Hva i all verden er pompoir?

Pompoir er en sexteknikk der hun sitter på huk over ham mens begge holder seg i ro og hun bruker pc-musklene til å stimulere penis.

Pompoir er mye mer enn Kegel-øvelser. Kegel-øvelser er trening i å spenne og slappe av i pc-musklene, mens pompoir innebærer å dra inn, klemme rundt, holde inne, dytte ut, isolere forskjellige deler av pc-musklene og styre dem individuelt.

Pompoir skal kunne hjelpe henne med å få orgasme oftere og enklere, ejakulere og ha multippel orgasmer. I tillegg til å stimulere pålen på mange forskjellige måter, skal det visstnok hindre at han får for tidlig utløsning.

Gamle kilder

Ifølge legendene stammer pompoir fra det fjerne østen der kunnskapen ble overført fra de eldre kvinnene i familien til de yngre. Om dette stemmer, er usikkert.

Kama Sutra nevner at kvinnen kan trekke inn, klemme rundt og holde inne pålen:

At kvinnen holder lingam i sin yoni, trekker den inn, klemmer rundt den og holder den slik i henne lenge, kalles «tangen».

Kama Sutra, kapittel VIII (fritt oversatt)

Ananga Ranga er en indisk sexmanual, skrevet rundt år 1500. Den beskriver hvordan hun kan klemme rundt pålen som med en hånd som melker en ku:

Derfor bør hun strebe etter å lukke og innsnevre Yoni til den holder Lingraen fast, som med en finger åpner og lukker for hennes glede, og til slutt fungerer som hånden til Gopala-jenta som melker kua. Dette kan bare læres ved lang trening (…) Mannen hennes vil verdsette henne fremfor alle kvinner, og han vil heller ikke bytte henne mot den vakreste dronningen i de tre verdenene. Så nydelig og deilig for mannen er hun som klemmer rundt ham.

Ananga Ranga: The hindu art of love, side 146 (fritt oversatt)

Ananga Ranga ble i 1885 oversatt fra sanskrit til engelsk. Da ble det også føyd til noen fotnoter. Blant annet denne:

Blant noen raser er styrken i skjedemusklene unormalt godt utviklet. I Abyssinia kan for eksempel en kvinne klemme så mye at de forårsaker smerter for en mann, og når hun sitter på lårene hans, kan hun gi orgasme uten å bevege noen annen del av kroppen. En slik kunstner kalles av araberne, "Kabbazah" som bokstavelig talt betyr "en holder", og det er ikke overraskende at slavehandlerne betaler store summer for henne. Alle kvinner har mer eller mindre makten, men de forsømmer den helt. Det er faktisk mange raser i Europa som aldri har hørt om det.

Fotnote til Ananga Ranga, 1885 (fritt oversatt)

Altså, jeg liker ikke at mennesker ble behandlet som varer, og heller ikke at prisen på «varen» økte hvis det var en kvinne som var ekstra flink i senga. Men, disse sitatene forteller om noen egenskaper jeg synes er spennende. Og jeg har en mistanke om at det er mye mer å hente her enn det jeg har erfart til nå.

Nye kilder

Også i dag er det kvinner som utfører pompoir og påstår at de kan:

 1. Suge pålen inn i skjeden
 2. Dytte pålen ut av skjeden
 3. Klemme rundt pålen
 4. Melke pålen
 5. Låse pålen inne i skjeden
 6. Isolere forskjellige deler av pc-musklene og bruke den individuelt
 7. Twiste pålen med sideveis bevegelser

… bare ved å bruke pc-musklene.

Å få dette til, krever mye trening. Da Costa som har skrevet boken «The fine art of Pompoir» påstår at det kan ta 6-9 måneder avhengig av utgangspunktet, hvor mye du trener per dag og hvor dedikert du er.

Har vi egentlig noe å tape? Også litt trening har jo sine fordeler.

• • • • •

Kilder:

 • «Pompoir for Beginners» av Sunshine
 • «The fine art of Pompoir - The ultimate guide to pelvic floor fitnes» av D.A. Da Costa Intimacy Enhancement Trainer (2010)
 • Kama Sutra of Vatsyayana - en hindutekst fra 200-tallet
 • Ananga Ranga - indisk sexmanual fra rundt år 1500, oversatt til engelsk i 1885

• • • • 💜 • • • •

7 kommentarer til «Hva i all verden er pompoir?»

 1. Stadig morsomme ord og teknikker som dukker opp🧐😃. Vi har en hvis erfaringen med pompoir, uten å vite at det var et ord og en historie også bak dette. Energifruen behersker til en hvis grad elementene i pompoir. Jeg har derfor opplevd å komme ved «kun» bruk av hennes pc-muskler.

  Uten at vi hverken har tenkt på pompoir eller «å komme» har vi benyttet en del lange formiddagstimer bare med å kjenne kontakt mellom påle og pc-muskel bevegelsene. Hun har dratt den inn, berørt pålen på ulike steder (mest rundt hodet), holdt og presset ut.

  Vi utviklet berøringen (og begges pc- muskel) med «morsespråk», der den andre gjenga signalet tilbake med bruk av pc-muskelen. Fruen ble etter vært veldig god til å styre pc-muskelen. Jeg mente etterhvert at det var mulig å komme «kun» ved hjelp av hennes klembevegelser. Noe jeg fikk oppleve for første gang i sommer, noe som var inderlig og spesielt.🤗

  1. Hehe… ja, selv kjente ting kan ha ukjente navn. 😉

   For høres det der ut som pompoir, men jeg har jo egentlig ikke peiling. Min pc-muskel er nok ikke like sterk som energifruens, men jeg kan bruke den på forskjellige måter.

   Takk for oppmuntringen! Høres ut som om vi har mer gøy i vente. 🤗

 2. Ja, mye forskjellig litteratur om elskovskunsten… Leste for en tid tilbake ei bok som het «Kjærlighetens tao»(Jolan Chang). Den omhandlet taoistisk elskovskunst, visstnok den eldste skrevne (5000 år siden av keiser Huang-Ti). Hovedtesen var å lære å gi og ta imot kjærlighet og ømhet. Det jeg husker mest fra boka (filosofien) var at mannen skulle unngå å ejakulere under samleie, da den visstnok tok energi og livskraft (hufta :-(). Det andre jeg husket var å bruke veldig lang tid på inntrengning, steg for steg i ulike stadier. Hyggelige at manualen satt fokus på at begge skulle nyte!

  Når det gjelder pompoir og trening av pc-muskelen, tror jeg du ligger veldig godt an ifølge det du har delt gjennom bloggen. Ja, fruen gjør sin daglige «stramme og dra opp øvelser» (uten bruk av kuler etc), men for motivasjonens skyld brukes ekte påle på denne type trening (lettest med hun liggende under). Kanskje filosofien om å ta det langsomt er lurt. Stadie for stadie, slik filosofien til kjærlighetens tao? 😉

  1. Taoistisk elskovskunst, ja. Vi leste «The multiorgasmic man». Eller egentlig ga vi opp sånn ca. halvveis. Der var det også snakk om taoisme, energibaner og at mannen mistet livskraft når han ejakulerte. For å få multippel orgasmer, skulle han flytte energien rundt i kroppen. For oss ble det for høytsvevende og abstrakt. 🤪

   Det der med steg for steg, er jo lurt. Da henger jeg litt mer med enn hvis det går for fort.

   Joa, pc-musklene mine blir ganske sterke etter litt sengekos, men ikke sånn til daglig. 😀

   1. Min bok handlet ikke så mye om energibaner (eller energibarer som ordretteren vil ha det til), men heller hvordan bruke «staven». Ja, slike bøker blir litt tungdrevne. Min havnet i peisen etter lesning (før fruen så hva jeg leste på)🤫

    1. Hehe… vår ligger faktisk fortsatt i skapet på soverommet. Men peisen hadde vært en bedre plassering. 😂

     1. Hi, hi.. tenker dere har mye rart i det skapet😂. Vi har ei spesiell veske vi oppbevarer det meste (ikke bøker). Men vi har av og til litt problemer å holde styr på rekvisittene etter en heftig kveld. Skrekken er at noen stikker innom en tidlig formiddag, og diverse avkledde klær ligger avglemt, eller at noe triller fram fra sofaen som absolutt ikke burde gjøre det🙄😶😏

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *