Hindringer

Selvsagt gjelder det nok ikke alle, men mange kvinner (og menn) må være mentalt med for å være fysisk med. Hvis hodet ikke henger med, kan sexen bli mer anstrengt. Ja, til og med slitsom.

Det er mye som kan hindre god sex. Her er noe av det. Og har du noe annet på listen din, så ta det opp med deg selv og din kjære. Kanskje det er noe du eller dere kan gjøre med det?

Husk at både menn og kvinner kan ha hindringer. Så selv om noen av rådene her er skrevet til kvinnene, så kan rollene være snudd.

Tid

La oss være ærlige. Livet er noen ganger travelt. Fryktelig travelt. Når barna er små, handler livet gjerne om dem og det er lett å glemme å være kjærester.

Noen ganger er det travelt på jobb. Kanskje en av dere jobber skift. Og dere hilser på hverandre i døra når den ene er på vei inn og den andre ut.

Eller kanskje dere har gamle foreldre eller venner som trenger litt ekstra omsorg. Og så blir tid til dere selv og hverandre nedprioritert.

I perioder av livet, er det mindre tid og rom til sex enn andre. Og det er kanskje greit. Kanskje dere rekker en kjapp en iblant? Eller kanskje ikke det engang? Dere trenger uansett ikke ha et sprudlende sexliv hele tiden for å ha et godt samliv. Bare husk å ta hverandre i hånden og møt livet sammen. Livet består av så mye, mye mer enn sex.

Les gjerne om hvordan Fiolparet avtalte Datekvelder i småbarnstiden.

Stress og bekymringer

Det er mye som foregår i hodet på en kvinne. Gjerne på en gang. Og det stopper ikke bare fordi hun har lyst på sex. Kanskje det er mye å gjøre på jobben eller bekymringer med barna. Kanskje vaskerommet bugner eller kjøkkenet ser ut som en svinesti og dere ikke klarer å holde tritt med noen av delene. Selvsagt er dette ansvar dere to deler, men for henne er det kanskje vanskeligere å legge fra seg.

Her er det ingen enkle løsninger. Hvis han har mulighet til å ta et større tak på hjemmebane, så kanskje det vil hjelpe. Hun trenger dessuten trening i å legge alt fra seg. Kanskje det hjelper å meditere, skrive en prioritert liste, hente inn hjelp eller rett og slett få snakket om det som opptar henne? Her må dere rett og slett finne ut hva som fungerer for dere.

I tillegg kan det hjelpe å fange tankene underveis i elskoven. Er tankene på avveie, geleid dem vennlig tilbake der de hører hjemme.

Les gjerne om glimt om Sexlyst og vasketøy.

Energi

Noen ganger er vi slitne. Dere har lagt en lang dag bak dere og har lite å gi sin kjære når dere endelig kollapser i senga.

Prøv å kose i 10 minutter. Det trenger ikke lede til noe annet enn at dere slapper mer av.

Eller kanskje du kan gi din kjære en egotrip hvis du selv er sliten, men likevel har lyst til å glede din kjære?

Prøv å ha et realistisk syn på sex. Og - ikke minst - mengden sex. I gjennomsnitt har par sex cirka én gang i uken. Hvis dere klarer å ha sex en gang annen hver uke eller en gang i måneden når dere er i en periode av livet der dere har lite sexlyst, så gjør dere det egentlig ganske bra. Og så vil det kommer andre perioder i livet, dere er med på å øke snittet.

Prestasjonskrav

Både kvinner og menn kan oppleve et press om å prestere. Og det virker mot sin hensikt. Prøv å ikke vurdere din egen eller din kjæres prestasjon, men heller å slappe av og nyte. Lek sammen og gi hverandre rom til å feile.

Hvis dere ikke helt "får det til", så feiler dere ikke. Sex er ikke en test, så hvordan kan dere feile?

Dere finner masse tips om teknikker både på denne nettsiden og ellers på nettet. Likevel, dere kan ha verdens beste teknikker og likevel kan orgasmen utebli.

Les gjerne tips til å hjelpe henne med å slappe av. Tipsene kan selvsagt også brukes på ham.

Kroppsbilde

Vi møter hele tiden ideer om hvordan vi bør oppføre oss og se ut. Du kan sikkert nevne noen ting ved egen kropp som du ikke er fornøyd med eller har lyst til å endre. Klarer du å snu den tankegangen og akseptere hele deg? Klarer du å like din egen kropp? Husk på hva den er i stand til. Du har en fantastisk imponerende kropp.

Still deg opp foran speilet og se på den med kjærlig omsorg. Ja, det er sikkert deler av den du gjerne skulle endret, men de er også en del av deg.

Klarer du å akseptere hele deg, blir det lettere å slå deg løs i elskoven.

Les gjerne Du er vakker! og glimt om verdens flotteste rumpe.

Å være verdsatt

Å føle seg verdsatt er for mange viktig for å slå seg helt løs og virkelig nyte sexen.

Hvis dere har problemer i forholdet eller med selvverd, er det stor risiko for at det slår ut i sexlivet. Og selv om du kanskje tror problemet gjelder sex, kan det ligge et helt annet sted.

Det er ikke uvanlig at et par elsker hverandre og tror de viser det, men bommer fordi de ikke formidler det på en måte partneren forstår. En ide er å finne ut hva som er din kjæres kjærlighetsspråk og lære deg å snakke det flytende inntil du klarer å formidle at du elsker ham/henne.

Les gjerne mer om kjærlighetsspråkene og ta testen for å finne ditt kjærlighetsspråk.

Skam

For noen kan sex være knyttet til skam. Det er egentlig veldig trist. Lyst, begjær og sex i et sunt forhold er jo både fint og godt.

Legg merke til når skammen dukker opp. Er det egentlig noe å skamme seg over? Hvis ikke, prøv om du vennlig kan korrigere tankene dine. Hvis du er usikker på om det du gjør er riktig eller lurt, så ta det ærlig opp med deg selv og gjerne din kjære eller en du stoler på. Du har lov til å sette grenser for deg selv og hva du vil være med på.

Og ikke vær redd for å søke profesjonell hjelp dersom du trenger det!

Usikker på partneren

Hvis du er usikker på din kjære, er det vanskeligere å gi slipp og la seg falle inn i nytelsen. At du er usikker på din kjære, betyr ikke at forholdet er over. Noen ganger trenger du bare at hen forsikrer deg om at du er hens utvalgte. Eller at hen synes du er utrolig flott. Eller at hen holder deg tett inntil seg og viser deg omsorg før dere går sammen videre i elskoven.

Uansett, bør dere ikke ha sex før dere er klare. Det kan være en ide å vente litt lengre enn dere tror.

Dette gjelder selvsagt heller ikke alle. Noen trenger faktisk ikke engang å like den de har sex med. Og noen ganger kan sex bidra til å gjenvinne nærhet. Så finn ut hvordan dere fungerer.

Les gjerne et glimt om å bli trygg.

Det går for fort

Noen ganger henger du kanskje ikke med. Kanskje kroppen er lysten, men hodet sitter litt fast. Eller det rett og slett går for fort. Selv om en berg-og-dal-bane kan være gøyal, så kan man få litt panikk. Da kan det være en ide å roe litt ned og bli trygg før dere fortsetter.

Noen ganger får du kanskje en slags panikk rett før du kommer. Følelsene sprenger og du vet rett og slett ikke hvordan du skal takle det hele. Da kan det kanskje være en ide å gi hverandre en god klem, stryke kroppen til hverandre, fortelle hverandre at dere elsker hverandre og så bygge opp mot orgasmen igjen. En mann som viser omsorg når han er full av begjær, er utrolig sexy.

Andre ganger kan hun bli frustrert over at det går for sakte, så kommunikasjon er en god ide her også.

Ønsket om å komme

Ønsket om å komme, kan gjøre det vanskelig å komme. Det kan kjennes som å prøve å løpe fremover med et traktorhjul hengende etter seg.

Her er det viktig at du fokuserer på å nyte og det som føles godt der og da fremfor å hige etter noe mer. Eksperimenter litt sammen og kjenn etter. Du må faktisk gi slipp på orgasmen for å oppleve orgasmen.

Å prøve å gripe tak i eller tviholde på en orgasme, er som å gripe hardt tak i et såpestykke. Det smetter unna. La orgasmen komme dersom den selv vil.

Manglende kjennskap

Hvis du ikke vet hva som gjør godt og kjenner din egen kropp, er det vanskeligere å guide partneren.

Husk at hva hun liker kan variere med hvor hun er i syklusen, hvilket humør hun er i, hvor lysten hun er, hvor distrahert hun er, hva som foregår ellers i livet hennes, hvor trygg hun er på ham, hvilket bilde hun har av egen kropp og en haug andre faktorer. Derfor er det ikke lett å vite hva hun liker der og da. Ikke en gang for henne selv.

Hva han liker, kan også variere.

Lek, eksperimenter og finn ut hva partneren liker og hvordan hen viser der. Ta dere god tid sammen til å finne ut hva som gjør godt og hvordan dere kan kommunisere underveis slik at dere slipper å leke tankelesere.

Dere kan også hente inn kunnskap rundt omkring på nettet eller lese i bøker. Det vil fortelle dere noe om hva som er mulig. Men hva som er godt for deg og din kjære, finner dere kun ut ved å eksperimentere og prøve dere frem.

Her kan du lese om hennes og hans erogene soner og hvordan dere kan finne frem på henne og ham.

Tidligere opplevelser

Mange som har negative opplevelser, trenger god tid for å bli i stand til å nyte sex fullt ut igjen. Det kan være de har opplevd overgrep, mishandling, svik, en vanskelig fødsel eller lignende. Det kan være frustrerende når minnene dukker opp når du minst venter det.

Vær så snill, gi deg selv tid, tålmodighet og omsorg. Ta små steg og søk hjelp.

Vær tålmodig

Noen ganger kan det ta lang tid. Vær tålmodige med hverandre og dere selv. Sex er ikke et prestasjonsløp eller en eksamen. Det er en vandring sammen ut i det ukjente, spennende og noen ganger skumle. Ta den tiden dere trenger.

Les gjerne glimt om Fioljentas frustrasjon om å vente lenge.

• • • • 💜 • • • •

2 kommentarer til «Hindringer»

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *