Fioljenta og likestilling

Det er en del som trenger å bli gjort hjemme. Jeg skulle gjerne hatt opp en gardinstang, noen knagger i gangen og så mangler noen lister. Jeg har tenkt å få mannen min til å gjøre det, men så skjer det liksom så mye annet. Og så glemmer jeg det.

Men i dag fikk jeg ham endelig til å sette opp den gardinstangen. Det er absolutt en mannfolkjobb. Finne riktig skrue, skru inn, kjefte litt, skru ut, skru inn på nytt, justere litt og justere litt til. Etter litt styr satt gardinstangen endelig som den skulle. Og da kunne han gå og lage middag. Vi praktiserer jo tross alt likestilling her i huset. Han har værsågod å bidra!

PS: Dette innlegget har et snev av ironi i seg. Jeg håper virkelig ikke likestilling praktiseres kun når det gavner den ene parten.

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

• • • • •

• • • • 💜 • • • •

10 kommentarer til «Fioljenta og likestilling»

 1. Hvorfor kunne ikke du lage middag mens han skrudde? Er det egentlig så viktig med likestilling (= lik fordeling av husarbeid) for at et forhold skal være sunt og givende?

  1. Jamen, noen måtte jo se at alt gikk rett for seg… f.eks. at ikke gardinstangen ble skjev. 😉

   Egentlig er jeg ikke for lik fordeling av husarbeid hvis det betyr at begge må ta halvparten av skruingen, middagen, barnestell osv. Jeg synes det er fint med spesialisering, – han skifter dekk, jeg tar klesvasken og begge lager middag. Det er praktisk sånn.

   At begge bidrar, tror jeg er viktig for et sunt forhold.

   PS: Hensikten med innlegget var egentlig å sette litt på spissen hvordan vi kvinner bruker “likestilling” når det passer oss…

 2. Den form for likestilling praktiseres her i huset også ;o) Må kanskje revurdere litt for min datter mener at maling er mannfolk arbeid….. Hm…?

  1. Tihi…

   Han får alltid lese gjennom innleggene mine før jeg publiserer. Denne gangen sa han:

   “Stakkars meg. Jeg håper du får mye kjeft…” 😉

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *