Ordene vi oppfatter

Når det samme ordet betyr forskjellige ting for deg og meg.

Ord og bilder gir assosiasjoner.

Seksuelt er det mange ord som jeg assosierer med noe sjofelt, smålig, snuskete eller utnyttende. Problemet er egentlig ikke ordene, men hva jeg legger i dem. Mannen min og jeg har derfor vært veldig bevisst på å bruke ord som gir oss gode assosiasjoner.

Tenk for eksempel på mannens penis. For noen gir den i seg selv gode assosiasjoner og for andre dårlige. Men hvilket ord kan vi velge for å formidle gode assosiasjoner?

Ordet penis blir i mine øyne litt klinisk. Det er liksom bare det lemmet mannen har mellom beina. Kjedelig assosiasjon.

Forfatteren Tone Tryti har samlet norske slangord fra tidlig 1900-tall og fram til i dag i boken "Norsk slangordbok". Blant annet har hun funnet over 9000 slangord for penis. Noen gir meg gode assossiasjoner. Andre ord forbinder jeg med noe mer sjofelt eller simpelt. Vi har valgt ordet påle.

Eller hva med ordet samleie? For meg høres det også klinisk ut. Hvis "han tar henne" kan det gi assosiasjoner til utnyttelse og hvis "han dypper seg" høres det ut som ensidig nyttelse. "Å smelte sammen" gir helt andre assosiasjoner. Det samme gjør «å elske» og «elskov» som vi ser på som nydelige ord.

Du har helt sikkert andre assosiasjoner enn meg.

Privat og på denne siden har jeg valgt et litt forsiktig språkbruk og jeg håper at du kan oversette ordene til ord du har gode assosiasjoner til.

Og, husk, navnet skjemmer ingen.

• • • • 💜 • • • •

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *