Datekveld på kafé

I går gikk jeg ut. Alene. Det er kjekt å være litt alene med tankene sine. Humøret var filosofisk.

Jeg fant en stille kafe. Slo meg ned og betraktet verden fra vinduet. Et stort tre dominerte utenfor. Jeg liker trær. Jeg liker å sitte i dem og se på verden mellom løvbladene. I går var treet nakent.

Det tok ikke lang tid før en hyggelig fyr spurte om stolen ved siden av meg var ledig. Det var den jo. Faktisk var alle stolene bortsett fra min ledig. Han spanderte en drink på meg. Jeg vet ikke hva det var, men han smilte og sa det var helt ufarlig.

Han var god å prate med. Jeg innbilte ham at jeg var fotograf. At jeg likte å ta bilder fra nye vinkler. Uvante situasjoner. Fra trær. Jeg fortalte at jeg hadde klatret på figurene i Vigelandsparken. Bare for å ta bilder. Han lurte på om det var meg det hadde stått om i avisen for noen dager siden. Det hadde stått om en ung blondine som hadde klatret på løvene utenfor stortinget med et kamera i hendene. Jeg blånektet så mye at han trodde det var meg.

Han var ingeniør. Målte opp tomter til folk. Og drev med fallskjermhopping. Jeg skal få være med på et hopp neste torsdag. Han innrømte at det var det beste sjekketrikset hans. Og jeg forstod hvorfor.

Så bød han meg opp til dans. Swing. Han førte bra. Og jeg prøvde å følge. Det er ikke alltid lett å bli ført, men jeg er blitt flinkere med årene. Han tok seg friheter. Takten økte i neste sang. Vi falt ut. Det var morsomt.

Så inviterte han meg hjem for å se på frimerkesamlingen hans. Jeg takket ja. Det kunne jo tenkes han hadde et spennende frimerke i samlingen. Vi sovnet tett inntil hverandre den kvelden. Intimt. I hans seng. Det er kjekt med et lite one night stand iblant.

I morges var det tilbake til meg selv, barn, hjem og jobb. Men tankene ble igjen hos ham. Mannen min. Han jeg har vært gift med i mange år og i går så noen nye sider av gjennom leken vår.

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • •

Les gjerne mer om vår variant av One Night Stand, Datekveld eller våre 100+ forslag til rolleleker.

• • • • 💜 • • • •

26 kommentarer til «Datekveld på kafé»

  1. Det er noe med det å beholde gnisten, Evie. Noen ganger er det spennende å leke en helt annen. Man får fram nye sider ved seg selv og partneren. 😉

  1. Takk, M. Faktisk bare kjeftet vi på hverandre i går :-/ Ikke for å ødelegge illusjonene dine, men dårlige dager finnes her i huset også.

   Derfor er det så viktig å legge opp til og ta vare på positive opplevelser sammen. 😉

   Håper dere får en herlig dag!

   1. jammen då er det akkurat som eg syns det skal vere! Det må vere rom for både kjefting og kos. Det viktigaste er at ein greier bli vener, ber om tilgjeving og blir ferdige med det. Få ut det ein føler på godt og vondt, og vite at same kva, så er ein glade i kvarandre.

    Herleg dag tilbake!

    1. Ja, M! Det er herlig trygt å vite at uansett så er vi glade i hverandre. Uansett.

     Det er bare i eventyrene at man lever lykkelig alle sine dager når man har giftet seg. I virkeligheten må det var rom for alle slags dager. Og man må fortsatt stå på for hverandre. Gjøre en innsats for forholdet.

     Og det er virkelig verd all innsats!

 1. Så morsom måte og gjøre det på!Dere er så fatasifulle og spontane. Høres ut som om dere har funnet sjelevennen deres!

  Tar av meg hatten for dere og bøyer meg i støvet, vi alle har mye og lære av dere!

  1. silje, nå rødmer jeg snart her jeg sitter. Så mange godord på en gang. Hvordan har du tenkt at jeg skal takle det? 😉

   1. ja si det fioljenta:)Må jo få masse skryt og ros når dere lærer bort glemte kunstner til oss andre.

    All rosen er velfortjent!

    1. Hvis du tenkte det skulle hjelpe, så tok du feil. 😉

     Uansett, jeg er veldig glad du ser det slik. Jeg håpet jo at noen skulle få noen ideer som de kunne bruke selv. Det er mulig å ha lykkelige forhold i dagens samfunn. Og sex er så mye mer enn teknikk og fysisk nytelse. Vi må bare ikke tro at det kommer uten innsats…

 2. Fint skrevet og jeg scrollet oppover for å sjekke om du hva gift …å tenkte..ja..ja

  så oppdaget jeg at du hadde skrevet om mannen din …alt ble så vakkert….nydelig!

  klem minimor!

  1. Minimor, takk. Jeg liker å være den jeg er, men noen ganger er det kjekt å leke en annen, se partneren fra en annen vinkel, lære mer om hverandre.

   Vi hadde en veldig fin prat sammen, kom nærmere hverandre. Og sånt er virkelig nydelig!

 3. Jeg bare lurte på hvorfor det er nødvendig å leke med tanken på utroskap eller flere partnere. Er renhet og nytelse likevel motsetninger. Hvis ikke, hvorfor må du leke med det som ikke er rent for å nyte det rene samlivet med mannen din??!

  1. Hmmm… det er ikke sånn jeg ser det.

   Vi leker at vi er andre personer for å få fram andre sider ved oss selv og partneren. Bli enda bedre kjent. Se på den andre med nye øyne. Og sånn sett er det rent. Det er ikke personene vi leker, vi utforsker, men hverandre.

   Jeg kunne ikke drømme om å ha sex med en annen.

   Vi har faktisk prøvd å leke et utroskap en gang, bare for å prøve. Men det ble helt feil. Så vi avbrøt hele leken etter svært kort tid.

   1. Ikke misforstå meg, for jeg tror vi er skapt til å leke. Vi skulle slippe leken mer løs på alle livsområder.

    Men litt refleksjon har jeg lyst til å dele.

    Sier det ikke noe om apetitten vår, når vi trenger så sterke virkemidler? Hvis vi for eksempel trengte å leke restaurant hver dag for å huske å spise, eller hvis vi måtte ha bilder på veggene av lett tilsørt biff for å kjenne sult? Er det enten noe galt med apetitten, eller dimensjonerer vi behovene opp til unaturlige høyder?

    Trenger vi egentlig mer sex? Eller er det andre ting vi savner, som vi forsøker å dekke på dette området?

    1. Tror jeg skjønner hva du mener.

     Jeg synes det er positivt å leke restaurant en gang i blant, gjøre litt spesielt ut av måltidet. Men blir det hver dag, mister leken gnisten. Hvis vi forsøker å gjøre gnisten til en flamme, kveles den og mister dermed sin hensikt.

     På samme måte synes jeg det er positivt å leke i samlivet. Men ikke hver dag. Vi må kunne glede oss over hverdagslige sysler også.

     Når det gjelder sex i et trygt og stabilt forhold, så erfarer vi at det bare blir mer og mer spennende. Kunsten er å ta et skritt av gangen.

     Sexen blir hul hvis vi bruker den til å dekke over noe annet…

 4. Det kan høres ut som om dere har det som oss.

  Og DA har dere det bra.

  Finnes vel ikke noen bedre følelse å kjenne et menneske til de grader, og likevel alltid kunne oppleve nye sider.

  Det er så mange som går glipp av “selve livet” i et forhold.

  Du gjør meg alltid glad med dine innlegg, og ikke minst takker jeg deg for dine kommentarer til mine.

  Klem.

  1. Ja, vi har det fint, Edbregadog. 😉

   Når jeg og min mann eksperimenterer og varierer, så har vi det gøy. Vi kjenner hverandre og respekterer hverandre. Vi våger å dele drømmer og vi våger å si nei. Når det er så trygt, så kommer man veldig nærme hverandre når vi elsker. Vi blir liksom ett.

   Jeg vil så gjerne fortelle med bloggen min at et fast forhold kan være veldig, veldig spennende! Jeg har møtt kommentarer som “vil du virkelig ha sex bare med en person hele livet ditt?” Og, ja, det vil jeg. Det er der jeg finner “selve livet”.

   Kommentarene dine gjør meg alltid så glad. 😉 Takk for at du gir dem.

   Klem tilbake

  1. Prøv forsiktig, atriana. Lek litt og ikke vær redde for å dumme dere ut. Tidlig i forholdet vårt prøvde vi denne:

   Dere kan også møtes “som fremmede” og ta en kopp kaffe sammen. 😉

   Kjekt du likte bloggen min.

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *