Himmelseng

Kjære, å elske med deg er fantastisk. Og når jeg tror vi har nådd toppen av nytelse, så sprenges grensene. Igjen og igjen. Der er som en utømmelig kilde. Jeg tror ikke lenger det er mulig å nå toppen av nytelse. Det finnes alltid en ny topp foran oss. Og det er spennende.

I dag fikk jeg en uventet assosiasjon. Jeg satt og surfet litt på nettet og kom over denne påstanden: “Tror egentlig himmelen har blitt utrolig kjedelig etter en stund, etter måneder og år med konstant nytelse og glede, går det mer over til kjedsomhet enn glede…”

Men hvis Han som har skapt mulighetene i elskovslivet, også har skapt en himmel, ja, så tror jeg det er langt fra kjedelig der.

Å bare ligge lykkelig i en blomstereng, vil være utrolig kjedelig i lengden. Men hvis man hele tiden utvikler seg og opplever noe nytt, ja, da er det noe annet.

Tenk å utforske fargenyansene i gleden, i stedet for å bare se gleden i kontrast til tristhet…

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • •

• • • • 💜 • • • •

14 kommentarer til «Himmelseng»

      1. Helt ærlig vet jeg ikke. Jeg har aldri vært god på sånt. :-/

       … hmmm …. egentlig hadde jeg gitt opp håpet om å finne en da jeg ble sammen med mannen min. Jeg hadde så dårlig selvtillit at jeg var overbevist om at ingen ville ha meg. Og så dukket han opp da jeg minst ventet det. 😉

 1. Godt sagt.

  “Glede” er èitt ord, men kjem av maaaaange ting. Gleda justerer seg sjølv. – Om du forstår….

  God natt. 🙂

  1. Tror jeg skjønner…

   Jeg vil påstå at det finnes mange typer glede; de skyldes forskjellige ting, er på forskjellige områder, involverer forskjellige ting/personer og oppleves svært forskjellig.

   Jeg tror at i himmelen kommer vi til å se en type glede i kontrast til de andre typene, – i stedet for i kontrast til tristhet.

   Det kan bli veldig spennende. Og… ehhh … gledelig. 😉

 2. Ja, hvem er det vel egentlig som trakter etter å sitte iført hvit nattskjorte på ei klissvåt sky med harpa i fanget og nynne på julehymner?

  Og alt som minner om ditt jordiske liv er eimen av en havaneser fra han presten borte på naboskyen…

  1. Vel, det hørtes ikke akkurat fristende ut… :-/

   Hvis himmelen er sånn, ja, da ville jeg heller dødd.

   Egentlig synes jeg det er merkelig at himmelen er blitt så svartmalt.

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *