Om å foretrekke buffé

Jeg elsker å teste ut nye ting.

Når vi spiser ute, foretrekker jeg buffé. Da kan jeg teste ut forskjellige retter og finne ut hva jeg liker. Og jeg har smakt på mye rart.

Andres anbefalinger er interessant, men egentlig ikke avgjørende. Fordi jeg vet at vi er forskjellige, smaker jeg likevel på det andre advarer mot. Og selv om andre elsker en eller annen rett, er det ikke sikkert den er noe for meg. Jeg liker å gjøre meg opp min egen mening.

Samtidig har jeg også grenser for hva jeg vil smake. Hund er for meg et kjæledyr og ikke noe man spiser. Selv om jeg synes det er rart at noen kan spise hund, har jeg ingen rett til å fordømme dem. De har lov å ha din mening og jeg min. Vi trenger jo ikke være uvenner bare fordi vi er forskjellige.

Noen retter faller i smak umiddelbart. Andre trenger litt tilvenning før de blir gode. Noen må spises i kombinasjon med noe annet for å være godt (oliven er egentlig ganske vondt alene, synes jeg). Og noen retter er bare vonde. Da holder det å smake en gang for meg. Likevel ligger de på buffébordet fordi noen andre liker dem.

• • • • •

Vel, sånn har jeg det med sex også. Heldigvis har jeg en mann som er med på leken. Vi har prøvd mye rart. Selv om vi har brukt mange år på å teste, finner jeg stadig noe nytt. Noe faller i smak umiddelbart og vi tar det med oss videre. Andre ting trenger litt tilvenning og øvelse før de blir gode. Noe blir bare feil og da blir det med den ene gangen.

Samtidig er det ting jeg ikke har lyst til å prøve. Jeg har for eksempel ikke lyst til å prøve trekant eller swinging. Du synes kanskje det er helt innenfor. Av en eller annen grunn synes jeg det å bli bundet, er veldig spennende. Du kan synes det er helt utenkelig. Du har lov til å ha din mening og jeg min. Vi trenger jo ikke ligge i strid bare fordi vi er forskjellige både når det gjelder hva vi liker og hva vi synes er greit.

Hensikten med et buffébord er jo at vi kan forsyne oss med det vi vil og la resten ligge. Eller er det noe jeg har misforstått?

• • • • •

Forrige glimt:
Sitat om slikking

• • • • 💜 • • • •

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *