Hva er squirt? Erfaringer

Hva squirt er, har egentlig ikke så mye å si for meg. Det er en type kroppsvæske og den kommer fra meg. Jeg er trygg på at squirting er en naturlig reaksjon. Likevel er jeg litt nysgjerrig på hva det er. Selv ble jeg veldig overrasket og forvirret første gang jeg squirtet. Noen tror også at squirting skyldes urininkontinens. Så hva er egentlig squirt?

Dersom du selv eller partneren din har squirta og du er usikker på hva som skjer, håper jeg at dette innlegget vil gjøre dere tryggere og mer nysgjerrig på kroppens egne, naturlige reaksjoner.

Fioljentas erfaringer

Første gang jeg squirta, ble jeg skikkelig overrasket og skjønte ikke hva som foregikk. Jeg ble usikker, flau og trodde kanskje noe var galt. Etter at jeg fant ut hva som foregikk, ble jeg tryggere og nå smiler vi begge to når det skjer.

Jeg har opplevd tre forskjellige, men relevante typer væsker som kan komme fra meg under sex:

Væske 1: SmøringVæske 2: UrinVæske 3: Squirt
FargeHvitGul/blankGjennomsiktig
KonsistensTykk og seigVannaktigVannaktig
MengdeLiteKan være myeKan være mye
KildeSkjedenUrinåpningenSkjeden og/eller urinrøret1Væsken reduserer gliden i skjeden. Og dersom det kommer mye squirt når vi har sex om morgenen, renner det ofte mer ut når jeg reiser meg opp etterpå, dusjer og også litt utover dagen. Derfor tror jeg at squirt kommer fra skjeden, men jeg kan ikke utelukke at noe kommer fra urinåpningen i tillegg.
Lukt«Sex»UrinNesten luktløs
Effekt på glid i skjedenGod glidIngen effekt på glidenReduserer gliden i skjeden
Kan tisse etterpå?JaNeiJa
ÅrsakJeg er tent/kåtJeg hadde full blære Trykk mot g-punktet og/eller spenne pc-muskelen
Hvordan hindre væsken?Tenk på noe usexySpenn pc-musklene (dvs. knip igjen)Slapp av i pc-musklene og unngå trykk mot g-punktet

Jeg er veldig takknemlig for smøringen (væske nr. 1). Den gjør sex mye mer behagelig. Noen ganger blir jeg plutselig våt uten noen spesiell årsak. Andre ganger bruker vi glidemiddel fordi jeg av en eller annen grunn ikke blir våt selv om jeg er veldig tent. Men uansett er denne smøringen noe helt annet enn det jeg kaller squirt (væske nr. 3).

Tissingen (væske nr. 2) har jeg kun opplevd én gang. Vi elsket utendørs og blæra mi var svært full. Idet en voldsom orgasme slo inn over meg, ga jeg slipp og blæra ble tømt. Det var overraskende godt, men veldig ulikt den squirten jeg vanligvis har (væske nr. 3).

Det jeg kaller squirt (væske nr. 3) er en klar, vannaktig, nesten luktfri og smakløs (ifølge mannen min 🥴) væske. Squirten er veldig ulik begge de to andre væskene. Jeg kan fint squirte masse også selv om jeg har tisset rett før og også tisse etter sex med squirting, så for meg er det åpenbart at squirting ikke er urin.

Når vi elsker kommer det gjerne mye squirt akkurat idet jeg spenner pc-musklene eller han trykker mot g-punktet. Vanligvis siger, renner eller fosser squirten ut, men i noen få stillinger og dersom det er store mengder hender det at den spruter ut. Noen ganger er det lite. Andre ganger kan det være mye - omtrent som hvis du heller et fullt glass ut over oss og sengen. Derfor har vi alltid tisselaken for å beskytte madrassen. Vi vet ikke hvor mye, men vi tror det er minst noen få desiliter på det meste.

• • • • •

Hva sier andre?

Hvis du leter på nettet, vil du fort se at det er mange meninger om squirting.

Noen sier de har store mengder tykk, hvit væske (væske nr. 1) og kaller det squirt, andre påstår bastant at squirt er urin (væske nr. 2), og andre igjen har beskrivelser som ligner mer på det jeg kaller squirt (væske nr. 3). Noen mener squirt er urin og synes det er lite sexy at partneren tisser ned senga, andre mener også det er urin og synes likevel det er sexy. Noen påstår at squirt bare er sæden som kommer ut igjen, andre påstår at det er helt feil fordi de gjerne squirter før han spruter og de har aldri sett en mann med så mye og vannaktig sæd. Noen sier at squirten spruter ut, men hos andre renner den mer forsiktig ut. Noen har små mengder squirt, andre store. Noen sier de får orgasme samtidig med at de squirter, andre sier squirt og orgasme kommer uavhengig av hverandre. Noen sier at vannaktig squirt kommer fra urinåpningen, andre sier den kommer fra skjeden. Noen sier de ikke kan squirte, andre sier de squirter nesten hver gang de har sex. Noen liker at de selv eller partneren squirter, andre synes det bare blir mye søl. Noen synes squirting er ekkelt, andre synes det er utrolig sexy.

Store variasjoner, altså.

Personlig tror jeg at noe av uenighetene bygger på at vi ikke vet hvilken type væske vi faktisk snakker om. Det er jo ikke rart at vi ikke blir enige hvis du snakker om smøring (væske nr. 1) eller urin (væske nr. 2) og jeg om squirt (væske nr. 3).

I et internasjonalt studie fra 2013 svarte 320 kvinner på et spørreskjema om squirting2Wimpissinger F, Springer C, Stackl W. International online survey: female ejaculation has a positive impact on women's and their partners' sexual lives. BJU Int. 2013 Jul;112(2):E177-85. doi: 10.1111/j.1464-410X.2012.11562.x. Epub 2013 Jan 25. PMID: 23350685. . 83% mente at væske var klar som vann og mengden var gjennomsnittlig ca. 0.5 dl. De fleste kvinnene (79%) og deres partnere (90%) satte pris på at hun squirtet.

• • • • •

«Å produsere vannet»

Å squirte er ikke noe nytt. Før koloniseringen av Afrika, hadde mange av de afrikanske landene en svært positiv holdning til kvinners nytelse og seksualitet. Det var forventet at en mann kunne føre sin kvinne til klimaks og «produsere vannet», dvs. få henne til å squirte.

I bryllupsgave var det ikke uvanlig å få en en matte spesielt beregnet til å ha sex på. Den var laget av et materiale som lettere fanget opp squirten slik at det ikke ble så mye søl.

Teknikkene som ble brukt og formidlet fra generasjon til generasjon, blir ofte kalt kunyaza. Vi bruker dem iblant selv, og de får meg ofte til å squirte (væske nr. 3).

Hva tenker du? Er det noe hensikt i teknikker der menn får kvinner til å tisse under sex? Eller var det en annen væske de prøvde å produsere?

Les gjerne mer om kunyaza

• • • • •

Konklusjon

Det eneste som egentlig betyr noe for deg, er selvsagt hva du selv mener. Ikke la deg forvirre av alle meningene, men gjør deg dine egne erfaringer.

Squirter du lett, er du i godt selskap. Squirter du ikke, er det også helt normalt. Tenner du på å tisse under sex, er du heller ikke unik.

Vær ærlig med deg selv og din kjære. Nyt hverandre og vær nysgjerrige på kroppens reaksjoner.

• • • • 💜 • • • •

5 kommentarer til «Hva er squirt? Erfaringer»

 1. Våre observasjoner stemmer ganske godt overens med dine, med noen mindre forskjeller. Væske 1; Blank og glatt hos henne (kan trolig skyldes ulike pH-verdier?). Er glatt og fremkommer ofte fra dypet (tror den kan komme fra ulike deler av vagina?). Kan av og til kjenne væsken bli forløst ved a-punktet. Væske 2; Ja, den kjenner man.. Opplevd en slik i dusjen. Væske 3; Blank, luktfri og spesiell (har også smakt). Kommer flytende støtvis, eller i syltynne stråler under behandling av g-punktet. Hun liker gjerne mange runder før hun er fornøyd. Forløsende virkning, men ikke så omfattende som en dyp orgasme.

  1. Interessant. Jeg har lest at det kan være store forskjeller i væske 1. Og nummer 2 er jo kjent for alle. Men nummer 3 er nesten litt mytisk – noen tror jo ikke den eksisterer en gang. Helt enig i at den har en forløsende virkning, men den trenger ikke være forbundet med orgasme.

   Kos dere!

 2. Er det en sammenheng mellom squirt og orgasme?
  Eller kommer de hver for seg?
  Er squirt en kraftigere orgasme?
  Her kan det renne fra fruen ved orgasme, men det virker glatt så innbiller meg det er veske 1
  En gang opplevet jeg det rant voldsomt fra henne, mens jeg slikket. Men lukt og smak gjør at jeg tror det var veske 2..

  1. For meg er squirt og orgasme to forskjellige ting. De kan skje samtidig, men som regel er de hver for seg.

   Jeg kan fint squirte uten å få orgasme, f.eks. ved at han masserer g-punktet eller jeg spenner pc-musklene.

   Men siden jeg spenner pc-musklene også når jeg får orgasme (særlig vaginalt) og det at jeg spenner pc-musklene kan gi squirting, så squirter jeg lettere når jeg får kraftige, vaginale orgasmer. Så, orgasme kan gi squirting.

   Det er i alle fall sånn jeg opplever det.

   1. Fruen mener squirt ikke er en «fullkommen» orgasme, men allikevel en orgasme, siden det er en slags følelsemessige sterk opplevelse. Vi (jeg) hadde inntil nylig kun brukt fingrene (men også munn) på henne for å oppnå squirt i området rundt g-punkt. Squirtingen kan gjerne pågå i flere omganger, til hun slutt vil ha annen orgasme med påle. Nylig opplevde vi også squirt med påle. Det var forresten heftig å se på, siden vi gjorde det litt slik man gjør med fingrene. Hun mener allikevel at hun tidligere ha opplevd squirt under vanlig samleie, uten vi har tenkt så mye over det.

    Så for å oppsummere (for vår del) kan squirt skje isolert sett – eller som en del av en ordinær orgasme. Som tidligere nevnt så synes fruen det noe forløsende med squirting. Hun må være uthvilt og innstilt på forhånd, siden det krever en liten annen tilnærmingsmåte (for vår del) for oppnå det.

    Så for J, så er det meget mulig at hun squirtet under din stimulering. Du kan ofte kjenne (med fingeren) at det øvre området av skjeden, nærmest får en ballongaktiv hevelse like før squirting.

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *