Fioljentas 10 på topp

10 på topp lister finner vi ofte på nettet. Vel, her er min. Da jeg lagde den, gikk det opp for meg at det ikke nødvendigvis er teknikk som jeg gir god plassering. Min liste vil kanskje overraske deg også.

10. Vår første elskov. Absolutt ikke den helt store runden. Men hva venter man egentlig av et uerfarent nygift par? Likevel er det en runde vi ofte minnes med smil og derfor bør den likevel inn på listen. Vi var så vanvittig uerfarne og uskyldige. Og det har sin sjarme.

9. En ABBA-runde. Ja, altså. Han hadde bundet meg fast så jeg ikke kunne røre meg, tatt bind for øynene mine så jeg ikke kunne se noe, og puttet ABBA på ørene mine så jeg ikke kunne høre noe. Det ble en serie mens følgende strofe sang i ørene mine: “Mamma mia, here we go again…”

8. Runder der jeg har kontroll. Det har jeg hatt mange ganger. Runder der han er prisgitt mine påfunn. Og jeg har fullstendig kontroll. Jeg elsker å påføre ham nytelse til ansiktet hans vrenger seg. Første gang vi fikk ham til å komme uten å sprute var en sånn. Jeg oste av stolthet og han av nytelse. Jeg nøt å se hva som skjedde med kroppen hans og han nøt å oppleve det. Ubetalelig.

7. Runder der han terger meg til det ytterste. Det gjør han egentlig ofte. Holder meg like under kokepunktet i det uendelige. Han liker å gjøre det. Jeg tror 132 nesten-komminger er rekorden.

6. Svært heftige runder. Vi har egentlig mange sånne også. Runder der kroppene møtes i en slags heftig, nesten dyrisk harmoni. Vi svetter. Sier lite. Og nyter hverandre grådig.

5. Kontinuerlige runder. Slike som varer hele dagen og vedlikeholdes av litt nå og litt da. Skjulte øyeblikk. Og skjulte blikk som er så åpne at vi kan se rett inn i hverandres hjerte.

4. Runder der jeg terger ham opp i vinkel før jeg slipper ham løs på meg. Den grådigheten og begjæret han øser ut over meg da, er fantastisk.

3. Runder der han tar styringen. Og jeg kun nyter. Runder der han kan gjøre med meg akkurat som han vil. Fordi jeg vet han vil mitt beste. Runder der jeg blir så myk og føyelig at han kan krølle meg sammen til en mindre ball enn jeg trodde var mulig.

2. Elektriske runder. Når kroppene er så følsomme at hver minste berøring sender nytelse rundt i hele kroppen. Når det å bli strøket på ryggen, gir gjenklang i tærne. Og det å få dynen over seg etterpå er et eneste stort kjærtegn.

1. Og den berømte førsteplassen går faktisk til en gang før vi giftet oss. En gang som har hatt svært mye å si for vår senere elskov. En gang han viste meg hvor høyt han respekterte meg. Jeg hadde sagt at jeg ville vente, at jeg hadde gitt meg til ham, men han måtte vente med å pakke opp. En kveld hadde vi snakket og strøket hverandre lenge, lysten min ble vekket og jeg ba ham inderlig om å ta meg. Han stoppet.

Innlegget ble først publisert på Fioljentas blogg "Kristen sex?"

Forrige glimt:
Hjemmekontor

Neste glimt:
Mitt «utroskap»

• • • • 💜 • • • •

41 kommentarer til «Fioljentas 10 på topp»

 1. Wow, nummer en fortjente virkelig å komme til en førsteplass – han også! Her snakker vi selvbeherskelse av første klasse.. Har vel ingenting annet å si enn å gi en applaus til mannen din jeg 😉

  Og at 132 nesten-komminger må ha vært et rent nytelses”helvete” ;P

  Godt Nyttår! 😀

  1. Jepp. Selvbherskelse av første klasse fortjener en førsteplass! Uten tvil. 😉

   Og 132 er et veldig, veldig høyt tall. Det var deilig frustrerende! (Har forresten lagt inn en link til den episoden.)

   Godt nyttår!

 2. Likte veldig godt førsteplassen din.. Veldig!

  (Og ble i det øyeblikket veldig glad i at jeg er sammen med han jeg er sammen med. For selv om vi har det forholdet vi har, så har han tendenser til det samme. Har jeg bedt om noe, så holder han det. Nesten uansett hva det krever av hans selvbeherskelse…)

  Ellers kjenner jeg igjen mange av dine opplevelser, jeg har hatt mange av dem selv med kjæresten. Slikt som nr 2 bruker han ofte på meg. Svært ofte.

  Senest nyttårsaften-natten. Da han tirret meg hele natten (uten å være til stede, han var hos sine kamerater, jeg hos mine), før det ble heftig klåing når vi kom hjem. Lå lenge og koste, begge så trøtte at vi nesten sov, han bare så vidt borti kroppen min, men det gav ilinger i hele meg.

  Vi var såpass utslitte at vi sovnet, men kroppen min sov ikke.. Det er første gangen jeg har voknet midt i en orgasme… Å tenke på å være stille gjorde jeg ikke i det hele tatt, hvertfall ikke på orgasme nr to.

  Enda litt mer utslitt sovnet jeg igjen, sov litt, før jeg våknet, gikk på do, kom tilbake og krøp inn i armene hans, der han ventet, kåtere enn jeg har sett han før..

  Han påstod at han hadde slitt med å la vær å ta meg når han hørte meg, det tror jeg på. Jeg ble tatt nå i stedet, og etter det var jeg hvertfall utslitt…:P

  Klem fra Esarmika

  1. Jeg slet veldig med ragneringen her. Men plass 1 og 2 sa seg selv. 😉

   Det er herlig når hver berøring er elektrisk!

   Merkelig hvordan man kan tirres uten at man er i samme rom. Min kjære er ikke så god på å bruke meldinger/telefon til å tirre meg, men mail fungerer. I alle fall hvis jeg er mottagelig. 😉

   Tenk å våkne i en orgasme… det kan jeg ikke huske jeg har gjort. Jeg har drømt at jeg har hatt orgasme og jeg har våknet utrolig lysten og vi har elsket i søvne. Men jeg kan ikke huske å våkne midt i en. Merkelig at han ikke tok deg da! 😉

   Høres ut som om dere hadde en fin start på det nye året! 😉

   *klemmer tilbake*

   1. Hehe:)

    Jeg er veldig glad han hadde selvbeherskelse nok til å vente, til å late som han sov. Det tente meg noe sykt å ikke vite om han hørte det eller ikke, og dessuten så ønsket jeg for en gangs skyld å være litt ego og fullføre selv:P Jeg visste jo, at hvis han hørte det, og ønsket det, så ville han få det han ville ha senere;)

    Det var rått, helt utrolig rått å våkne slik… Har tenkt på det og gjenopplevd det i tankene utrolig mange ganger de siste dagene… Allerbest var den hjelpesløse følelsen av at jeg faktisk ikke _kunne_ gjøre noe til og fra, jeg måtte bare la kroppen min bestemme over meg… 🙂

 3. Herlig liste! 😀 Jeg mener å kunne lese meg til at du har et rikt og flott sexliv, og har du det er det mye annet som faller på plass automatisk. Good for you!

  1. Jepp. Rikt og flott. Med opp- og nedturer. Litt lite i periode. Litt mye i andre. Variert uansett. 😉

   Mye annet faller på plass i forholdet vårt, – merkelig hvordan nye ting stadig dukker opp og må plasseres på riktig plass i et forhold. 😉

   Men jeg er litt usikker på om alt det andre faller på plass pga et godt sexliv eller om det gode sexlivet er et resultat av at mye annet har falt på plass…

   Det jeg vet er at man får lite gratis i et forhold. Et godt forhold krever arbeid og innsats! Og det er verd det! Ja, absolutt verd all innsats. 😉

  1. Ja, det ble nok en litt annerledes liste enn de andres. Jeg utfordret min mann også, men jeg har ikke fått publisere den … enda. 😉

   Du og din fru burde prøve selv. Veldig lærerikt. 😉

   Godt nytt år til dere begge!

 4. Fin liste 🙂 Likte nr 1, utrolig godt. Stor applaus til han 🙂 Ikke mange som hadde klart det tror jeg 🙂

  Sånne teasing er noe av det diggeste/verste jeg vet ;P hehe 🙂

  *smask*

  Godt nytt år

  1. Han imponerte i alle fall meg stort. Jeg var litt “utilregnelig i gjerningsøyeblikket”, – og likevel respekterte han mine meninger! Gjett om min respekt for ham tok noen kvantesprang den kvelden. 😉

   Godt nytt år til deg også!

  1. Takker. Ser du har laget en liste over topp 10 hendelser i 2008. Kanskje jeg skulle lage meg en sånn liste jeg også? Det var i alle fall interessant å lage denne. Min mann og jeg lagde hver vår og så presenterte vi dem for hverandre. Herlig. 😉

 5. ååå stakkars arme maybee…sex er deffinitivt best med en man elsker…derfor jeg går rundt her som ei illesint katte…sulten som fy…

  jeg likte foresten abba numeret ditt;)men nå er jeg en fan av slike ting da…det å være hjelpesløs;)

  1. Er du fan av abba også eller bare det å være hjelpeløs? 😉

   Å være hjelpeløs hos en jeg stoler og respekterer 100% på, er herlig, men det tok oss laaaang tid å bygge opp.

   Sex er absolutt godt med en man elsker og respekterer!

   Håper virkelig du finner en trygg hankatte!

   1. hehe jeg liker både abba og det å være hjelpesløs…men som sagt bare med en man er trygg på…og han har jeg enda ikke funnet desverre…da skal man kjenne hverandre ei stund og jeg skal vite at dette er mer en bare sex.

    Men jeg venter tålmodig…eller ja veit nå ikke det da men men:)

    …skal foresten på date idag….sjummelt*ler*og vel jeg vet allerede det ikke blir mer en bare kaffe…maybee er blitt gammel og kjedelig sier ei veninne av meg:)men det er bare forde hun ikke får spleisa meg med sine gamle dater hun ikke vil ha…men maybee finner sine egne dater…ville ikke ha sånne som er godt brukt allerede:)

    1. Vet du, jeg må smile når jeg leser dine kommentarer. Blir liksom i godt humør innenfra. Et eller annet sted må det da finnes en trygg og god hankatte som oppdager denne yndige, sprudlende og skjønne ungkatta. Kan ikke skjønne annet. Gammel og kjedelig, nei, den må du dra lengre ut på landet med! 😉

     Vi har som du kanskje har lest, forsøkt oss på skuespill når vi har sex. Jeg lever meg fryktelig godt inn i roller. Og hvis han spiller en som bare vil ha sex, så skjærer det seg fullstendig for meg. Jeg er glad jeg og min mann ble godt kjent med hverandre før vi kompliserte forholdet med å ha sex. 😉

     1. takk takk for fine rørende ord*smelt*ja håper jo det da og en dag kommer han nok;)

      ja der sa du det…man kompliserer alt med å¨ha sex…man ødelegger og alt som kunne blitt noe det blir rivd i filler…for så snart man har gått til sengs så vips er spenningen vekk.

      Trur cluet er å¨bygge opp spenningene jeg…finne ut at det er andre ting med personen som også er vel så viktig…

      Ellers er jeg enig i det du sier med å spille en som vil ha bare sex…da kan dem avskrive meg med en gang…og det er mange som har gått i den fella kan jeg love:)

      1. Når vi først hadde sex sammen, satte vi i gang mange følelser, – kanskje særlig hos meg. Og da ble ting litt sånn komplisert. Jeg er veldig glad vi kjente hverandre først!

       Vi har masse spenning selv om vi har gått til sengs med hverandre rundt 1000 ganger eller deromkring. Men det er en annen type (og mye bedre) spenning enn i starten. 😉

       Har man sex for tidlig i et forhold, så ser det for meg ut som om spenningen liksom bare blir borte…

       Tror bare det er fantastisk viktig å bygge forholdet på noe annet enn sex for at sex’en skal bli bra i lengden! 😉

       *prøver å krysse fingrene for deg, men det ble litt vanskelig å skrive på tastaturet samtidig, så da krysset jeg bena i stedet…*

 6. Så herleg liste! Enig med dei andre: Særleg nr. 1! Ingen tvil om at dåkke har det bra.

  Ha ein fin dag! 🙂

  1. Hvem sa at sex i fast forhold er kjedelig? Det klarer jeg liksom ikke å forstå.

   Du burde prøve å skrive din egen en gang. Vi skrev hver vår og presenterte dem for hverandre etterpå. Litt spennende å se hva partneren plukket ut. 😉

   1. “Hvem sa at sex i fast forhold er kjedelig? Det klarer jeg liksom ikke å forstå.”

    Enig. Det har ikkje noko å seie om ein er i eit fast forhold eller berre eit flyktig. God sex har med samspel, innleving, følelsar, nytelse og mykje anna som ikkje har med lengda ( på forholdet, altså ;-D ) å gjere.

    1. *ler* Så lengden på noe annet teller altså?

     Egentlig vil jeg våge å påstå at sexen kan bli bedre jo lengre forholdet varer. Vi er i alle fall blitt mye flinkere til samspill. 😉

     Noe av spenningen ved en ny partner, forsvinner etterhvert, eller kanskje rettere sagt: omgjøres til andre typer spenning. Det er uten tvil spennende å kjenne en person fysisk og mentalt. Spennende å se reaksjoner på variasjonene, liksom. 😉

 7. woow, så fantastisk! Det nederste var bare helt, helt utrolig… Så utrolig at jeg tror det nettopp nå brant seg fast på netthinnen min, og kommer til å forbli det.

  Finnes det virkelig slike karer?

  Du er heldig, Fioljenta!

  1. Jeg er veldig, veldig heldig. Skulle bare ønske alle var like heldige! 😉

   En sånn fyr fortjener mye respekt tilbake! Ingen tvil om det.

 8. Jeg liker alle punktene dine på denne listen.

  Du er utrolig heldig, som har det slik med din mann. Du/dere burde være forbilder for alle unge som søker etter et ‘perfekt’ sexliv. (Og det gjør vel alle..?)

  Jeg vet ikke om det finnes noe sånt som et perfekt sexliv, med det dere har høres ut som noe som er ganske nært.. 🙂

  1. *rødmer*

   Jeg vet vi er veldig heldige. Vi har det veldig fint sammen, – også sexuelt. Er det noe som skurrer, så tar vi det opp og får orden på det. Og jeg kan trygt skrive under på at vi får det bedre og bedre sammen. Vi har selvfølgelig våre uenigheter, krangler og tunge perioder som alle andre par.

   Forbilder? *ser overrasket ut*

   Hvis det hjelper noen, ja, så stiller jeg nok opp. Vi er ikke akkurat eksperter, men totalt selvlærte. 😉

 9. Nr.1 var så fin at jeg faktisk fikk tårer i øynene – for en nydelig flott mann du har 🙂

  Dette var en bra liste, en av de beste vil jeg si 🙂

  1. Oj, tårer i øynene og en av de beste listene? *rørt*

   Jeg har en veldig flott mann. I hverdagen er det lett å glemme det og ta hverandre for gitt, så jeg prøver å minne meg selv på det iblant. 😉

 10. Denne lista har jeg lest flere ganger, og jeg digger den. Aller mest nr. 1 – for en respekt, og for en selvbeherskelse!

  En gang jeg stadig vender tilbake til, er vår første gang. Riktignok var vi enda ikke gift (opprinnelig var det planen min, men så ble jeg sammen med en mann med barn fra før, og det kompliserte alt for meg), men jeg var trygg på at dette var mannen jeg vil tilbringe livet med. En sen kveld bestemte jeg meg for å sove over, og et sted utpå natta kastet jeg klærne. Og selv med meg naken inntil seg, stoppet mannen min opp og spurte om jeg virkelig ville dette. Da følte jeg meg veldig respektert.

  1. Jeg må innrømme at jeg også liker denne listen. Særlig førsteplassen. Den forteller mye om den mannen jeg har valgt å gifte meg med.

   Jeg ble så glad da jeg leste kommentaren din. Sånne menn som våre, fortjener virkelig respekt. Vakkert. 💜

   1. Siden «fru utålmodig» var så åpen, så kan vel også jeg være det.

    Jeg hadde som mål (verdi) at jeg skulle vente med sex til bryllupsnatten. Og hvis jeg skulle være så «dum» og gjøre noen gravid, skulle jeg ta ansvar.

    Selv om fristelsene var stor klarte jeg å holde fast på mine prinsipper lenge. Så ble jeg kjærest med min nåværende frue. Hun fortalte at hun hadde hatt sex i et tidligere forhold. Dessverre falt forsvarsverket mitt etter en stund. Selv om hun var respektfull og på ingen måte presset meg, tok jeg selv initiativ, kjøpte prevensjon og lå med henne.

    Kjæresteforholdet gikk litt opp og ned. Jeg hadde egentlig forestilt meg (drømt om) ei annen type jente, med annet hår og øyenfarge, så usikkerheten gjorde at jeg var i ferd med å gjøre det slutt, selv om jeg likte henne veldig godt. Men plutselig en dag, fortalte hun at hun var gravid.

    Til tross for sjokket bestemte jeg ta ansvar for barnet vi hadde skapt, og ville at vi skulle gifte oss. Hun visste om min usikkerhet og gav meg muligheten å gå.

    Selv om ikke alt ble som planlagt i starten, så ble vårt forhold sterkere og sterkere for vært år som gikk. Vi har allikevel hatt en slags «spenning» i forholdet, der vi ikke har kunnet tatt hverandre for gitt. Men vi har funnet måter å bruke «spenningen», slik at den beriker oss. Den seksuelle kjemien oss i mellom har alltid vært sterk. Sammen med troen har det vært et sterkt lim for oss i forholdet.

    Fruen har vært fantastisk. Hun har elsket meg 120 prosent hele veien. Jeg har altså ikke vært noen «respektfull helt», men heller vokst med oppgaven.

    Ville dele historien fordi mange kan starte litt skjevt. Alikevel kan muligheten for et fantastisk samliv lykkes, hvis åpenhet og kommunikasjon fungerer (+tro)!🤗

    Til slutt må jeg nevne en av mine topp elskov som ble en oppfyllelse av en drøm jeg hadde. Det skjedde ytterst i et hjørne på en terrasse med utsikt over middelhavet i fullmåne. I Titanic-positur tok jeg min kjære bakfra mens vi badet oss i måneskinnet fra havet. Romantisk!🥰

    1. Takk for åpenheten! Jeg tror du har et veldig godt poeng i at det at det kan gå bra selv om man starter litt skjevt. Og da tenker jeg ikke på det med sex før ekteskapet, men den berg- og dalbanen av følelser og usikkerhet. Jeg var masse usikker i starten. På en måte skulle jeg ønske at jeg kunne reise tilbake i tid til hu usikre jentungen og vise henne hva vi har nå og at det kommer til å bra. Men livet leves forlengs. 💜

     Jeg tror det er viktig å vente med sex til man er klar. Ikke føle at man må gjennomføre bare fordi det er forventet selv om man egentlig ikke har lyst. Jeg innbiller meg at man har et bedre utgangspunkt da. For å være ærlig er jeg ikke så opptatt av det med sex før eller etter ekteskap. For det første tror jeg ikke det å vente er noe alle bør gjøre. Det er jo ikke akkurat verdens undergang hvis man blir klar før. Og for det andre så virker det i Bibelen som om de ble gift første gang de hadde sex. Så hvordan kan man da ha sex før ekteskapet?

     Noe jeg synes historien din oser av, er respekt og åpenhet. Og det tror jeg er gode byggesteiner i et forhold. 💪

     Og den topp elskoven din må jo være et fantastisk nydelig minne! Herlig. 💜

     1. Jeg tenker at det beste er å vente til man kan ta ansvar, både for seg og den man er sammen med.

      Jeg utsatte fruen for unødvendig følelseskaos hun gjerne skulle vært foruten i starten. Når man blir intim, så gjør det noe noe følelseslivet.

      Heldigvis, ble det en lykkelig fortsettelse, selv om jeg kom litt baklengs inn i ekteskapet. Det viktigste var kanskje ikke at mitt ideal gikk tapt, men at jeg ikke var 100% ærlig med hva jeg ville.

      Er enig med deg at det viktigste er å være klar, -ikke som mange unge føler i dag, et press for krysse av på lista for samleie uten å ha et trygt forhold.

      På hvilken måte en reder, så krever et samliv både vedlikehold og anstrengelser, uansett om man går stormforelsket ut av startblokken eller snubler de første meterne.

      Det er herlig å være to! Fruen sier jeg trolig ville ha vært ungkar den dag i dag, hvis hun ikke kom inn å fanget meg. Men hvis jeg droppet ut, ja da ville hun oppsøke meg jevnlig med fristelser. Så da er jo bedre å leve med fristelsene hver dag, slik jeg gjør i dag😂

      1. «Et samliv krever både vedlikehold og anstrengelser, uansett om man går stormforelsket ut av startblokken eller snubler de første meterne.» Utrolig godt sagt!

