Når den ene mangler lyst

At den ene har mer lyst enn den andre, ser dessverre ut til å være veldig vanlig. Jeg har stor tro på å satse på hverandre også når ting er vanskelig. Utfordringen er å finne en positiv tilnærming som passer for det enkelte paret.

Nylig leste jeg et nydelig innlegg fra en som kaller seg Geojak på Kvinneguiden. Og jeg har fått lov å gjengi det her i håp om at flere leser det.

• • • • •

Jeg har lenge vært frustrert over at min kone gjennom 30 år ser ut til å ha mistet lysten til å få lyst...

Det har gått fra et halvt til over ett år mellom hver gang. Mange råd om hvordan dette kan løses krever at begge vil og har lyst. Jeg var i ferd med å gi opp og resignere etter over et år uten sex, og tenkte at det er slik det blir. Jeg har tidligere snakket med henne om temaet, uten at det gav noe resultat.

Etter å ha latt det hele bero et par måneder, tenkte jeg på en ny vinkling tidligere i år.

Da vi hadde gått til sengs for natten, begynte jeg å mimre litt med henne. Som jeg sa, har vi vært sammen i over 30 år. Da har vi jo hatt sex utrolig mange ganger og steder. Så jeg mimret litt. Rart med så mange ganger. Og hva husker man egentlig? Jo, de spesielle. Jeg husker jo første gang, men ikke gang nummer 2 og 3. Og jeg husker første gang vi skulle lage barn. Streifet også innom et par ganger der jeg husket hun var veldig på, som den gangen på campingen, eller den gangen hun kom inn til meg i dusjen.

Etter en liten stund snur hun seg rundt, stryker over meg og sier "Jeg fikk litt lyst nå jeg". Og for første gang på over et år hadde vi sex sammen igjen.

I ukene etterpå tenkte jeg at dette kanskje var rett tilnærming, og dreie det hele til positive minner i steden for å snakke om å finne tilbake til noe som har vært.

Ny variant et par uker etterpå var å fortelle henne om en fantasi jeg hadde hatt i hodet siste uken - uten å antyde at det skulle forsøkes her og nå. Jeg bare fortalte om hva jeg hadde tenkt på som vi to kanskje kunne gjøre en gang vi hadde lyst. Spurte hva hun synes om fantasien. Hun syntes det hørtes deilig ut. Faktisk snudde hun seg rundt, og sa kan vi prøve det nå...

Sånn har det vært noen ganger nå. Fra ingen sex på langt over et år - og mer enn et halvt år før det igjen- til sex hver 4. uke. Bare ved å snu samtalen til noe positivt, ikke anklagende og forventningsfullt. Har jeg snakket om noe og hun ikke har fått lyst av det, vel, så skjer det ikke noe. Og hun har forstått at jeg synes det er greit.

Jeg tror vel ikke vi kommer tilbake til hyppig sex, hver dag, men at lysten er på vei tilbake hos henne er det ingen tvil om.

Konklusjon: fungerer sikkert ikke for alle med dette problemet, men er min historie på hvordan situasjonen ble snudd hos oss.

• • • • •

Takk, Geojak.

Forrige glimt:
Nytt forsøk på 38

Neste glimt:
Himmelseng

• • • • 💜 • • • •

En kommentar til «Når den ene mangler lyst»

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *