Hvor mange forskjellige typer orgasmer en kvinne få?

Svaret avhenger av hvordan du teller. Og kanskje antallet egentlig ikke så viktig så lenge vi fokuserer på å nyte i stedet for å prestere.

Orgasmer kan deles opp etter type stimuli, hvilken kroppsdel som berøres, hvor intens orgasmen føles ut eller hvor lenge den varer. En orgasme kan føles helt sinnsykt overveldende ut, helt grei eller til og med ubehagelig eller vond. Rent fysisk kan det samme skje, men likevel vil opplevelsen avhenge av hvor distrahert hun er, hvor trygg hun føler seg, hvor opplagt hun er og mye mer.

Noen definerer en orgasme basert på hva de selv opplever, mens andre ut fra noe som fysisk kan måles (f.eks. sammentrekninger i skjeden, smerteterskel eller økt puls). Forskere har vist at noen områder i hjernen får mer og andre mindre aktivitet under en orgasme.

En orgasme kan vare kort eller lenge. Noen påstår at de har orgasmer som varer i flere minutter. Flere nettsider sier at gjennomsnittet for en kvinne skal være på 10.9 sekunder og for menn 8.7 sekunder, men ingen oppgir kilden. I 1966 undersøkte forskerne Masters and Johnson en kvinne som påstod hun hadde lange orgasmer. De målte sammentrekninger i skjeden og andre reaksjoner, og fant at hun hadde en orgasme på 43 sekunder med 25 sammentrekninger. Dette er verdens lengste offisielle rekord.

En orgasme kan lokkes frem ved å holde litt stimulering tilbake, eller tvinges frem ved å stimulere mye og intenst. Noen liker at all stimuli stopper helt opp idet orgasmen begynner slik at den «ødelegges». Det vil også gi forskjellige opplevelser.

En orgasme kan stå alene, men det kan også komme flere etter hverandre. Kommer de etter hverandre kan det være litt avstand mellom dem eller de kan komme slik at en orgasme begynner før den andre er helt ferdig. I følge flere nettsider er rekorden for kvinner 134 dokumenterte orgasmer i løpet av en time. For menn er rekorden 16 dokumenterte orgasmer i løpet av en time. Det høres slitsomt deilig ut.

En orgasme kan være veldig konsentrert rundt et lite område i kroppen, men kan også være en følelse som sitter i hele kroppen. En helkroppsorgasme er en orgasme som føles som om den bølger gjennom hele kroppen eller får hele kroppen til å trekke seg sammen. Noen erfarer at stimuli dypt i skjeden bidrar til å gjøre orgasmene mer fyldige. Noen mener at det å holde seg lenge på punktet rett før orgasme bidrar til mer heftige orgasmer. Noen anbefaler mer mentale strategier. Og noen mener at å stimulere og bølge overkroppen under sex kan bidra til en orgasmeopplevelse for hele kroppen.

Noen mener at kvinner kan få alt fra bare en til over 20 forskjellige typer orgasmer. De som mener at det bare er en type, mener at uansett hva som fører frem til orgasmen, så er det klitoris som stimuleres enten direkte eller indirekte. Andre skiller mellom klitoris og vaginalorgasme, men mener at det ikke finnes flere typer enn det.

OBS! Noen psykologer mener det er skadelig å sammenligne forskjellige typer orgasmer fordi en type automatisk vil bli satt høyere enn andre, og det kan hindre oss i nyte det vi har. Fokus bør jo ligge på nytelsen og ikke på å prestere, analysere eller bruke merkelapper.

Jeg er kvinne og min sikreste kilde til orgasme er…

Se resultater

Kort oppsummert

En orgasme trigges og oppleves på mange forskjellige måter. Men uansett hvilke merkelapper vi setter på det vi opplever, er det viktigste å nyte.

Skjult: Are There Different Types of Female Orgasm? | Psychology Today

• • • • 💜 • • • •

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *