Hva gjør kjærester?

De siste dagene har vi kost masse. Men siden vi har valgt sølibat, har vi droppet “avslutningen”. Han har holdt seg unna mine sentrale områder. Jeg har ikke vært like hensynsfull.

Kosen har vært herlig. Helt uten press. Jeg har vært tilstede. Helt tilstede og helt med. Hver berøring har vært så nær.

Men så begynner vi å lure litt. Det er lenge siden vi var bare kjærester. Barna påstår riktignok at vi er kjærester fortsatt. Men nå er vi deltids kjærester med barn, jobb og forpliktelser. Dengang var vi heltids kjærester. Og så studerte vi ved siden av.

Når man jobber deltid, lærer man å prioritere vekk det uvesentlige og prioritere det vesentlige.  Vi har prioritert sex og prioritert vekk mye av resten. Siden vi har valgt sølibat, har vi oppdaget at lite står igjen. Vi har glemt å være kjærester.

Så kan dere hjelpe oss?

Hva er det som gjør kjærester til kjærester?

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • •

• • • • 💜 • • • •

26 kommentarer til «Hva gjør kjærester?»

 1. Vet jo ikke hva der gjør/ikke gjør fra før av men..

  Kino er jo alltid en slager! Eller en real filmkveld hjemme 😀 Gå kveldstur sammen. Enkelt og greit 🙂

  1. Kino betyr barnevakt, men en real filmkveld hjemme er kjempekoselig. Og å gå tur. Det gjorde vi faktisk i går. 😉

 2. Hei din søte dame:)

  Jeg er sikkert en god del yngre enn deg, men jeg tenker kanskje at det hjelper litt og:) Akkurat nå er jeg så nyforelsket som det går ann!

  Men tingen er, selv om jeg og min samboer (veldig gøy å skrive det;)) er ny forelsket, har vi perioder hvor vi ikke har like lyst på hverandre, dvs han har stort sett alltid lyst, men han er han:P

  Siden du lurte litt på hva kjærester gjør, kan jeg fortelle deg hva vi gjør:)

  På mandag hadde vi en veldig fin dag. Vi gikk en tur i lag etter han kom hjem fra jobb, hele turen holdt vi hverandre i hånden, deilig å kjenne varmen hans på den måten:) da vi kom hjem laget vi kakao og satte oss i sofaen og bare slappet av:) vi snakket litt og lo. Tv en sto av hele kvelden. En ting som du sikkert kan huske veldig godt fra du var ny forelsket var at du hele tiden har lyst i kysse gutten din:) På kvelden sto han og tok oppvasken, jeg satt bare å såg på han, nesten fristet meg selv litt, tenkte på de deilige leppene hans kysse meg. Dette endte med at vi lå på sofaen og bare kysset i en time:) ingen ting annet bare kysset:)

  kan være du ikke føler at dette er noe råd eller lignende. men prøvde i allefall:)

  1. Takk for at du minner meg på noe av det å være nyforelsket. 😉

   Kyssingen husker jeg. Den var koselig. Og å holde hånd. Kjenne varmen og sende hemmelige beskjeder ved å klemme hånden litt ekstra iblant. Skjønt.

   Vi kysser fortsatt, men som nyforelsket druknet vi gjerne i kysset. Nå hender det at jeg tenker på andre ting. :-/

   Tror jeg må øve meg på å “drukne” igjen. 😉

 3. Vitenskapelig forklart: Kjærester får partnerens hjerne til å produsere følelser (kjemikalier) som partneren er avhengig av og dermed glad i. Altså er kjærester som dop langere som gir hverandre det dopet de er avhengig av.

  Måten å oppnå det på er å finne ut hva kjæresten liker og dermed få hjernen til å produsere disse følelsene som h*n er så avhengig av og glad i. Det kan være kyssing, holde hender, knulle vilt, gå turer, dra på tivoli, penger/materielle goder i forholdet osv. Dette varier fra person til person siden alle er avhengig av forskjellige følelser, eller kjemikalier om du vil.

  Grunnen til at partneren din er med deg, er nettopp fordi du er den personen som skaper disse følelsene h*n er avhengig av. Hvis du slutter å få h*n til å produsere disse kjemikaliene så vil forholdet slutte å eksistere.

 4. Jeg tror det aller viktigste å huske på i en travel hverdag er å ta seg noen små minutter hver dag til å kysse..:) Og holde hånd..stryke på når du tilfeldigvis går forbi han med klesvasken ..sånne småting:)

 5. Hei

  Høres ut som det sølibatet går en vei.

  Hva mener du med at han har holdt seg unna dine sentrale deler mens du ikke har vært like hensynsfull? Han får full behandling av deg, mens du holder deg sølibat?

  Hallo i luken. Det er ikke sølibat. Sølibat er garantert konstruktivt i noen sammehenger, men ikke hvis det ender opp med at du er den som gjør jobben for dere begge. Det kalles ikke sølibat min venn 😉 Det kalles noe annet.

  Men angående kjæresteri: Min samboer gjennom flere år og jeg har selvsagt perioder der sex er mer eller mindre viktig. Men de gangene vi snakker mest sammen er de gangene vi går ut og spiser et deilig måltid sammen. Gå et sted der man får mange retter servert, som f.eks. tapas, sushi, indisk el.l. Det er sosialt, man koser seg og man kan alltids snakke om maten 😉

  Ellers er det jo flere kulturelle opplevelser man kan oppleve sammen, som utstillinger, konserter etc.

  Lykke til 🙂

  1. Sølibatet går riktig vei, ja. 😉 Hvis vi i det hele tatt kan kalle det “sølibat”…

   Jeg skrev ikke at jeg ga ham full behandling, men at vi droppet “avslutningen”. Du skjønner, jeg pleier å kose litt med ham, f.eks. når vi skal sovne, holder jeg ofte rundt den og koser litt iblant. 😉 Det er blitt så naturlig for meg og er noe helt annet enn å gå aktivt inn for at han skal komme.

   Tror egentlig alle har perioder der sex er mer eller mindre viktig. Det er kjempekoselig ut å gå ut og spise sammen. Lenge siden vi har gjort det…

   Takk for kommentaren og tipsene. 🙂

 6. Vi er flinke her hjemme til å være bevisst på at vi faktisk er kjærester, og at vi er det hver eneste dag. Det å være bevisst det gjør at vi er flinkere til å være nær, gjøre gode ting for hverandre, samtidig som vi også er mamma, pappa, venner, sønn/datter…. Det har vært en vei å gå for å komme dit, for man kan fort

  “glemme” det i hverdagens stress og mas, men vi har gjort en jobb på det for å ta vare på forholdet vårt som er så dyrebart for oss begge. Samtidig er vi flinke til å gjøre ting sammen, bare vi to. Det er alt fra å reise bort en helg, til å sykle/gå en tur, leie en film og ligge sammen på sofaen og se på den, sende hyggelige SMS`er i løpet av dagen, ringe på jobben for å si at “jeg elsker deg”.

  1. Å, dere høres ut som ordentlige kjærester. 😉

   Takk for tipsene!

   Når jeg tenker etter, så gjør vi ganske mange av disse tingene, jeg er bare ikke oppmerksom på at vi gjør dem…

   Jeg fikk nylig en mail fra ham der det stod:

   “Sa jeg at jeg synes du er herlig? Ikke det? Vel, du er herlig!”

   (notat til meg selv: Legg merke til kjærestetingene i hverdagen!)

 7. Dere virker så søte! Som et virkelig solid par. Så herlig det må være 🙂

  Min kjære og jeg har vært sammen i snart 2,5 år, og har bodd sammen i nesten 1,5 år. Likevel er vi veldig flinke (?) til å vise hvor mye vi bryr oss om hverandre. Han ringer meg fra jobb bare for å si at han elsker meg. Plutselig får jeg en sms: “Jeg elsker deg jenta mi!!” – helt uten videre. Det er egentlig utrolig pent, og jeg burde tenke litt mer på hvor mye det egentlig betyr for meg at han gjør det. Det er utrolig hvor fort ting kan bli en “vane” – ting som en før bare kunne lengte etter. Ting som en nå har, men som en tar som en “selvfølge”. Helt feil, egentlig. Takk for at du minner meg på dette nå 😉 ..så skal jeg tenke mer på hvor stor pris jeg egentlig setter på det han sier til meg. (Jeg sier det selvfølgelig jeg også!)

  1. Vi tror vi er et solid par, – å gå fra hverandre er helt uaktuelt. Herlig og trygt. 😉

   Det er så utrolig viktig det du skriver om å ta gode ting for gitt. Det er så lett, men ikke noe lurt. Dette sølibatet har vært en virkelig oppvekker for meg, – jeg har oppdaget hvor mye mer enn sex forholdet vårt består av.

   Vær oppmerksom på hverandre!

   1. Virker som et bra initiativ dette sølibatet, ja. Lurt! Godt å høre at det fungerer slik det skulle! 🙂

    Ville bare komme med litt selvkritikk til innlegget mitt, jeg har nemlig ikke for vane å gjenta meg selv så fryktelig, men jeg ser nå at jeg brukte ordet “egentlig” og ordet “utrolig” utrolig mye, egentlig 😉 beklager det.

    1. Det er egentlig merkelig hvor utrolig enkelt det er å bruke noen ord utrolig mange ganger uten at man egentlig merker det. 😉

     Det gjør absolutt ingen ting!

 8. Herlig å lese her… For jammen trengte jeg ikke en påminnelse selv. En kan glemme hva det er når en singel også. 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *