Fioljenta blir virkelig sint! (Overgrep)

Det er få ting som kan gjøre meg virkelig sint, men det er en ting som alltid medfører sinne hos meg. Overgrep. Overgrep er stygge innbrudd.

Jeg leser om overgrep. Jeg hører om overgrep. Jeg har snakket med offer. Og jeg kjenner at jeg blir sint.

Jeg blir sint på makten overgriperen får. Hvorfor utsetter han offeret for årevis med skyldfølelese og skam, bare for et øyeblikks nytelse? Hvordan kan hen bagatalisere? Hvordan kan hen misbruke tilliten? Jeg spør, men ønsker egentlig ikke svar. Svar jeg har fått til nå, er fattige i forhold til hva offeret må bære med seg.

Offerert er uskyldig og får likevel skyldfølelse. Det er vanlig, men likevel bakvendt. I mine øyne er det ingenting offeret kan gjøre for at overgriperen skal ta seg slik til rette uansett hvor mye eller lite hen tar. Det er og blir en forbrytelse som ikke kan gjøres godt med penger, fengsel eller unnskyldninger.

Ingenting kan forsvare det en overgriper gjør. Ingenting. I alle fall ikke slik jeg ser det. Overgrep mot voksne er forferdelig. Mot tenåringer og småbarn enda mer forferdelig. Jeg har to nydelige småbarn, bare ved tanken på at noen…

Jeg har aldri opplevd overgrep. For meg er sex noe av det flotteste og reneste som finnes. En overgriper har tydligvis ikke opplevd hvor godt det kan være. Og jeg blir sint når han gjør veien lang og kronglete for offeret.

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • 💜 • • • •

22 kommentarer til «Fioljenta blir virkelig sint! (Overgrep)»

  1. Takk, jojja.

   Jeg har bare observert, ikke erfart overgrep. Alt for mange har dessverre erfart. Håper ikke du er blant dem.

     1. Ja er ikke plaget med det i dag, men hadde en barndom og ungdomstid jeg kunne ha vært foruten. Men samtidig har det jo formet meg til den jeg er idag. Go klem til deg også fioljenta:)

      1. Fint du ikke er plaget av det i dag, jojja. Men jeg skulle likevel ønske at du hadde sluppet… ;-/

       *god klem igjen* 😉

        1. Takk, jojja. Jeg har lest innlegget ditt. 😉

         Men jeg blir litt flau, – det er du som skal ha beundring og respekt! Du har kommet så langt. Min innsats er så uendelig liten i forhold til din. Men takk likevel.

         Jeg beundrer deg. *klem*

 1. Enig med deg. Man må aldri slutte å være sint heller.

  Jo sintere vi alle blir – jo sterkere straffer vil de få – de som ødelegger andre menneskers liv.

  Ha en god kveld.

  Klem fra Mamzen

  1. Mamzen, tror du sterkere straffer, fører til færre offer?

   Sinne blir ofte stemplet som feil, men noen ganger er det riktig å være sint. Overgrep er ikke en filleting og skal ikke tolereres.

   Håper du også får en fin dag!

   1. Jeg mener da for all del ikke at overgrep er en “filleting”?? Jeg mener at overgrep er helt fryktelig. Det jeg mente med strengere straffer er at det kanskje kunne ha virket preventivt på i alle fall NOEN av overgriperne.

    Jeg er i utgangspunktet imot vold, men jeg er redd for at hvis noen hadde forgrepet seg på et av mine barn – tror jeg at jeg hadde blitt en vandrende drapsmaskin….

    Så jeg håper ikke du på noen måte misforsto min kommentar, for her er vi enige.

    Overgrip SKAL ikke skje. Skulle ønske jeg hadde en oppskrift på hvordan man kunne bli kvitt dritten….

    Ha en fin dag i blåsten.

    Stor (og forhåpentligvis oppklarende) klem fra Mamzen

    1. Nei, Mamzen. Jeg tror ikke jeg misforstod kommentaren din. Det var nok meg som formulerte meg klossete. Jeg er bare i tvil om strengere straffer, er veien å gå. Om det så hjelper på 1 av 100 overgripere, så er det likevel verd det i mine øyne!

     Jeg er også i utgangspunktet mot å bruke vold for å hevne seg. Men jeg merker at det knytter seg i magen min bare ved tanken på at noen skal røre mine barn. Jeg rister innvendig. Jeg frykter at jeg hadde blitt en vandrende drapsmaskin, jeg også…

     Jeg tror det er viktig at vi brukker sinnet til å fortelle at overgrep absolutt ikke er akseptabelt. Vi skal ikke være så runde i kantene at vi godtar. Vi må våge å bry oss. Og våge å si ifra hva vi mener.

     Enig klem tilbake!

     1. Fioljenta:)

      Skal nok si meg enig med deg og mamzen, stakkars den som noen gang legger en slik hånd på mine barn. da tror jeg at han skulle ønsk at han aldri hadde vært født.

      Smiler tilbake og takker igjen

      1. Løvinner med unger er farglige, selv om de kan se fredlige ut 😉

       Og jojja, det er ingenting å takke for! Det skulle bare mangle. *klem*

     2. Flott!! Vi må aldri gi opp å si fra – det er jeg helt enig i altså.

      Alle må få vite at dette er IKKE noe samfunnet godtar.

      Klemmers

 2. Hei! Jeg blir selfølgelig uthengt og beskylt fordi jeg gikk frivelig med på nachspill. Det er det værste av alt. Denne gangen var jeg verdens heldigste som lærte en lekse. Jeg har vært uberørt for menn i voksen alder, men ikke i barndommen. Det jeg var kommet over kom tilbake med et smell av skrekk. Jeg blir så forbanna når jeg hører ordet voldtekt og overgrep. Nå er jeg ganske psykisk nedbrutt.

  1. Kjære deg, det overrasker meg ikke at du blir uthengt. Dessverre. Hvorfor kan ikke alle se at det er offeret som er offeret? Du burde ikke måtte forsvare deg! Det er feil.

   Jeg er ingen ekspert på dette med overgrep. Men jeg lytter og blir sint.

   Jeg skulle virkelig ønske du hadde sluppet! Du trengte ikke denne saken, – og du trengte i alle fall ikke ikke å oppleve det som barn!

   Jeg håper virkelig du har noen rundt deg til å hjelpe deg gjennom smellen og ut på andre siden! Kjære nackspilldame, ikke gi opp.

   klem

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *