Ordene vi oppfatter

Når det samme ordet betyr forskjellige ting for deg og meg.

Ord og bilder gir assosiasjoner.

Seksuelt er det mange ord som jeg assosierer med noe sjofelt, smålig, snuskete eller utnyttende. Problemet er egentlig ikke ordene, men hva jeg legger i dem. Mannen min og jeg har derfor vært veldig bevisst på å bruke ord som gir oss gode assosiasjoner.

Tenk for eksempel på mannens penis. For noen gir den i seg selv gode assosiasjoner og for andre dårlige. Men hvilket ord kan vi velge for å formidle gode assosiasjoner?

Ordet penis blir i mine øyne litt klinisk. Det er liksom bare det lemmet mannen har mellom beina. Kjedelig assosiasjon.

Forfatteren Tone Tryti har samlet norske slangord fra tidlig 1900-tall og fram til i dag i boken "Norsk slangordbok". Blant annet har hun funnet over 9000 slangord for penis. Noen gir meg gode assossiasjoner. Andre ord forbinder jeg med noe mer sjofelt eller simpelt. Vi har valgt ordet påle.

Eller hva med ordet samleie? For meg høres det også klinisk ut. Hvis "han tar henne" kan det gi assosiasjoner til utnyttelse og hvis "han dypper seg" høres det ut som ensidig nyttelse. "Å smelte sammen" gir helt andre assosiasjoner. Det samme gjør «å elske» og «elskov» som vi ser på som nydelige ord.

Du har helt sikkert andre assosiasjoner enn meg.

Privat og på denne siden har jeg valgt et litt forsiktig språkbruk og jeg håper at du kan oversette ordene til ord du har gode assosiasjoner til.

Og, husk, navnet skjemmer ingen.

• • • • 💜 • • • •

6 kommentarer til «Ordene vi oppfatter»

 1. Hei!
  Sant; navnet skjemmer ingen. Syns du har valt pene ord jeg. Penis ,vagina og samleie hører litt for kliniske ut etter mitt syn. Blir ikke tent av slike ord. Jeg bruker Kuk, fitte og knulle eller pule. Min kone liker best litt finsligere ord til vanlig, men når hun er kåt under akten blir hun opphisset av slike ord.

  1. Takk. Jeg har prøvd å tenke nøye gjennom hvilke ord vi bruker. Penis, vagina og samleie synes jeg også er klinisk. «Påle» fungerer veldig godt for meg, men jeg mangler et godt ord for «vagina». Fitte har aldri fungerte for meg. Heller ikke knulle og pule. Ikke noe galt i ordene, sånn egentlig. Det er bare assosiasjonene mine som ikke fungerer.

   1. Hei Fioljenta. Er enig med det du her skriver. Dette har ikke noe med kristendom å gjere, men vane. Gud dømmer oss selvsagt ikke etter ordbruken. Men noen ord er råere en andre synest vi, og mer opphissende liksom. Når vi skal ha sex, ja vi er glade i sex vi og Fioldame, veldig glade og, hisser vi hverandre opp med ord som kuk, fitte og knulle. Veldigt oppkåtande. Spesielt knulle synest jeg er et herlig ord som beskriver akten godt. Det liksom rullar på tunga. Samleie blir liksom noe annet. Men i den daglige talen bruker vi og de finslige orda. Staken er likevel en betegnelse vi bruker mye. For den er veldig beskrivende på mannen min når han er kåt og (ja han er veldig stor, såleis passer det veldig godt på han😀) klar til å knulle meg. (Håper dette er greit å si når man er personlig kristen og 😀) Blir ikke nett samme med mer finslige ord her, mener jeg.

    1. Jeg tenker at man kan bruke akkurat de ordene man vil uansett om man er kristen eller ei. Jeg tror ikke Gud nekter oss å bruke ord som tenner oss. Hvorfor i all verden skulle han det?

     Jeg synes det er flott at dere har funnet de ordene dere liker og som tenner dere! Og flott at dere liker sex. Jeg tror Gud har oppfunnet sex nettopp for at det skal nytes.

     Du skriver at dere bruker mer finslige ord i dagligtalen og de mer råe underveis. Den muligheten har jeg faktisk ikke tenkt på før, men det er jo en kjempegod ide. Råe ord føles for meg litt feilplassert til daglig og de finslige blir litt puslete i senga. 💜

     1. Ja, nett slik har vi det. Bruker fitte, kuk og knulle oss imellom. Veldig oppkåtande, man veit da hva det dreier seg om. Sex og lyst. Men bruker aldri slike ord ute blant folk. (Vi er danna mennesker, selv om det ikke ser slik ut når jeg skriver.) Det skulle tatt seg ut! Her er vi helst litt pripne. Vi snakker forresten ikke om slikt heller med andre. Aldri!
      Min man kan godt ofte sei han er kåt og har lyst å knulle meg. (Ærlig talt!) Eller at han har lyst på fitte. Mye mer eggende det enn å si han har lyst på samleie eller vagina. Her passer vel ikke redet godt inn heller? Men pålen passar veldig bra, men kanskje staken ennå betre. Man bruker de orda man syns passer, det er jeg enig i. Navnet skjemmer ingen!

      1. Du høres sexglad ut, ja. 🙂 Det er jeg også! Hadde venner og familie visst at jeg stod bak denne bloggen, ja, da ville de blitt sjokkert. Jeg snakker svært sjeldent om sex med andre enn min mann. Noen tint trenger jeg liksom ikke dele med alle. (Nettopp derfor er det kanskje litt rart at jeg deler så åpent her, men jeg har prøvd å lage den nettsiden jeg selv har lett etter.)

       Men, helt enig, «Jeg har lyst til å plassere penisen min i skjeden din» har en litt klinisk effekt. 😂

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *