Vi rår over hverandre

- Hva synes du om dette sitatet, spurte jeg min mann etter leggetid.

Det er ikke konen selv, men mannen som rår over hennes kropp. Like ens rår ikke mannen selv, men konen over hans kropp.

- Jeg liker det, svarte han. - Det er flott når begge gir seg selv helt til sin kjære.

Jeg liker også dette sitatet. Selv gir jeg meg villig til min mann. Faktisk har jeg ingen motforestillinger. Jeg er hans. Så enkelt er det. Jeg vet at han bare vil meg godt.

Og det er gjensidig. Vi er hverandres.

Sitatet legger fram den ultimate likestillingen i mine øyne. En god leveregel i et samliv. Vi er hverandres. Når han er sliten, tar jeg et ekstra tak. Fordi han er min. Når han er lysten, gir jeg ham gledelig det han ønsker. Fordi han er min. I sengen er det jeg som får bestemme over ham. Fordi han er min. Og han får bestemme over meg. Fordi jeg er hans. Det er spennende å gi ham frie tøyler når han skal glede meg.

Når man gir seg selv til sin kjære, risikerer man å bli brukt som dørmatte. Bli utnyttet og brukt opp. Det er heldigvis ikke vår erfaring. Hos oss er det gjensidig, - og da blir det vakkert. Ikke misbruk.

Etter å ha grublet, diskutert og gledet oss litt sammen over sitatet, føyde han til:

- Det sitatet er så bra at man nesten skulle tro det er hentet fra Bibelen.

Og han visste svaret. Det står i et av brevene til Paulus.

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • •

Forrige glimt:
Verdens flotteste rumpe

Neste glimt:
Sexlyst og vasketøy

• • • • 💜 • • • •

23 kommentarer til «Vi rår over hverandre»

 1. Nå er ikke jeg den store tilhengern av alt som står i bibelen – men dette var bare fint =) Det sier alt på bare to setninger 🙂

 2. Dette var et veldig hyggelig- men potensielt veldig farlig sitat… Ikke alle tilfeller det er like flott altså..

  1. Tror det er veldig farlig å gjøre dette sitatet til sitt eget hvis det ikke er gjensidig!

   Jeg grøsser ved tanken på et ekteskap der den ene lar den andre herske og herje bare fordi “det står jo i Bibelen at det skal være sånn”…Farlig, veldig farlig.

   Skal man først sette et slikt sitat ut i livet, må man bruke hodet! Se sammenhengen det er hentet fra OG sammenhengen det ønskes puttet inn i.

 3. Jeg synes sitatet var helt på jordet. Det er kun jeg som rår over min kropp, likeledes er det kun dere andre som rår over deres kropper. Å gi seg hen til mannen min er fint og flott, men alikevel er det jeg som bestemmer om jeg skal gjøre det eller ikke. Jeg kjenner faktisk at jeg blir litt provosert av det sitatet.

  1. Skjønner egentlig at det kan provosere. 😉

   Et sitat tas alltid ut av sammenhengen det er hentet fra. Og folk tolker det ut fra forskjellige sammenhenger.

   Sammenhengen det er hentet fra er en beskrivelse av et ekteskap som fungerer godt. Og da blir sitatet fint. Putter man det inn i en annen sammenheng blir det direkte provoserende!

   Det er jeg som har bestemt at jeg vil gi meg selv til min mann. Det er ikke noe eller noen som har tvunget meg til det. Jeg har valgt det helt selv.

   Derfor er det jeg som har gitt ham lov til å rå over meg. Jeg kan når som helst ombestemme meg og bestemme at han ikke får rå over meg lengre.

   Å gi meg selv til ham er nemlig ikke noe jeg har gjort en gang for alle, men noe jeg bestemmer meg for kontinuerlig.

   Og derfor liker jeg sitatet. Det forteller noe om en trygghet, tillit og gjensidighet som gjør at vi stadig gir oss selv til hverandre. Og det er herlig. 😉

 4. det er nydelig når man kan gjøre det, når det føles helt riktig og når det er gjensidig…

  Måtte smile her 🙂

 5. Så rett når det fungerer som det skal. Og vakkert.

  Skulle innom i fullfart og gi beskjed om at du har fått luke nr. 22 i bloggadventskalenderen og havnet i en helt annen tankerekke på grunn av blogginnlegget ditt. Gode og glade tanker om min mann.

  Luke 22 er din luke – det var det jeg skulle si.. =)

  Klem fra

  Madammen.

  1. Luke 22, okei. Greit det er en stund til, – da får jeg tid til å tenke litt. 😉

   Gode og glade tanker om mannen sin er absolutt ikke å forakte!

   Kos dere i juletiden!

 6. Jo, det er fint å være hverandres, men som JaSol sier, det forutsetter full gjensidighet.

  Du har skrevet det vakkert, og det tyder på at dere har et godt forhold, men jeg mener likevel at det er hver enkelt menneske som bestemmer over sin kropp.

  Hvis den ene er trøtt, syk eller ikke har lyst, skal man da ha sex likevel fordi den andre eier ham eller henne?

  Da kan det skli litt ut og sexen KAN bli en tvang i enkelte situasjoner.

  1. Vi har det godt, men av og til har jeg ikke lyst på sex. Han har aldri tvunget meg. Jeg har selvfølgelig lov til å si nei. Hvis ikke, blir det helt feil!

   Han rår over meg, men ikke med makt. Fordi han er glad i meg tar han hensyn. Og det er derfor jeg liker at han rår over meg. 🙂

 7. Hmm, ja, er et gjensidig oppriktig omsorg og omtanke for hverandre er det flott å gi seg selv til hverandre:)

 8. Jeg synes det er feil å si at “ektemaken rår over den andres kropp”.

  Jeg byr på kroppen min til min elskede, jeg lar han erobre, innvandere, bruke og nyte den – men det er kun jeg som RÅDER over den. For meg blir det helt feil å gi noen “råderett” over noe, for så å holde på kontrollen selv….da blir det falskt og bare et ord.

  Ellers må jeg si at selv om vi har svært forskjellig livsyn, så er bloggen din noe av de fineste jeg har lest. Selv om jeg lar meg provosere avogtil over dine bastante meninger, så har du samtidig et åpent syn på at dette er ting som DU ser det, og du prøver ikke på noen måte å presse dine verdier eller din tro på andre. Et eksempel til etterfølgelse for noen og enhver 🙂

  Ønsker deg et strålende nytt år!

  1. Hmmm… jeg har ikke tenkt på ordet RÅDE på den måten. Jeg tenker at han har RÅDERETT fordi jeg gir ham den retten daglig. Jeg gir ham kontrollen, samtidig som jeg kan trekke den tilbake når som helst. Det må være en balansegang her.

   Jeg ser du har rett i at det jeg skriver, motsier seg selv. Men jeg finner ikke noen bedre ord… 😉

   Jeg håper ikke noen oppfatter at jeg presser mine verdier eller tro på dem. Jeg trives utrolig godt med min tro og selvsagt skulle jeg ønske andre fikk se og oppleve det selv. Men jeg ønsker ikke å presse, – takk for at du oppfatter det sånn!

   Dessuten er mine meninger under utvikling. Det er jo noe av det fine med å skrive, – meninger utvikles. 😉

   Håper du får et nydelig nytt år!

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *