Fremtid og håp

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.

Jeremia 29,11

Jeg liker nyttår. For meg har det alltid markert både en avslutning og en ny begynnelse. En slags påminnelse om at vi aktivt kan velge hva vi ønsker å ta med oss videre. Jeg har påvirkning på eget liv.

Jeg liker å se både bakover og fremover. Året som har gått, har hatt både oppturer og nedturer. Året som kommer, er foreløpig uskrevet og jeg er selv med på å bestemme hva jeg vil ha i det.

Selvsagt er det mye jeg ikke rår over. Men det er også mye jeg har innflytelse på. Hva har jeg satt pris på i året som gikk? Hva ønsker jeg mer av i året som kommer? Hva ønsker jeg mindre av? Er det noen tankemønstre jeg har lyst til å kaste over bord? Er det noen vennskap jeg vil gi næring? Er det noen vaner jeg vil bryte? Er det noen nye vaner jeg ønsker i livet mitt? Er det noen problemområder jeg vil ta tak i?

Jeg liker å gjøre opp litt status iblant. Og årsskiftet er en fin anledning.

Som kristen, gjør det i tillegg godt å vite at Gud har kontrollen også når det ser mørkt ut. Han har ikke ulykkestanker for menneskeheten, men fredstanker. Han ønsker å gi oss fremtid og håp.

Og akkurat det, er litt ekstra godt å huske på i år.

Godt nytt år til dere alle!

• • • • 💜 • • • •

2 kommentarer til «Fremtid og håp»

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *