Første gang jeg onanerte

Inspirert av forskjellig et innlegg hos en som kaller seg aanana (bloggen hennes er dessverre lagt ned), prøvde jeg å onanere for første gang. Årsaken til at jeg ikke har prøvd før er ikke at jeg som kristen ser på det som synd eller noe sånt, men at jeg rett og slett ikke har sett vitsen.

Jeg oppdager forresten stadig at folk som ikke er kristne, fortsatt påstår at kristne mener det er synd å onanere. Noen kristne mener nok det, men jeg har ikke funnet noen gode argumenter for det.

I Bibelen fortelles om en mann som het Onan. Han måtte gifte seg med storebrorens enke. Dette var en skikk som både skulle sikre enkens levevilkår og den avdøde “etterkommere”. Den første sønnen skulle nemlig regnes som brorens sønn.

Men Onan ville ikke. Onan “spilte sæden på marken” står det, – det er derfra vi har ordet onani. Vi vet ikke om han onanerte eller om han bare hoppet av i siste liten.

Men det som Onan gjorde, var ondt i Herrens øyne, står det. Hva var det som var ondt? Å nekte broren “etterkommere” og enken levevilkår? Eller å onanere?

I middelalderen ble kristendommen gjort til en byrde for folket og det virker på meg som om alt som er godt, ble definert som syndig. Sex var til kun for forplantning, ble det hevdet. Og sex var derfor galt med mindre hensikten var å lage barn.

Jeg finner absolutt ikke støtte for dette i Bibelen. Tvert imot oppfordres mennene til å “glede seg over sin hustru og stadig/kontinuerlig/daglig fryde seg ved hennes barm.” Og kvinnene oppfordres til å føle lyst hos sin mann. Så sex kan ikke være bare for forplantning.

Når det gjelder onani, finner jeg ingenting annet enn historien om Onan og her var det vel egentlig ikke onani som var problemet?

Les gjerne mer om Onan og onani og om berusende kjærlighet i Bibelen

• • • • •

Uansett, jeg prøvde. Mannen min var ikke hjemme. Og jeg hadde lyst til å være ekstra klar når han kom hjem. Jeg blir nemlig lettere lysten når det er kort tid siden sist.

Men jeg ble kjempeskuffet. Greit, jeg kom. Det var liksom poenget.
Riktignok var det første gang jeg prøvde og da kan man ikke forvente å få det til, men jeg er tross alt en “godt trent hustru”. Jeg kom faktisk flere ganger.

Det som skuffet var at det bare ble rent teknisk. Ingen lidenskap. Ikke noe begjær. Ingen overgivelse. Ingen kjærlige berøringer. Ingen svette omfavnelser. Ingen uforutsette kjærtegn. Ja, faktisk ingenting av det som virkelig betyr noe for meg i elskoven. Det var kun en rent teknisk multiorgasme.

Det blir nok lenge til jeg prøver igjen.

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • •

Neste glimt:
Uskyldig

• • • • 💜 • • • •

50 kommentarer til «Første gang jeg onanerte»

 1. Tar litt trening og tid. De fleste kommer jo bare ved onanering i lang tid før de klarer å komme med partner, derfor har de mer trening og vet bedre hva som skal til. Så gjelder det å tilpasse sexen med det du vet at du trenger.

  Så egentlig er du vel bare heldig:)

  1. Vi har vel egentlig gjort det motsatt, Lempicka. Han vet bedre enn jeg hva som skal til for at jeg skal komme. 😉 Og dermed tilpasser han sexen etter det han vet jeg trenger…

   Det krevde selvfølgelig trening. 😉

 2. oh så stolt jeg er nå at jeg inspererte deg til å onanere for første gang.

  Og innlegget ditt er bare flott.

  Du er jo heldig du som har et flott sexliv med partneren. Så da minsker jo behovet for onanering. Ikke som med meg som er singel.. da når man er kåt.. da må man jo..

  Siden onanien i seg selv for deg alene ikke er det store.. Ville jeg anbefale deg å onanere foran mannen din nest.

  Det har jeg prøvd med en ex og det er utrolig pirrende. Bare ligge der og onanere. Han sitter å ser på. Får ikke bli med bare se. Fleste menn ville ELSKET det..

  1. Takk for inspirasjonen, aanana. Bra du likte innlegget, – ville vært litt dumt hvis jeg linket mitt til ditt uten at du likte det.

   Jeg vet jeg er kjempeheldig. Vi er to og vi kan elske når som helst. 😉

   Tror jeg ville onanert mer hvis jeg var alene.

   Onanere foran ham? Kanskje vi skulle prøvd. Jeg har prøvd noen ganger å forby ham å røre meg, men det fungerer liksom ikke. Han vil ikke ha så stor viljestyrke der…

 3. syns de e bedre mellom to, enn mellom enn sjøl og ei hand.. blir på en måte veldig personlig, sjølom de e altfor upersonlig..

  Eg drive ikkje me de, syns de virka so dumt for meg sjøl.. men at typen min finne glede i de når han e vekke halve veka på jobb, så e de hans valg..

  1. Jeg synes også det er bedre med to, fraggla. Men som du sier, så er det opp til den enkelte om de får noe ut av det alene eller ikke. 😉

   1. e jo alltids kjekt å eksperimentere, men ikkje aleine, men sammen me den enn e gla i:)

    derfor eg meina at det e bedre me to:)

 4. Hmm.. Kanskje det tok deg 4,5år å komme fordi du ikke hadde onanert før? Onanering gjør jo så en vet hva som er godt, og hva som skal til får å komme 😉

  1. Mulig. Jeg hadde nok kommet tidligere sammen med mannen min hvis jeg visste hva jeg ville ha. 😉

   Nå har vi eksperimentert oss fram sammen, – og det har også vært spennende! Veien er jo halve målet…

   1. joda, målet er jo halve veien, er enig i det. men 4,5 år er jo litt vel lenge! Men så lenge resultetet er bra, så er det jo kanskje like greit! Er ellers enig med deg. Onani funker ikke lenger for meg heller etter at jeg fikk fast type. Blir ikke det samme når jeg ikke har en armkrok å sovne i etterpå 🙂

    1. Ja, du anonyme, 4.5 år er lenge! Vi begynte helt uerfarne begge to og koste oss hele veien så det gjør meg ikke noe. Jeg har lært så mye på de årene! 😉

     Hmm.. egentlig ser jeg ikke på orgasme som et mål, bare en milepæl. Jeg ser fortsatt en lang og spennende vei foran oss. Gleder meg, jeg. 😉

 5. Tusen takk for kommentarene!

  (Jeg får svært få kommentarer i forhold til sidevisninger…)

 6. Jatakk, begge deler, tenker jeg!:)

  Synes det beste er å kose seg sammen med samboeren min, men når han ikke er tilgjengelig og jeg er “nøden”, er det også godt å kose seg alene.:)

 7. Heia fioljenta 🙂

  Jeg titter stadig innom deg for å se om du har skrevet noe nytt, blir ikke noe kommentar av det 😉

  Onani er jo en god løsning for oss single da, kroppen har jo behov!

  Men enig i at det ikke kan måle seg mot å elske med en man er glad i…

  Men tipset om å onanere foran mannen din vil jeg også henge meg på. Prøv det, i og med at han ikke klarer å holde seg unna deg når du gjør det,så bind han fast med skjerf da… 😉

  Litt pirring/terging tåler n, ihvertfall tror jeg han syns det er vedrt det når han får slippe til deg etter du kommer… 🙂

  Klem

  1. Jeg hadde nok også onanert mer hvis jeg var singel, ankib.

   Nå blir det liksom litt unødvendig for meg. 😉

   Hmmm… binde ham fast? Det er kanskje ikke så dumt. Kanskje jeg skal prøve det?

   (Jeg er veldig glad du stikker innom! Kom så ofte du vil! 😉

 8. Heisann.

  Jeg er også innom din side ganske ofte, men har vel ikke kommentert tidligere. Grunnen til at jeg er “anonym for anledningen” er at jeg har bilde på bloggen min, og det er noen ting jeg gjerne vil ha litt privat.

  Jeg er nemlig en av de “uheldige” som aldri har hatt en orgasme. Dette er ikke noe det snakkes om så veldig ofte (trodde nesten jeg var helt alene om det), derfor syns jeg det var en lettelse å lese om andre som slet med det samme. Og at det fins håp for meg også. 🙂

  I likhet med deg har jeg ikke onanert (vel, har prøvd meg litt, men pga at jeg alltid har bodd med noen (foreldre, venninner) har jeg aldri følt meg trygg, og sikkert derfor ikke kommet så langt.) Har heller aldri hatt noe langvarig forhold der jeg kunne utviklet meg seksuelt.

  Men nå har jeg funnet en helt herlig mann. Og vi har det helt fantastisk i senga. Nei, jeg har ennå ikke fått orgasme, men jeg merker at jeg kommer lengre og lengre nesten for hver gang. Litt frustrende at jeg ikke kommer over den siste “kneika”, men jeg håper og tror at det vil komme snart. 🙂

  Dette ble visst en særdeles lang kommentar, så jeg får vel slutte av. 🙂

  Liker i hvert fall bloggen din veldig godt, og er ofte innom og ser etter nye innlegg. 😀

  1. Glemte visst å si at jeg er i slutten av 20-årene. Og at jeg og typen har vært sammen i 7-8 måneder.

   Det har vel litt å si det også? 😉

   1. Pssst, har ikke komt med typen enda jeg heller, og har vært sammen i 7-8mnd vi og. Men er nærmere og nærmere hver gang ja 😉 You are not alone! 😉 Tror det lønner seg med onani for å finne ut hvordan man faktisk får orgasmen, så er det lettere å vise typen. Tror jeg sliter med å slappe helt av. Ellers så er han for ivrig 😛

    fioljenta: jeg titter innom ca hver dag for å se om d er no nytt, så da blir d mange sidevisninger ja!!

    1. Du anonyme, er du virkelig innom hver eneste dag? Så koselig!

     Egentlig tror jeg vi er mange som bruker tid på å komme, – jeg følte meg også veldig alene.

     Elskov handler om samspill. Om kjærlighet, trygghet og overgivelse. Om å gjøre den andre godt.

     Og hvert steg er så spennende!

     Jeg slet også med å slappe av, – og mannen min var nok litt vel ivrig! Kjenner meg igjen der, ja. ;-p

     Men du, det er forskjell på å være passiv og å slappe av… 😉

     1. hehe ja jeg er det. eller litt sjeldnere nå da siden du oppdaterer mindre enn hver dag 😉 blir litt inspirert på en måte, av å virkelig prøve å få samme kontakten som du har med mannen din, med typen min.

      jeg tror ikke jeg er passiv.. men nå blir jeg litt usikker 😛

      1. Å, så fint å få være til inspirasjon! Jeg er ikke ute etter å brette ut samlivet vårt for å eksponere oss, men jeg vil så gjerne fortelle verden at det er mulig, at lykkelig ekteskap finnes. 😉

       Det kreves arbeid, men er virkelig verd det!

       Forskjellen på å være passiv og å slappe av… ja, det er ikke alltid lett å skille. Kanskje det bare er å prøve seg fram via lek. 😉

   2. Du må gjerne være anonym her! Bare koselig du er innom og liker bloggen min! Og ekstra koselig at du legger igjen en kommentar. 🙂

    Jeg tviholder på min anonymitet, – ellers ville jeg nok valgt et annet tema å blogge om. 😉

    Du er ikke alene! Å få orgasme tar tid. Selv brukte jeg jo 4.5 år på å komme første gang, – så jeg tror absolutt det er håp for deg også!

    Det tar tid å lære seg å elske med hele seg. 😉

    Jeg husker hvor trasig det var når vi bare fikk meg nesten over kneika… :-/

    Nå skjer det heldigvis sjelden.

    Tror det er veldig viktig å slappe av og nyte der og da. Hvis jeg fokuserer på å få orgasme, så tar det lengre tid før jeg kommer. Litt merkelig egentlig.

    Bare nyt mannen din! Og la ham nyte deg. Plutselig en dag går du over kneika. Sånn gikk det i alle fall med meg. 😉

    Ooops, det ble en lang kommentar tilbake. 😉

 9. Bibelen er slett på opplysning av sex. Helt klart feil sted.

  Det er klart noen ganger er onanering bare noe drit, andre ganger mye bedre. Prøv deg fram!

  1. Vet du hva, nalleballe. Du har gitt meg en ide. Jeg skal skrive et innlegg om hva Bibelen har hatt å si for sexlivet mitt. 😉 Det er ikke lite skal jeg si deg!

    1. *ler* Jeg regnet med at du ikke ville tro det, nalleballe. 😉

     Egentlig tror jeg ikke det er mange som kan tro det…

 10. Det er ikke det samme som når mann er to nei… Det er vell er grunn til at sex skal skje mellom mann og kvinne:) det er da det er best:)

  1. Jeg tror også sex er best mellom mann og kvinne, Linda. 😉

   Men egentlig har jeg altfor liten erfaring til å kunne påstå det…

 11. Onani er greit for å få utløp for spenninger når man ikke har kjæresten tilgjengelig, men det kan helt klart aldri erstatte sex’en man har med en annen. Fordelen med å ha litt erfaring med å tilfredstille seg selv er, som nevnt av flere andre her, at det er lettere å vite hva man liker og ikke liker, noe som gjør det lettere å lære opp en ny partner.

  Føler man aldri behovet, så er det i grunnen ikke noe man må gjøre heller, det er bare et greit hjelpemiddel for å unngå å bli helt desperat hvis ønskede sex-partnere er mangelvare i en lengre periode. 🙂

  1. Ser poenget ditt, LilleSpip! Å elske med en kjæreste er litt vanskelig når han ikke er der. :-/

   Jeg leste en gang om en dame som sa at hvis hun skulle lære opp en mann ordentlig, så ville hun gjøre alt hun kunne for å holde på ham. Å lære opp en mann er nemlig omfattende arbeid. 😉

   Jeg er veldig, veldig heldig. Jeg har kun hatt én partner, vi har lært hverandre opp, stortrives sammen og er aldri lenge vekk fra hverandre. Jeg skulle bare ønske alle var like heldige!

   1. Har hatt gleden av å lære opp og bli opplært av en mann, senere erfaringer har derimot vært med menn som har vært godt opplært av andre allerede. Du har vært heldig som har hatt sånn flaks med ditt valg av eneste partner!

    Selv har jeg også unnsluppet alt av dårlige erfaringer hva angår det seksuelle, er bare det at andre faktorer ikke har vært riktige. Kanskje kunne jeg unngått det også, men forelskelse er jo kjent for å gjøre blind. 🙂

    1. LilleSpip, noe jeg lurer litt på: Du skriver at du har vært sammen med menn som var godt opplært av andre. Fungerer det de har lært på deg også? Eller må det tilpasses?

     Kanskje et dumt spørsmål, men jeg lurer på så mye. 😉

     Forelskelse er farlig godt! Flott du har sluppet unna negative seksuelle opplevelser!

     1. Stort sett, ja. Mulig jeg bare har hatt flaks, men selv om det har vært små detaljer som har måttet tilpasses (man lærer jo så lenge man leker!) så har det i all hovedsak fungert bra. Tror det er noe med at menn som har vært lenge i trygge forhold og har det gemyttet jeg faller for, gjerne er av den hensynsfulle, lærevillige, oppmerksomme typen. 🙂

      Om noe har skurret litt i starten av forholdet har det gjerne ikke gått på teknikk, men mer på det følelsesmessige, det tar alltid litt tid å venne seg til noe nytt. Spesielt når man er litt følelsesmessig vrak etter siste forhold og har litt tillitsproblemer, ikke til den andre, men til seg selv.

      1. Jeg likte ordtaket ditt, LillSpip. “Man lærer så lenge man leker!” Veldig sant. 😉

       Høres ut som du faller for fine menn. Det følelsesmessige tar litt tid å bygge opp, ja. Jeg har aldri tenkt på at man først og remst har tillitsproblemer til seg selv etter et brudd. Tror du har et poeng der. Det virker som om du er flink til å sette ord på ting. 😉

       Vet du, tittelen på bloggen din passer liksom bedre og bedre. 😉

       Håper du slipper å bli klok av skade av den du har nå…

       1. Tittelen på bloggen ble valgt fordi jeg mener bestemt at det er mye riktig i det ordtaket, og fordi jeg selv var mildt sagt skadeskutt da jeg opprettet den. Derfor også problemene med tilliten til meg selv, han siste jeg falt for var jeg mer hekta på enn forelsket i, jeg likte ikke den personen jeg ble sammen med ham, jeg manglet for mange sperrer. Mye har endret seg på de månedene! 🙂

        Har alltid falt for stort sett gode gutter, han jeg var sammen med i fire år, riktignok med mye frem og tilbake i forholdet, han er fortsatt en svært god venn, som jeg setter veldig pris på. Er ingen gutter jeg angrer på å ha havnet til sengs med, selv om jeg har angret måten jeg behandlet en av dem på.

        1. Jeg har faktisk aldri vært skadeskutt på den måten, – jeg har vært svært heldig!

         Mange har kommet til meg etter et brudd. Det er sårt å se et menneske så kunst etterpå. Hele livet deres faller sammen i krampegråt. Er litt imponert over at du klarte å opprette bloggen din i den tilstanden!

         Det er ikke lett å vite hva som kan fungere. Forelskelsen gjør blind. Og folk jeg aldri trodde ville holde sammen, holder sammen og trives. Mens de som ser ut til å være perfekte for hverandre, ikke får det til å fungere.

         Jeg har aldri vært noen god giftekniv og kommer heller aldri til å prøve å bli det!

         Det morsomme er at da jeg ble sammen med min fantastiske mann, var jeg ikke sikker på om jeg likte ham… 😉

         Jeg blir litt imponert over at du har en x som svært god venn! Før jeg ble sammen med mannen min, hadde jeg en god venn. Han trodde dessverre at vi ville bli mer enn venner. Jeg angrer veldig på hvordan jeg behandlet ham. I dag kan vi snakke sammen igjen, men det blir aldri det samme vennskapet. :-/

         1. Da jeg opprettet bloggen hadde jeg hatt over et år til å komme meg på beina på, slet bare fortsatt med en del spøkelser fra fortiden. Det er noen få mennesker man møter på i livet som kryper under huden og blir sittende der lenge, alt for lenge. Var aldri noe tilfelle av å være helt nedbrutt, ha krampegråt om natten eller noe sånt, det var bare det at det tilsynelatende var helt umulig å gi slipp på minnene og følelsene. Mens med han jeg var sammen med i fire år var jeg helt fin etter bare et par måneder, men der hadde jo forholdet fått muligheten til å skrante vekk over tid. Vi bare egnet oss langt bedre som venner enn som kjærester. Brudd er visst like ulike som forelskelser, tror jeg. 🙂

          Kjenner godt igjen den følelsen av å ikke være sikker på om du liker en fyr, for så å finne ut at dette er en skikkelig sjelevenn! Har flere venner av meg som ikke akkurat gjorde noe strålende førsteinntrykk på meg, for å si det sånn! Sånt skjer jo også med noen av de man forelsker seg hodestups i etter en tid.

          Kjærlighet er ikke logisk, heldigvis vil jeg nesten si. 🙂

          1. Godt at du aldri har hatt krampegråt og sånt!

           Men det er vondt når minner blir til spøkelser!

           Egentlig hadde det vært kjekt med en slags trylleformular: “Simsalabim, dette forholdet fungerer!”

           Skulle i alle fall ønske at det fantes en oppskrift man kan følge for å få et godt forhold! Det virker ikke som om det finnes garantier. Men hadde kjærlighet vært logisk, ville vi kanskje gått glipp av leken?

           Vi har ikke alltid røde roser og idyll, men det trenger det heller ikke være.

           Jeg tror et godt forhold krever innsats fra begge over tid. Et godt forhold er i alle fall verd all innsats! 😉

  1. Mener du et sånt lytt hotellrom som jeg har skrevet om før??? 😉

   Forresten, så leker vi av og til at soverommet vårt hjemme er et hotellrom. Det er litt gøy. Og så slipper vi både å skaffe barnevakt og å betale for rommet! Genialt. 😉

 12. Jeg er singel, snart 4 år siden jeg hadde sex. Jeg synes onani er kjedelig selv. Sjelden jeg “gidder” nå, sjelden jeg føler meg tent. Og det er nok nettopp av de årsakene du skriver.

  Det er mye, mye, mye bedre når en er to. 😉

  1. Jo lengre det er siden sist, jo mindre tent er jeg. Så jeg tror jeg ikke jeg hadde vært så tent hvis det gikk fire år. Tror jeg hadde savnet tosomheten mer enn sex’en.

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *