Unnskyld!

Vi lå inntil hverandre i mørket. Jeg la hendene mine rundt hånden hans og førte den opp til ansiktet mitt.

Dessverre gikk det litt for fort og neglen hans traff kinnet mitt. Jeg skvatt til og sa au.

- Oj. Beklager, utbrøt han raskt.

• • • • •

- Det var min egen feil, svarte jeg. - Det var jeg som tok hånden din opp til ansiktet mitt.

Så begynte jeg å le.

- Der fikk vi det bekreftet!

• • • • •

For tiden arbeider jeg med noen innlegg om tilgivelse. Det vi vanligvis ser etter i en unnskyldning, er anger. Men hva som avgjør om vi forstår at noen anger, varierer. Og det kan lage en del krøll og misforståelser.

Egentlig har jeg aldri tenkt over hvordan hverken Fiolmannen eller jeg ber om tilgivelse, men da jeg først leste om det skjønte jeg at det er veldig nyttig. Ifølge noen samlivseksperter kan vi nemlig si unnskyld på fem måter, eller fem språk.

Jeg viste ham det jeg hadde skrevet om de fem språkene.

Han ble først mistenksom:

- Har jeg gjort noe du ikke har klart å tilgi meg for?

Jeg hadde allerede tenkt tanken. Vi gjør stadig ting som sårer hverandre. Ikke fordi vi vil, men fordi vi er mennesker. Vanligvis er det småting som at vi tråkker hverandre på tærne eller ikke rekker å gjøre det vi har lovet. Småtingene er vanligvis lette å tilgi. Og de større har vi allerede lagt bak oss.

-Jeg kommer ikke på noe jeg ikke allerede har tilgitt, smilte jeg. - Men jeg lurer litt: Hvordan ber du egentlig om tilgivelse?

Han var litt usikker, men trodde han bare sa han var lei for det. Og så gjorde han noe for å prøve å ordne opp.

Selv trodde jeg at jeg først tok ansvar. Og deretter enten gjorde noe for å ordne opp eller fant på noe for å hindre at det samme skjedde igjen.

• • • • •

Etter praten var det leggetid. Vi la oss tett inntil hverandre. Jeg tok hånden hans i mine og førte den opp til ansiktet mitt. Dessverre gikk det litt for fort og neglen hans traff kinnet mitt. Jeg skvatt til.

- Oj, beklager, utbrøt han.

- Det var min egen feil, svarte jeg.

Og der fikk vi det bekreftet. Han sier unnskyld og jeg tar ansvar.

• • • • •

Les gjerne mer om de fem tilgivelsesspråkene

• • • • 💜 • • • •

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *