Storebror Facebook

Noen ganger blir jeg litt skremt av hva Facebook vet.

Sønnen min ønsker seg et headset til jul. For noen dager siden søkte jeg derfor rundt på nettet etter et headset. Og siden har Facebook vist meg reklamer for diverse headset.

For en måneds tid siden brøt vaskemaskinen vår sammen. Da også søkte jeg rundt på nettet for å finne en erstatning. Og siden har Facebook vist meg reklamer for diverse vaskemaskiner.

Men, i helgen lekte vi oss med plastfolie på soverommet. Plastfolie er nemlig helt glimrende hvis du av en eller annen grunn ønsker å holde partneren din i ro (og partneren er med på leken, selvsagt). Eneste problemene er at det kan være vanskelig å dra plastfolien ut av esken uten at den revner eller klistrer seg i seg selv.

Det som uroer meg er at Facebook nå har vist meg to videoer med plastfolie. Den ene var et talentshow der plastfolie surres rundt en tryllekunster som skulle holdes i ro. Og den andre av en kvinne som klagde over hvor vanskelig det er å dra plastfolien ut av esken uten at den revner eller klistrer seg i seg selv.

Hvordan vet Facebook hva vi driver med på soverommet?

• • • • •

Forrige glimt:
Kun ett plagg

• • • • 💜 • • • •

10 kommentarer til «Storebror Facebook»

 1. 🙂 sikker på du ikke har Google plastfolie?
  Opplever at det jeg Google, dukker opp i Facebook.
  Søkte på dameundertøy, for å overaske min kjære med en frekk gave til jul 😏
  Dagen etter på jobb skulle vi sjekke ut facebooksiden til firmaet, jeg delte skjerm i et online møte…
  Gjett hvilke annonser som dukket opp på skjermen… 😳😳

  1. Jepp, helt sikker på at jeg ikke søkte på nett etter plastfolie. Det var Fiolmannen som overrasket meg med den. Og dessuten jeg har begynt å surfe på «privat visning». 🤔

   Tipper deltagerne på møtet smilte godt. 😂 Sånne overraskelser fikk vi ikke før alt gikk online. Men, jaja, da vet de hva du må ha søkt på. Jeg tenker at de kvinnelige deltagerne tenkte at din kjære er heldig. 💜

   1. Syntes det var litt spesielt (og morsomt) med plastfolie annonse. Sjekket for morro skyld min Facebook. Fikk opp reklame for padlebrett og ledlysplanke til bil. Kajakkspor har jeg nok gitt fra meg, men ikke ledlys. Har ikke søkt på ordet, kun hatt det i tankene. Morsom historie fra nettmøtet. Neste gang får du søke på «hvordan bli den beste selger» eller lignende, før du kobler deg opp, så blir de imponert når de ser din iver.🤣

      1. Når du først er så «opptatt» av plastfolie, så har dinside (Dagbladet) foretatt en best i test undersøkelse (2017). Jeg håper at tipset sparer dere for mye frustrasjon på soverommet.

       Følgende vant: Toppits – Glad Plastfolie
       «Men det som gjør oss veldig glad med denne rullen er at den er ekstremt enkel å rive av folie fra – hver eneste gang vi prøver den. De store og stabile taggene er grunnen til dette. Med denne trenger vi ikke engang å holde innerst ved skjæringspunktet når vi drar av folien. I tillegg er denne folien tre centimeter bredere enn de andre.»

       «Den knuser konkurrentene på de fleste punktene i testen og vil spare deg for mye frustrasjon hvis du sliter med plastfolie som krøller seg.»

       Konklusjon

       «Alt i alt ser vi ingen grunn til at du bør gå for en annen rull med plastfolie enn den fra Toppits.»

       1. Hehe. Jeg skal tipse mannen min om at dette er folien som vil gi ham mindre frustrasjon neste gang han vil teste det på soverommet.

        Forresten, takk for tips om å bruke plastfolie i utgangspunktet, Mr. Energi. 😉

 2. Ja, dette er skremmende. Har hørt mange fortelle om liknende ting. At de f.eks. har snakket om å skulle kjøpe et visst produkt, og vips dukker produktet opp. Det verste jeg hørte var fra noen som spilte på et munnstykke (messinginstrument), og samme dag kom det opp reklame for munnstykker. Umulig å bevise noe, men «Siri» forstår jo hva vi sier, så hvorfor skulle ikke datamaskiner også fange opp det vi sier når vi ikke snakker «til» dem?

  1. For å ikke bli helt paranoid, har jeg valgt å tro på tilfeldigheter. Det kan jo også tenkes at jeg bare plutselig ble oppmerksom på å plastfoli-filmene, og derfor så dem. 🧐

   At Facebook får reklametips fra Google, er jeg ikke i tvil om. Jeg har begynt å surfe på private-mode. Og da får Facebook ikke med seg noe – med mindre jeg glemmer meg ut og søker åpent likevel.

   Jeg tror ikke Siri skjønner hva jeg sier. Hun sier i alle fall ofte at hun ikke kan hjelpe meg med det jeg spør om. Men hun er veldig kjekk å ha når jeg trenger å sette på en alarm eller finne telefonen min.

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *