Programmering

I morges våknet jeg av at min mann dro av meg trusa. Vanligvis synes jeg det er koselig, men i morges hadde jeg et problem.

Den handlingen var ikke deklarert enda.

I halvsøvne forsøkte jeg å forklare ham det:

- Du kan ikke gjøre det. For funksjonen er ikke deklarert. Du må deklarere den før du kan utføre handlingen.

Han skjønte absolutt ingenting. Uansett hvor mye jeg prøvde å forklare.

Det var da det gikk opp for meg at jeg kanskje har programmert litt mye i det siste…

• • • • •

#include ”stdio”
void trusa(int klar);
void main(void)
{
int klar;
klar = 0;
if(klar!) printf(”Klargjør henne”);
else trusa(klar);
kommandoer
}

void trusa(int klar);
{
kommandoer
}

• • • • •

Hmmm… hvis vi jenter hadde fungert med input og utput som i et dataprogram, så hadde verden sikkert vært mye enklere for mange gutter og menn.

*kremt*

Min mann pleier å lese innleggene mine før jeg publiserer, men han hadde jo ikke trengt å si seg så enig med det om at verden hadde vært enklere! Vi jenter er vel ikke så komplekse...

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • •

Forrige glimt:
Eksperimentell pizza

Neste glimt:
Nytt sjekketriks

• • • • 💜 • • • •

25 kommentarer til «Programmering»

 1. ha ha, en morsom histori (kanskje fordi jeg programerer selv 😉

  Men jeg tror du må innse at din man er litt av en hacker :-p

  Kos dere videre!

  1. Ja, det er ingen tvil om at mannen min er en god hacker! Han klarte i alle fall å hacke seg inn igjen;-)

 2. En litt utvidet og improvisert Java-versjon:


  class Fioljenta
  {
  private static final boolean TA_AV_TRUSA = true;
  private static final boolean IKKE_TA_AV_TRUSA = false;
  private static boolean status = IKKE_TA_AV_TRUSA;
  private static final int READY = 1;
  private static final int NOTREADY = 0;
  public static void main(String[] args)
  {
  if (status==TA_AV_TRUSA)
  {
  ready(READY);
  }
  else
  {
  ready(NOTREADY);
  }
  }
  public static void ready(int r)
  {
  if(r==1)
  {
  System.out.println(”Hun er klar!”);
  trusa();
  }
  else
  {
  System.out.println(”Du må spørre først…”);
  if (ask(TA_AV_TRUSA))
  {
  ready(READY);
  }
  }
  }
  public static boolean ask(boolean q)
  {
  if(q)
  {
  return true;
  }
  else
  {
  System.out.println(”Hvem spør dama si om å ta PÅ trusa?? Ha deg ut!”);
  System.exit(0);
  return false;
  }
  }
  public static void trusa()
  {
  System.out.println(”Oh yeah!!!”);
  }
  }

  😀

  1. Her tror jeg designen må sjekkes på ny. Det er helt klart at klassen “Fioljenta” alltid har en instans av klassen “Mus” (statisk ?) som har minst to tilstander “PULBAR” og “IKKE_PULBAR”. I denne sammenhengen er “Trusa” åpenbart et interface.

   Hva som i dette systemet klassifiserer til betegnelsen “access violation” er derimot en hard…. ehhh… nøtt.

   kodesnutt fra MorningWood applikasjonen:
   try {
   getLaid();
   } catch (BadHeadaceException bex) {
   System.out.println(”HUH??”);
   }

   1. Hmm… Fioljenta bør heller være en subklasse av Jente, som jo inneholder en instans av klassen Mus og alle dens egenskaper. I tillegg er Fioljenta i denne sammenhengen medlem av Ektefelle som jo inneholder et sett av predefinerte tilgangsrettigheter for kjøreren av programmet. Rettigheter som vanligvis ikke forbeholdes andre, men som blant annet har en litt mer liberal status på instansen av klassen Mus 😀

    1. Jeg kan ikke så mye om klasser og instanser. At trusa er en interface er det ingen tvil om, men jeg tror ikke jeg vil kalle “musa” statisk;-)

     Jeg bare må vise dette til mannen min så han også kan få seg en god latter;-) Som bruker og eier (og hacker), har han jo visse rettigheter og snarveier;-D Han vil nok mene at det må tas med i programmet!

     1. statisk i betydningen “alltid tistede i minne på en unik adresse”.

      PS: Her har vi jo førsteideen til et lite animert dataspill, hva med “Truselukeren” :))

      1. Ååå… enkelte ord har en helt annen betydning i daglig tale. Statisk, f.eks. høres veldig stillestående ut.

      2. Burde ikke Fioljenta uansett være en instans av klassen “jente”? I så fall er det vel kanskje greit om musa ikke er statisk.

       Eller, hvis fioljenta ikke liker å bli satt i bås, så kan hun være en singelton. 🙂

       1. Hihi, det er ikke alltid like kjekt å bli satt i bås… 😉 Men jeg tror kanskje det er å foretrekke framfor å være en singelton. Nå kan ikke jeg mye om singeltoner, men såvidt jeg kan se så er det et omdiskutert hvordan de bør implementeres… 😉

 3. Jeg må nok pusse på programmeringskunnskapene mine, slik at jeg fortsatt kan hacke meg inn. Nå når min kone sikkert er iferd med å tette alle sikkerhetshull i søvne 😉

  1. Hei, kjære. Kjekt at du stakk innom!

   Jeg må nok advare deg litt… Jeg tror ikke du får noe problem med å hacke deg inn. Jeg er i gang med å deklarere et lass med nye funksjoner og jeg har gjort programmet meget brukervennlig for den rette brukeren. Ditt største problem blir nok å få programmet til å stoppe. Jeg har nemlig lagt inn en uendelig loop som har til hensikt å prøve ut alle de nye funksjonene… 😉

    1. tihi

     Halve moroa er jo å lage spesialtilpassede funksjoner og deretter feilteste dem. 😉 Men kanskje jeg skriver en blogg om resultatet …

  2. Som hacker bør du jo også prøve å finne bakveien, men da blir det kanskje vanskelig å befrukte easter eggs 😉

 4. Jeg leste innlegget til fioljenta (som forøvrig skriver en bra blogg) og fikk denne idéen til å skrive mitt innlegg: Hvis kvinner var en hjemmeside så hadde alt vært så mye enklere. Bare ikke Bill Gates og Microsoft hadde laget programvaren men …

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *