Kan jeg som kristen, bruke sexleketøy?

Ja. Vi har veldig mye glede av leketøy, men husk at de bare er leker.

Hver sport har sitt utstyr. I fotball er det to lag som spiller mot hverandre, men det ville ikke fungert uten en ball. Har du en volleyball og et nett, kan du invitere venner til spill. Golf fungerer ikke uten både kølle, ball og bane.

Sex er også en slags sport. Og det fine med denne sporten er at du ikke trenger noe utstyr. En medspiller er å foretrekke og en bane (les: seng) gjør det mer behagelig. Sexleketøy kan også krydre sporten og gi variasjon, men det er fortsatt spillerne som er de viktigste.

Hva sier Bibelen om sexleketøy?

Ingenting.

Men gjensidig samtykke er helt avgjørende. Er dere enige om å prøve, prøv. Hvis du eller din partner skeptiske, la det ligge. Du skal aldri tvinge din kjære til å gjøre noe hen ikke selv ønsker. Og du skal ikke gi etter for slikt press selv heller.

Hva sier kristne om sexleketøy?

Akkurat som i resten av befolkningen, er det noen som anbefaler og noen som advarer mot sexleketøy. Men de fleste holder meningene for seg selv.

Jeg har blant annet funnet en kristen nettbutikk (amerikansk) med et bredt utvalg av sexleketøy. De påstår at slike leketøy kan brukes til å knytte tettere ekteskapsbånd. Andre nettsteder advarer kraftig mot sexleketøy.

Min personlige oppfatning er at det er du som vet best om sexleketøy er bra for ditt forhold.

Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. 
Jeg har lov til alt, men ikke alt bygger opp.

1. Korinter 10:23

Noen små tanker

Selv om det tok noen år før vi kjøpte vårt første, har vi flere sexleketøy og har hatt mye glede av dem.

Basert på egen erfaring, har jeg noen små tanker. Merk at dette er mine erfaringer og meninger. Du må selvsagt gjøre deg opp egne meninger.

Snarveier til målet?

Sexleketøy kan fungere som en snarvei til orgasme. På godt og ondt.

Kjappiser kan være fint, men selve reisen er også en del av målet. Hvis vi plukker frem sexleketøyet, kommer vi sannsynligvis raskt i mål, men går glipp av noe av nærheten og kosen. Derfor kan det være lurt å ikke plukke frem sexleketøyene hver gang.

Sjalusi?

Hvis jeg foretrekker et leketøy fremfor ekte varer, har min partner fått en slags rival.

Hvis et leketøy foretrekkes framfor ekte vare her i huset, blir det lagt vekk en periode. Jeg elsker ikke med et leketøy, men med min mann. For oss er det vi som skal i fokus, ikke leketøyet.

Avhengighet?

Det er fort gjort å tro at man bare får orgasme i visse stillinger, med visse teknikker eller med visse sexleketøy. Vi lærer oss en metode som virker, og blir så flinke i akkurat den at vi tror det er det eneste som fungerer. Sånn er det i alle fall for oss.

Vi har en vibrator som (nesten) alltid gir meg orgasme. Problemet er at den står i veien for andre muligheter. I stedet for å ta den tiden det trenger med andre metoder når vi har sex, er det fryktelig enkelt å plukke den frem fordi vi vet at da kommer jeg i mål.

Derfor blir den vibratoren iblant forvist til skuffen i lengre perioder av gangen. Jeg må innrømme at jeg savner den innimellom. Men jeg vil ikke la den stå i veien for at vi kan utvikle oss på andre måter i senga.

Redusert følsomhet?

Noen mener at følsomheten reduseres dersom man bruker kraftige vibrasjoner. Andre sier at det bare er tull.

Jeg aner ikke. Vi har brukt sexleketøy og jeg er fortsatt følsom. Om jeg er mer eller mindre følsom nå enn jeg ville vært hvis vi ikke brukte sexleketøy, er umulig for meg å avgjøre. Men jeg vet at leketøyene har gitt oss mye moro.

Og en liten oppfordring

Hvis du er skeptisk til leketøy, kan det være lurt å spørre deg selv hvorfor. Når du vet hvorfor, er det lettere for deg å avgjøre om det er en grense du ønsker å ha eller ei.

Jeg var veldig skeptisk i starten, men i dag er jeg glad jeg våget prøve. Et nytt leketøy gir nye muligheter i «sporten». Og jeg elsker nye muligheter. Jeg vil absolutt anbefale å prøve noe hvis dere har lyst!

Hva mener du?

Les gjerne Om våre første møter med leketøy… og tester av leketøy

• • • • •

Flere innlegg fra samme serie

Kan jeg som kristen, ha analsex?

Både han og hun har mange nerver i anus. Særlig rett ved inngangen. Derfor er det egentlig ikke så merkelig...
Les mer

Kan jeg som kristen, like BDSM?

Kristen og BDSM i samme setning? Det er kanskje ikke hver dag du ser. Og jeg må ærlig innrømme at...
Les mer

Kan jeg som kristen, forsvare homofili?

Jeg er heterofil. Og veldig glad for det. Det gjør livet mitt enklere. Homofile har møtt urettferdig mye motgang opp...
Les mer

Kan jeg som kristen, stille kritiske spørsmål til Bibelen?

Ja, absolutt! Det synes jeg er lurt. Bibelen har tross alt overlevd noen år, så den bør tåle mine kritiske...
Les mer

Kan jeg som kristen, onanere?

Ja. Hvorfor skulle vi ikke det? Den eneste som kan avgjøre om du skal masturbere, er deg selv. Det er...
Les mer

Kan jeg som kristen, ha oralsex?

Ja. Og jeg elsker det. (mer…)
Les mer

Kan jeg som kristen, ha sex før ekteskap?

Jeg er vokst opp i et konservativt kristent miljø der idealet var å vente med sex til man ble gift....
Les mer

Kan jeg som kristen, drikke alkohol?

I noen kristne miljøer er det vanlig å være avhold. Andre mener alkohol er helt greit. Noen mener det er...
Les mer

Les gjerne innledningen til serien: Hva har jeg lov til som kristen?

• • • • 💜 • • • •

Legg gjerne igjen en kommentar

Vi har alle noe å lære av hverandre Obligatoriske felt er merket med *