       Jeg skal være ærlig og si at vi har heller ikke kommet hit vi er i dag uten en haug jobb. Det krever overraskende mye innsats å fungere sammen. Det følelseskaoset vi hadde i starten, skulle jeg gjerne vært foruten! Og det har vært mange runder siden også. (Senest i dag var jeg skikkelig irritert på Fiolmannen, men vi har lært å takle det også.)

       Jeg er fryktelig glad vi er to. Det er absolutt verd all innsatsen!

       Vi tror forresten at vi begge ville vært single fortsatt hvis vi ikke hadde holdt ut med hverandre i starten.
       – Heldigvis finner vi aldri ut av det. 🤗

     2. Takk for åpenheten, Mr. Energi, og for dine fine refleksjoner. Vi er flere som setter pris på bidragene dine i kommentarfeltet.

      Jeg tror poenget med sex og ekteskap, er å gi seksualiteten trygge og gode rammer, i tillegg til å gi barn trygge og gode rammer. Jeg har derfor veldig stor tro på å vente til man finner en man vil dele livet med, noe som også var målet mitt – og det nådde jeg jo tross alt, selv om jeg ikke tok ting helt i «rett rekkefølge». Det er ikke til å komme utenom at sex for mange setter i sving noen følelser heller, og at man blir sårbar i det å kle seg naken, og dermed er det godt å ha et grunnlag på plass først. Samtidig er det fullt mulig å bygge et solid forhold uansett.

      Dette med unge i dag, og presset på å miste jomfrudommen, synes jeg er sørgelig. Jeg tror også at med modenhet kommer trygghet til å sette gode grenser for seg selv, og ikke gi etter for press. Derfor tror jeg det er så viktig å være tydelige og stå fram med at det finnes alternativer til den frie seksualiteten som store deler av samfunnet fronter.

      1. Kjenner at jeg burde hatt en sånn liker-knapp. Jeg er så enig med deg, Fru Utålmodig. 👍

       Sex satte i gang masse følelser hos meg og jeg er så glad for at jeg ikke følte på noe press til å miste jomfrudommen. Det er så mange ungdommer i dag, som jeg har lyst til å gi en kjempeklem og si at sex kan være utrolig deilig, men du trenger ikke ha sex før du selv er klar. Du trenger heller ikke å ha prøvd «alt» før du er 25. Det finnes alternativer. 💜

       1. Jeg er så enig i dette. (klikket på liker knappen nå)
        Ser i nettfora, og andre steder at det fremstilles som man er nødt til å være tidlig ute, og ikke minst prøve ut alt mulig «rart» så tidlig som mulig.
        Det å vente på en man er tygg på og føler seg komfortabel sammen med tror jeg er veldig viktig, og da må ikke jaget etter å være tidlig ute ha så stort fokus.
        Selv ventet vi til vi var sikre vi var vel rundt 22-23 år, ikke gift enda, men var sikre og trygge på hverandre da det skjedde, ja og vi ble gift etterhvert og har vært det i 30 år nå..
        og man må jo gjerne prøve ut alt det «rare» når man er klar for det, og i et trygt forhold der man kan stole på at partner stopper om man ønsker det.
        Dersom du er innom sider som viser filmklipp i kategorien «porno» hvor jeg er redd mange unge i dag, er innom for å «lære» kan du få inntrykk av at kvinnen er klar til å ta i mot mannen uansett når, hvor, og hvordan. ikke noe fokus på kjærlighet, og oppvarming. Jeg er ikke ofte på slike sider, men har vært innom fordi jeg er redd for at mine barn, er innom slike steder og ser det som «opplæring» og jeg ønsker å vite hva de kan finne der.

        Derfor er denne siden til Fiolparet så bra!
        Beskriver at sex er spennende også i faste langvarige forhold, men har samtidig med momentene om at begge må ønske og ville. Og ikke minst at det er helt greit å vente til man føler det er riktig, og man føler seg klar for å ha sex.
        Det er sider som denne de unge burde surfet innom for å lære og forstå at du ikke behøver å hoppe til sengs når du er 16 bare fordi «alle andre» gjør det.
        (beklager langt innlegg, blir bare litt engasjert noen ganger)

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *