ikke noen å samenligne med for jeg har bare lekt med denne ene blomsten i livet.
  Men gidder ikke bry meg med å sammenligne, hennes blomst er den vakreste i verden det er jeg helt sikker på😉

 4. Liker å se kjønnet litt barbert eller helt barbert.
  Deilig å se kjønnet tydelig å se vakre leppene.
  Deilig å kjenne og smake på, da det ikke er dekket til med hår, da man må lete seg frem å ikke ser noe av det vakre kjønnet😋😋

  1. Tydelig at du liker kvinnekjønnet. Nydelig. 💜

   Det med hår har jeg skjønt er delt. Som det meste annet, egentlig. Og det synes jeg er litt fint.
   Selv liker jeg at jeg har hår. Når mannen min kjærtegner varsomt, varsomt over hårene uten å berøre huden, er det som om han vekker hele meg. Så, vel, det er fordeler med både hår, lite hår, og ikke hår, tenker jeg. 😉

 5. Når man først snakker om nydelige lepper, så har jeg et lite tips om hvordan behandle dem godt.

  Hvis hun ligger på ryggen med litt spredte bein, kan man legge seg inntil henne på siden, for fin tilgang til redet og leppene.

  Jeg plasserer tommel og pekefinger på hver side av de ytre leppene (gjerne hele lengden av fingrene ovenfra og ned), og masserer leppene forsiktig mot hverandre fra øverst til nederst, og gjerne i ulik dybde. Gi gjerne også massasje litt over og under åpningen i skjeden.

  Fruen blir gjerne liggende lenge i sengen når hun for denne behandling og uttaler ofte «nydelig» underveis. Hvis man i tillegg kombinerer med å vugge eller løfte vagina ved «koppe»hånden er dette uimotståelig for henne. 🥰

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *