Tilfeldig utvalgte komplimenter

Jeg sitter på jobb. Stanger hodet i veggen. Får det ikke til. Irritasjonen nærmer seg kokepunktet.

Men jeg har et lyspunkt i tilværelsen. Min mann har nemlig laget en app til meg. Når jeg kjører det, får jeg opp et kompliment. Han har lagt inn rundt 100 komplimenter(!). Og appen velger et tilfeldig kompliment fra listen.

Straks senkes temperaturen i hodet. Og jeg vender tankene tilbake til jobben. Smilet forblir. I alle fall en stund.

Du er min

Dessverre koker det straks over igjen. Og mannen min har lagt inn en tidssperre på kompliment-appen.

Arrrg!

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • •

Les gjerne tips om hvordan gi et godt kompliment.

• • • • 💜 • • • •

24 kommentarer til «Tilfeldig utvalgte komplimenter»

 1. Kan man implantere dette programmet i hjernen. Da hadde man kommet langt! Ikke sant? 🙂 Hva koster forresten det programmet?

  Selv har jeg lagt inn et trøsteprogram på PCen som heter “Manna-korn.” fra SigveSaker.no. Det ligger sammen med databibelen GodSpeed. Dette ordet fikk jeg akkurat nå: Selv om jeg går i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for noe vondt. For du er med meg. Din kjepp og din stav, de trøster meg.

  Salmenes bok 23, 4

  Ha en god dag!

  1. ØBa, jeg vet ikke om programmet er til salgs. Det må jo spesialtilpasses til brukeren, – jeg velger i alle fall å tro det. 😉

   Implantering i hjernen? Da hadde vi kommet langt, men jeg tror ikke jeg hadde våget å være forsøkskaninen.

   Mannakornene fra SigveSaker er også fin. De har nesten samme effekt, men med et litt annet innhold. Ja, takk begge deler! Og Sal 23 blir jeg bare mer og mer glad i. 🙂

  1. 😀 M, du får spørre din kjære. Om han ikke er datakyndig, så fungerer mange små lapper i et glass også… Kanskje et julegavetips??? 😉

  1. Aetius, han har litt humor, ja. Tror nok programmet mest var ment som en spøk, – han blir litt lei av å si det samme om og om igjen. *ler*

   Men det fungerer. Det er nesten det morsomste. 😉

  1. Ja, StrikkeTrine. Jeg setter stor pris på det programmet. ;-D

   Jeg spurte ham i går hva det var som fikk ham til å lage det. Og da svarte han at det bygget på en romantisk ide. (Og ikke en spøk som jeg trodde… *skammer meg litt for å ha trodd det*)

   Håper du får en fin dag!

  1. Du kan tro jeg tviholder på mannen min, clipso! Vil ikke slippe ham. 🙂

   Samtidig må han ikke kveles… Det fungerer nok ikke å holde med å bruke samvittigheten hans og nekte ham å dra ut. Nei, jeg må holde med å få ham til å trives så godt at han ikke ønsker seg vekk. 😉

  1. Ja, Ada.

   Jeg har falt helt for det programmet. Og bruker det mange ganger om dagen… 😉

   Han kan være veldig romantisk. *smiler*

   1. Ønsker meg også et slikt program, eventuelt ei oppslags bok. Men de komplemangene jeg setter mest pris de lagrer jeg i hjerne barken. 🙂

    1. Hjernen er et fint sted å lagre sånt. 😉

     Jeg har vurdert å skrive ned alle komplimenter jeg får. Når jeg er nedfor, har jeg store problemer med husken.

     Komplimenter er glimrende motivasjon!

     Du får tipse de rundt deg at du ønsker en “kompliments-krukke” til jul. De kan skrive hver sitt kompliment på en lapp og legge den i krukken. Og så kan du trekke. Hadde ikke det vært en fin julegave å gi eller få???

     1. Jo vist.

      Jeg ga ei vennine ei bok til jul i fjor, hvor jeg hadde skrevet ned alle tingene jeg satte pris på ved henne og alt hun imponerer med meg, eller skiller seg ut med. Den ble satt veldig pris på 🙂

      Mannen min legger av og til lapper med komplemanger eller kjærlighets erklæringer rundt omkring på de merkligste plasser, det er en hyggelig overaskelse når det triller ut en liten papir krøll av pasta boksen, eller i klesskapet.

      En gang gikk jeg en hel dag og tråkket på et komplemang han hadde lagt i skoen min *fniser*

      Men jeg fisket det ut og rettet på det når han fortalte meg at det var der, siden det var åpenlyst at det hadde gått meg husforbi 🙂

      1. 🙂 Høres ikke ut som om du trenger et dataprogram… Synes mannen din er kjempeoppfinnsom!

       Jeg ser deg for meg der du tusler rundt med kompliment i skoen. *gliser* Herlig!

       Jeg likte den boka. Kjempeide! Og så er det så flott når sånne ideer faktisk gjennomføres. Poeng til Ada!

       Tror nok du og jeg har samme kjærlighetsspråk (måte å vise at andre er verdifulle), ja. Folk som snakker et annet kjærlighetsspråk, tror komplimenter bare er smisking. Sånn opplever ikke jeg det!

       Håper du får en lapp snart… 😉

       1. Det med kjærlighets språk er veldig intresangt, skulle gjerne satt meg mer inn i det.

        Jeg setter det veldig høy både og gi og få komplemanger, jeg syns det er viktig at menneskene rundt meg vet at de er verdifulle. Og jeg setter pris på mennesker som anstrenger seg for å være hyggelige og skape en god stemning.

        Jeg vet svigerbrødrene mine trodde jeg smisket voldsomt i begynnelsen, helt til de hadde skjent meg lenge nok til å forstå at det er bare slik jeg er, da ble de heldigvis veldig glade i meg 🙂 Jeg kan fremdeles bli litt satt ut av deres, i mine øyne, ukoslige måte og være på, men nå vet jeg at de ikke mener noe vondt med det, det er bare slik DE er.

        Jeg er alikevell svært taknemmelig for at ikke mannen min er slik 😉

        1. Mannen din virker absolutt flink til å gi komplimenter! Er det hans kjærlighetsspråk også?

         Å lære om kjærlighetsspråk er kanskje det aller viktigste vi har gjort for forholdet vårt. Vi måtte lære oss å snakke den andre språk. Og det var ikke så lett.

         Kjærlighetsspråk forklarer så mye. Og det kan brukes i så mange sammenhenger for å vise folk at man bryr seg. Man må bare finne deres kjærlighetsspråk.

         Jeg skjønner det med svigerbrødrene dine. Mange tror jeg smisker eller vil de skal smiske for meg. Det tok en stund før min mann skjønte at det virket. Min svigerfar synes komplimenter er smisk. Men han må alltid borti meg og ungene, fleipe med oss og sånt. Vi var på total kollisjonskurs inntil jeg skjønte at hans kjærlighetsspråk var fysisk berøring. Han viser at han bryr seg via f.eks. en kilekrig.

         Jeg har skrevet litt om kjærlighetsspråk her, men boken er kjempegod! Du kan bestille den fra f.eks. Bokkilden. Anbefales masse!

          1. Du er hjertelig velkommen, Ada!

           Og jeg ser du alt har vært på mange av innleggene mine. Det er så hyggelig med besøk! Og du gir så fine kommentarer. Takk. 🙂

  2. Kjære Ada_Alette og Fioljenta! Det er så godt å høre at dere er opptatt av kjærlighetsspråk og måter å vise særlig ektefelle/kjæreste at man setter pris på den personen. Jeg har opplevd å ikke “snakke” samme språk som min ektefelle, og det endte dessverre med at jeg gikk tom. Og da mener jeg TOM!! Vi klarte ikke å finne samme språk. Det endte med en skillsmisse, uten å gå mer inn på det……… SÅ, fortsett å utforske deres egne og partnerens kjærlighetsspråk, det er utrolig viktig!!!

   Håper dere får en flott og kjærlig julehøytid!!

   1. Takk, Blueeyes.

    Jeg merker at jeg tømmes når vi glemmer å snakke hverandres språk. Det er så synd for vi er jo glade i hverandre og vil jo egentlig vise det.

    Trist å høre at du gikk helt tom! Virkelig trist. For jeg går jo ut fra at dere egentlig hadde lyst til å få det til å fungere.

    Men tusen takk for oppfordringen! Når den kommer sammen med din erfaring, blir det en sterk påminnelse!

    Håper du ikke har gitt opp kjærligheten… og at du får en fin juletid!

  1. Nei, du har jo dokumentet ditt, Tuddelu! 😉

   Men jeg trenger programmet. Bruker det nesten hver dag. 😉

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *